Aktuelno

 • Utorak, 17. novembar 2020.

  Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala u razmeni mišljenja o procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji

  Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je danas na onlajn sastanku „Razmena mišljenja o procesu pristupanja Crne Gore i Srbije“, u organizaciji političke grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu. EPP su predstavljali Andrej Kovačev, potpredsednik EPP-a zadužen za proširenje, Zapadni Balkan i susedsku politiku, Dejvid Mekalister, predsedavajući Odboru za spoljne poslove, Andor Deli, izvestilac iz senke za Crnu Goru, Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i Franc Bogovič, prvi zamenik šefa Delegacije za odnose sa Srbijom. Na sastanku je učestovala ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović i komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske unije Oliver Verhelji.

 • Utorak, 17. novembar 2020.

  Učešće potpredsednika Narodne skupštine dr Vladimira Orlića na 7. sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije

  Potpredsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić učestvovao je danas na 7. sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije, koji je održan putem video veze, u organizaciji Vlade Republike Srbije i Evropske komisije.

 • Petak, 13. novembar 2020.

  Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije na onlajn konferenciji Zapadni Balkan i EU

  Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je danas na onlajn Konferenciji Zapadni Balkan i EU: demokratska konsolidacija kroz ispunjavanje političkih kriterijuma, koju su organizovali Skupština Crne Gore i Centar za demokratsku tranziciju (CDT), uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i ambasade Kraljevine Norveške.

 • Četvrtak, 5. novembar 2020.

  Druga sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 5. novembra 2020. godine, razmotrili trenutno stanje u procesu pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom.

 • Sreda, 4. mart 2020.

  Susret članova Parlamentarnog odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU–Srbija sa parlamentarnom delegacijom iz Republike Srpske

  Članovi delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU–Srbija (POSP) razgovarali su u Narodnoj skupštini sa delegacijom Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske, koja boravi u poseti Republici Srbiji.

 • Utorak, 3. mart 2020.

  Članovi Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i delegacija Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske održali zajednički sastanak

  Delegacija Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske koja boravi u poseti Republici Srbiji razgovarala je i sa članovima Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije. U sastavu delegacije su Igor Crnadak, predsednik Odbora, Siniša Bundalo i Vanja Bajić, članovi Odbora.

 • Ponedeljak, 24. februar 2020.

  75. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije održao je sednicu 24. februara, na kojoj je razmotren Predlog zakona o igrama na sreću, koji je podnela Vlada.

 • Sreda, 19. februar 2020.

  Poslanik nemačkog Bundestaga Juratović u poseti odborima za evropske integracije i za spoljne poslove

  Član Odbora za spoljnu politiku nemačkog parlamenta Josip Juratović boravio je danas u poseti Narodnoj skupštini, gde je sa kolegama iz Odbora za evropske integracije i Odbora za spoljne poslove razgovarao o procesu evropskih integracija Srbije, regionalnoj saradnji, situaciji u Srbiji pred predstojeće izbore, ali i bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke i spoljnoj politici Srbije i EU.

 • Sreda, 19. februar 2020.

  74. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, održanoj 19. februara, članovi Odbora razmotrili su Izveštaj o sprovođenju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina EU (NPAA), za treće tromesečje 2019. godine.

 • Petak, 24. januar 2020.

  73. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 24. januara, razmotrio u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji i Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine, koje je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 20. januar 2020.

  Odbor za evropske integracije na Sastanku predsedavajućih odbora za evropske poslove država članica Evropske unije

  Član Odbora za evropske integracije Dragan Šormaz učestvuje na Sastanku predsedavajućih odbora za evropske poslove država članica Evropske unije (KOSAK), koji se održava u okviru parlamentarne dimenzije predsedavanja Hrvatske Savetom Evropske unije, 19. i 20. januara 2020. godine, u Zagrebu.

 • Ponedeljak, 20. januar 2020.

  Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na 16. sastanku KOSAP

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na 16. konferenciji parlamentarnih odbora za evropske integracije/pitanja zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Evropi – KOSAP, koja je održana 16. i 17. januara 2020. godine, u Tirani, u Albaniji. Na Konferenciji su učestvovale delegacije članice KOSAP: Albanija, Severna Makedonija, Srbija i Crna Gora. Kao posmatrač učestvovala je delegacija iz Prištine, a učestvovali su i predstavnici EU, Hrvatske koja predsedava Savetom EU i predstavnici Saveta za regionalnu saradnju. U sastavu delegacije Odbora za evropske integracije bili su Nenad Čanak, predsednik Odbora i Dubravka Filipovski, zamenik člana Odbora.

 • Ponedeljak, 20. januar 2020.

  72. sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 20. januara 2020. godine, razmotrili Predlog zakona o žigovima u načelu.

 • Sreda, 15. januar 2020.

  71. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 15. januara 2020. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 27 „Životna sredina i klimatske promene“.

 • Četvrtak, 12. decembar 2019.

  70. sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 12. decembra, razmotrili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

 • Utorak, 10. decembar 2019.

  69. sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 10. decembra, usvojili Inicijativu da se uputi poziv Odboru za evropske integracije Skupštine Crne Gore da poseti Narodnu skupštinu Republike Srbije, od 22. do 24. decembra 2019. godine.

 • Četvrtak, 5. decembar 2019.

  Učešće delegacije Narodne skupštine na „Okruglom stolu na visokom nivou na temu procesa evropskih integracije Zapadnog Balkana“ u Evropskom parlamentu

  Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije učestvovala je na „Okruglom stolu na visokom nivou na temu procesa evropskih integracija Zapadnog Balkana“, koji je održan u Evropskom parlamentu, u Briselu, Kraljevina Belgija, 3. decembra 2019. godine.

 • Utorak, 3. decembar 2019.

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala na 62. Plenarnom sastanku KOSAK u Helsinkiju

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na 62. Plenarnom sastanku Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU – KOSAK, koji je organizovan u okviru finskog predsedavanja Savetu Evropske unije, u Helsinkiju, od 1. do 3. decembra 2019. godine. U delegaciji Narodne skupštine bili su zamenik predsednika Odbora Elvira Kovač i zamenik člana Odbora Vladimir Đurić.

 • Petak, 22. novembar 2019.

  68. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici, održanoj 22. novembra 2019. godine, koja je na osnovu člana 255. Poslovnika Narodne skupštine bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za poglavlja 3 „Pravo poslovnog nastanjivanja i sloboda pružanja usluga.

 • Utorak, 19. novembar 2019.

  67. sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 19. novembra, odredili delegaciju koja će učestvovati na Okruglom stolu na visokom nivou na temu procesa evropskih integracija Zapadnog Balkana, koji će se održati u Briselu, Kraljevina Belgija, 3. decembra 2019. godine.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
sreda, 4. avgust
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja