Aktuelno

 • Utorak, 26. jun 2018.

  Izjava predsednika Odbora za evropske integracije povodom otvaranja novih pregovaračkih poglavlja

  Povodom otvaranja novih pregovaračkih poglavlja, predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak izjavio je: „Sa otvaranjem dva nova poglavlja 33 i 13, koja se odnose na finansijske i budžetske odredbe i ribarstvo u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, Republika Srbija ima već 14 otvorenih, među kojima i dva poglavlja koja su odmah privremeno zatvorena.

 • Četvrtak, 21. jun 2018.

  40. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, od 21. juna, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, koji je podnela Vlada.

 • Sreda, 20. jun 2018.

  59. plenarna sednica Konferencije parlamentarnih odbora za pitanja Unije parlamenata Evropske unije

  Delegacija Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije je učestvovala na 59. plenarnoj sednici Konferencije parlamentarnih odbora za pitanja Unije parlamenata Evropske unije, koja je organizovana u okviru Parlamentarne dimenzije predsedavanja Bugarske Savetu EU, 18. i 19. juna, u Sofiji.

 • Petak, 15. jun 2018.

  Deklaracijom i preporukama osmog sastanka POSP afirmisana evropska perspektiva Srbije 2025. godine

  Osmi sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje održan je u Strazburu, 13. i 14. juna 2018. godine. Na kraju dvodnevnog sastanka usvojeni su Deklaracija i preporuke, koji jasno potvrđuju evropsku perspektivu Srbije 2025. godine.

 • Petak, 8. jun 2018.

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa kolegama iz Parlamenta Gruzije

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa delegacijom Odbora za spoljne poslove Parlamenta Gruzije, koju predvodi predsednica Sofi Katsarava.

 • Petak, 1. jun 2018.

  39. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora, od 1. juna, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona koje je podnela Narodna banka Srbije i predlog zakon koji je podnela Vlada.

 • Utorak, 22. maj 2018.

  Član Odbora za odnose sa EU nemačkog Bundestaga Manuel Sarazin u poseti Odboru za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije primili su danas Manuela Sarazina, člana Odbora za odnose sa EU nemačkog Bundestaga sa kojim su razgovarali o procesu pristupanja Srbije EU.

 • Utorak, 22. maj 2018.

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa delegacijom Odbora za evropske poslove francuskog Senata

  Predsednik i članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su u Narodnoj skupštini sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

 • Petak, 18. maj 2018.

  38. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici održanoj 18. maja 2018. godine, članovi Odbora evropske integracije odredili su delegaciju Odbora koja će učestvovati na 59. Plenarnom sastanku KOSAK, koji se održava u Sofiji, od 17. do 19. juna 2018. godine.

 • Ponedeljak, 14. maj 2018.

  37. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici, održanoj 14. maja, razmotrio, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlog zakona o putevima, Predlog zakona o železnici, Predlog zakona o bezbednosti u železničkom saobraćaju i Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, koje je podnela Vlada.

 • Petak, 11. maj 2018.

  Međunarodna parlamentarna konferencija: Idejom EU do mira i razvoja

  U organizaciji Odbora za evrpske integracije i uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, 11. i 12. maja 2018. godine, u Beogradu se održava Međunarodna parlamentarna konferencija pod nazivom Idejom EU do mira i razvoja.

 • Četvrtak, 3. maj 2018.

  36. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 3. maja, narodni poslanici Zvonimir Đokić i mr Dejan Radenković, određeni su za članove Odbora koji će učestvovati u delegaciji Narodne skupštine u studijskoj poseti bezbednosnim strukturama Evropske unije i NATO-a u Briselu, od 28. maja do 1. juna 2018. godine, koju organizuje Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju OEBS.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji

  Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je u Narodnoj skupštini sa šefom Delegacije EU u Srbiji ambasadorom Semom Fabricijem, o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije za period 2017-2018. godine. Sagovornici su posebnu pažnju posvetili delovima Izveštaja koji se odnose na Parlament i složili su se da je od izuzetne važnosti stalno raditi na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta.

 • Sreda, 18. april 2018.

  Puna podrška razvoju saradnje Srbije i Hrvatske i evropskim integracijama Srbije

  Predsednici i članovi Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije razgovarali su, u Domu Narodne skupštine, sa predsednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem o unapređenju međuparlamentarne saradnje i razmotrili mogućnosti razmene iskustava u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

 • Sreda, 18. april 2018.

  Članovi odbora Narodne skupštine razgovarali sa članovima Pododbora za buduće bezbednosne i odbrambene kapacitete PS NATO

  Članovi stalne delegacije Narodne skupštine u PS NATO, članovi odbora za spoljne poslove, za odbranu i unutrašnje poslove i za evropske integracije, razgovarali su u Narodnoj skupštini sa delegacijom Pododbora za buduće bezbednosne i odbrambene kapacitete Parlamentarne skupštine NATO (PS NATO), koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

 • Petak, 13. april 2018.

  Održana interparlamentarna konferencija Instrument za predpristupnu pomoć u ruralnom razvoju (IPARD): naučene lekcije i budući izgledi

  Interparlamentarna konferencija „Instrument za predpristupnu pomoć u ruralnom razvoju (IPARD): naučene lekcije i budući izgledi“, u organizaciji Odbora za evropske integracije i uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), okupila je u Narodnoj skupštini poslanike Evropskog parlamenta i parlamenata država kandidata i potencijalnih kandidata za pristupanje EU.

 • Utorak, 3. april 2018.

  Švedski poslanici u poseti Narodnoj skupštini

  Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Švedskom prof.dr Milorad Mijatović i članice Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i Dušica Stojković primili su danas u Narodnoj skupšini poslanike Parlamenta Švedske Pirija Nijemija (Piri Niemi) i Larsa Mejerna Larsona (Lars Mejern Larsson), sa kojima su razgovarali o procesu evropskih integracija Srbije.

 • Petak, 30. mart 2018.

  Zapadni Balkan u fokusu pažnje EU, koja jedina može da pruži perspektivu regionu

  „Bugarska je region Zapadnog Balkana stavila u fokus pažnje EU, koja jedina može da mu pruži perspektivu, jer daje sistemske odgovore na sistemske probleme“, poručio je danas Kristian Vigenin, predsednik Odbora za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova Narodnog sobranja Republike Bugarske u razgovoru sa kolegama iz Odbora za evropske integracije Narodne skupštine.

 • Ponedeljak, 26. mart 2018.

  35. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 26.marta 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka.

 • Sreda, 14. mart 2018.

  34. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 14. marta 2018. godine, koja je na osnovu člana 255. Poslovnika Narodne skupštine bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za poglavlje 17 „Ekonomska i monetarna politika“.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5