Aktuelno

 • Ponedeljak, 29. oktobar 2018.

  Počelo održavanje Devetog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija/POSP

  Deveti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije/POSP, na kome poslanici Narodne skupštine i Evropskog parlamenta razgovaraju o aspektima odnosa EU i Srbije, počeo je 29. oktobra, u Domu Narodne skupštine.

 • Ponedeljak, 29. oktobar 2018.

  47. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 29. oktobra 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, Predlog zakona o kritičnoj infrastrukturi, Predlog zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije, Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

 • Utorak, 23. oktobar 2018.

  46. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 23. oktobra 2018. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio je i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 21 - Transevropske mreže i na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 14 - Transportna politika.

 • Utorak, 16. oktobar 2018.

  45. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 16. oktobra 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o građevinskim proizvodima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi.

 • Petak, 5. oktobar 2018.

  Delegacija Narodne skupštine na interparlamentarnoj konferenciji Transformacija regiona Zapadnog Balkana – uloga i budućnost procesa pridruživanja EU

  Delegacija Narodne skupštine u sastavu: Dubravka Filipovski, zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove, Zvonimir Đokić, član Odbora za evropske integracije, Muamer Bačevac, član Odbora za evropske integracije i Nikola Savić, član Odbora za spoljne poslove, učestvuju na interparlamentarnoj konferenciji na temu: “Transformacija regiona Zapadnog Balkana – uloga i budućnost procesa pridruživanja EU“, koja se održava u parlamentu Bugarske u Sofiji, 5. oktobra 2018. godine.

 • Četvrtak, 27. septembar 2018.

  44. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 27. septembra 2018. godine, razmotrio Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Republike Estonije (jun–decembar 2017) i Izveštaj o sprovođenju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina EU (NPAA), za drugo tromesečje 2018. godine.

 • Utorak, 18. septembar 2018.

  Vesna Marković, član Odbora za evropske integracije, na „Međunarodnom danu demokratije“ u Evropskom parlamentu

  U Evropskom parlamentu u Briselu obeležava se 18. septembar “Međunarodni dan demokratije“, sa glavnom temom „Liderstvo EU za demokratiju“.

 • Ponedeljak, 17. septembar 2018.

  43. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 17. septembra 2018. godine, koja je bila zatvorena za javnost, Odbor je razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za Pregovaračko poglavlje 4 „Slobodno kretanje kapitala“ .

 • Ponedeljak, 10. septembar 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije održao sastanak sa članom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske

  Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak održao je sastanak sa članom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske Olivijeom Kadikom koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

 • Sreda, 18. jul 2018.

  41. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 18. jula 2018. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje o Predlogu pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za Pregovaračko poglavlje 2 „Sloboda kretanja radnika“.

 • Utorak, 17. jul 2018.

  42. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 17. jula 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

 • Četvrtak, 12. jul 2018.

  Interparlamentarna konferencija na temu Valjano upravljanje fondovima EU: Ovlašćenja EP u oblasti budžetske kontrole

  Delegacija Narodne skupštine u sastavu: Dubravka Filipovski, zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove i zamenik člana Odbora za evropske integracije, Gordana Čomić, član Odbora za evropske integracije, Milorad Mijatović i Zoltan Pek, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, učestvuje na interparlamentarnoj konferenciji na temu: Valjano upravljanje fondovima EU: Ovlašćenja EP u oblasti budžetske kontrole, koja se održava u Evropskom parlamentu u Briselu, 11 i 12. jula 2018. godine.

 • Ponedeljak, 9. jul 2018.

  Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na sastanku predsedavajućih KOSAK

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvuje na sastanku predsedavajućih Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU (KOSAK), koji se održava 8. i 9. jula 2018. godine, u Beču, u Austriji, u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsedavanja Savetom Evropske unije.

 • Sreda, 4. jul 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije razgovarao sa ambasadorom Francuske u Srbiji

  Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Nj.E. Federikom Mondolonijem (Federic Mondoloni) o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

 • Utorak, 26. jun 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije sastao se sa ambasadorom Republike Italije u Srbiji

  Nenad Čanak, predsednik Odbora za evropske integracije sastao se sa Nj.E. Karlom Lo Kašom, ambasadorom Republike Italije u Beogradu. Tema sastanka bila je aktuelna situacija u procesu evropskih integracija Srbije.

 • Utorak, 26. jun 2018.

  Izjava predsednika Odbora za evropske integracije povodom otvaranja novih pregovaračkih poglavlja

  Povodom otvaranja novih pregovaračkih poglavlja, predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak izjavio je: „Sa otvaranjem dva nova poglavlja 33 i 13, koja se odnose na finansijske i budžetske odredbe i ribarstvo u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, Republika Srbija ima već 14 otvorenih, među kojima i dva poglavlja koja su odmah privremeno zatvorena.

 • Četvrtak, 21. jun 2018.

  40. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, od 21. juna, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, koji je podnela Vlada.

 • Sreda, 20. jun 2018.

  59. plenarna sednica Konferencije parlamentarnih odbora za pitanja Unije parlamenata Evropske unije

  Delegacija Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije je učestvovala na 59. plenarnoj sednici Konferencije parlamentarnih odbora za pitanja Unije parlamenata Evropske unije, koja je organizovana u okviru Parlamentarne dimenzije predsedavanja Bugarske Savetu EU, 18. i 19. juna, u Sofiji.

 • Petak, 15. jun 2018.

  Deklaracijom i preporukama osmog sastanka POSP afirmisana evropska perspektiva Srbije 2025. godine

  Osmi sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje održan je u Strazburu, 13. i 14. juna 2018. godine. Na kraju dvodnevnog sastanka usvojeni su Deklaracija i preporuke, koji jasno potvrđuju evropsku perspektivu Srbije 2025. godine.

 • Petak, 8. jun 2018.

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa kolegama iz Parlamenta Gruzije

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa delegacijom Odbora za spoljne poslove Parlamenta Gruzije, koju predvodi predsednica Sofi Katsarava.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1