Aktuelno

 • Petak, 7. maj 2021.

  12. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, održane 7. maja, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti, koji je podnela Vlada, u načelu.

 • Sreda, 28. april 2021.

  11. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije održanoj 28. aprila 2021. godine, članovi Odbora razmatrali su Izveštaje o Srbiji za 2019. i 2020. godinu - Rezolucija Evropskog parlamenta od 25. marta 2021. godine o izveštajima Komisije iz 2019. i 2020. godine o Srbiji.

 • Ponedeljak, 26. april 2021.

  Deseta sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije, održali su 26. aprila sednicu na kojoj je razmotren u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji, koji je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 19. april 2021.

  Deveta sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 19. aprila, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o elektronskom fakturisanju, koji je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 12. april 2021.

  Osma sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije održali su 12. aprila 2021. godine sednicu, na kojoj su, u načelu, razmotrili četiri predloga zakona iz oblasti energetike i rudarstva, koje je podnela Vlada i koji su predloženi za dnevni red Osme sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.

 • Petak, 9. april 2021.

  Predsednica Odbora za evropske integracije razgovarala sa šefom Političkog sektora u Delegaciji EU u Srbiji

  Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač sastala se u Narodnoj skupštini sa šefom Političkog sektora u Delegaciji EU u Srbiji Dirkom Lorencom, sa kojim je razgovarala o radu Narodne skupštine i Odbora, u cilju pripreme Godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu.

 • Četvrtak, 1. april 2021.

  Sedma sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su na sednici, održanoj 1. aprila 2021. godine, razmotrili Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Savezne Republike Nemačke (jul – decembar 2020. godine), koji je obrazložila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

 • Sreda, 31. mart 2021.

  Susret predsednice Odbora za evropske integracije sa ambasadorom Nemačke u Srbiji

  Predsednica Odbora za evropske integracija Elvira Kovač sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom SR Nemačke u Republici Srbiji Nj.E. Tomasom Šibom, a razgovor je bio usmeren na postignute rezultate Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

 • Petak, 12. mart 2021.

  Šesta sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, održane 12. marta članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o klimatskim promenama, koji je podnela Vlada, u načelu.

 • Sreda, 10. mart 2021.

  Sastanak predsednice Odbora za evropske integracije Elvire Kovač sa otpravnikom poslova Ambasade Gruzije u Republici Srbiji

  Predsednica Odbora za evropske integracija Elvira Kovač sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa otpravnikom poslova Ambasade Gruzije u Republici Srbiji Iliom Koberidzeom, a tema razgovara su bili postignuti rezultati dve zemlje u procesu pridruživanja i pristupanja EU, borbi protiv pandemije i unapređenje bilateralne saradnje.

 • Sreda, 10. mart 2021.

  Predsednica Odbora za evropske integracije na Tematskom društvenom dijalogu o predlogu Nacrta zakona o istopolnim zajednicama

  Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je, u sredu 10. marta 2021. godine, na Tematskom društvenom dijalogu o predlogu Nacrta zakona o istopolnim zajednicama, koji je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

 • Petak, 5. mart 2021.

  Predsednica Odbora za evropske integracije učestvovala na Tematskom društvenom dijalogu o predlozima za izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije

  Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je, u petak 5. marta 2021. godine, na Tematskom društvenom dijalogu o predlozima za izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije, koji je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

 • Ponedeljak, 1. mart 2021.

  Kovač i Marković učestvovale na onlajn konferenciji Evropa Karpata

  Potredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Vesna Marković učestvovale su 27. i 28. februrara 2021. godine na onlajn konferenciji Evropa Karpata, u organizaciji parlamenta Poljske.

 • Četvrtak, 28. januar 2021.

  Poruke narodnih poslanika kolegama iz EP na 12. sastanku POSP

  Dvanaesti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija-Srbija (POSP) održan je 28. januara 2021. godine u formatu video konferencije. Članovi delegacije NSRS obratili su se kolegama iz Evropskog parlamenta i u svojim izlaganjima izneli sopstveno viđenje stanja po različitim temama, koje se trenutno nalaze u političkom fokusu Srbije i EU.

 • Četvrtak, 28. januar 2021.

  Orlić: Evropski parlament priznaje legitimitet novog saziva Narodne skupštine, ponosni smo što je Srbija među najuspešnijim u Evropi

  Kopredsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija – Srbija (POSP) dr Vladimir Orlić izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja 12. sastanka i naglasio da on predstavlja jasan dokaz da je Evropski parlament prepoznao legitimitet novog saziva Narodne skupštine, uprkos pojedinim porukama iz EP nakon održavanja parlamentarnih izbora 2020. godine kojima se dovodio u pitanje legitimitet srpskog parlamenta. „Ovaj sastanak predstavlja jasan dokaz da su takve nepromišljene izjave predstavljale potpuni promašaj. U demokratskom svetu i u Evropi priznaje se volja građana Srbije iskazana na izborima i dobro je što je tako“.

 • Utorak, 19. januar 2021.

  Kovač i Flesenkemper razgovarali o unapređenju saradnje Narodne skupštine i Saveta Evrope

  Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač, sastala se u Domu Narodne skupštine sa šefom Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasom Flesenkemperom.

 • Ponedeljak, 11. januar 2021.

  Održan virtuelni sastanak KOSAK predsedavajućih u okviru portugalskog predsedavanja Savetu EU

  Predsednik Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i zamenik predsednika Odbora Dušica Stojković učestvovale su na virtuelnom sastanku predsedavajućih Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK), koji se u okviru Parlamentarne dimenzije portugalskog predsedavanja Savetu Evropske unije, održao 11. januara 2021. godine.

 • Sreda, 23. decembar 2020.

  Peta sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 23. decembra, članovi Odbora razmatrali su Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Republike Hrvatske za period od januara do juna 2020. godine.

 • Petak, 18. decembar 2020.

  Četvrta sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, održanoj 18. decembra 2020. godine, članovima Odbora za evropske integracije predstavljen je Izveštaj Evropske komisije o Republici Srbiji za 2020. godinu, koji je obrazložio šef delegacije Evropske unije Nj.E. Sem Fabrici.

 • Ponedeljak, 14. decembar 2020.

  Treća sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 14. decembra 2020. godine, razmotreni su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, koje je podnela Vlada.