Aktuelno

 • Četvrtak, 3. maj 2018.

  36. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 3. maja, narodni poslanici Zvonimir Đokić i mr Dejan Radenković, određeni su za članove Odbora koji će učestvovati u delegaciji Narodne skupštine u studijskoj poseti bezbednosnim strukturama Evropske unije i NATO-a u Briselu, od 28. maja do 1. juna 2018. godine, koju organizuje Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju OEBS.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji

  Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je u Narodnoj skupštini sa šefom Delegacije EU u Srbiji ambasadorom Semom Fabricijem, o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije za period 2017-2018. godine. Sagovornici su posebnu pažnju posvetili delovima Izveštaja koji se odnose na Parlament i složili su se da je od izuzetne važnosti stalno raditi na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta.

 • Sreda, 18. april 2018.

  Puna podrška razvoju saradnje Srbije i Hrvatske i evropskim integracijama Srbije

  Predsednici i članovi Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije razgovarali su, u Domu Narodne skupštine, sa predsednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem o unapređenju međuparlamentarne saradnje i razmotrili mogućnosti razmene iskustava u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

 • Sreda, 18. april 2018.

  Članovi odbora Narodne skupštine razgovarali sa članovima Pododbora za buduće bezbednosne i odbrambene kapacitete PS NATO

  Članovi stalne delegacije Narodne skupštine u PS NATO, članovi odbora za spoljne poslove, za odbranu i unutrašnje poslove i za evropske integracije, razgovarali su u Narodnoj skupštini sa delegacijom Pododbora za buduće bezbednosne i odbrambene kapacitete Parlamentarne skupštine NATO (PS NATO), koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

 • Petak, 13. april 2018.

  Održana interparlamentarna konferencija Instrument za predpristupnu pomoć u ruralnom razvoju (IPARD): naučene lekcije i budući izgledi

  Interparlamentarna konferencija „Instrument za predpristupnu pomoć u ruralnom razvoju (IPARD): naučene lekcije i budući izgledi“, u organizaciji Odbora za evropske integracije i uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), okupila je u Narodnoj skupštini poslanike Evropskog parlamenta i parlamenata država kandidata i potencijalnih kandidata za pristupanje EU.

 • Utorak, 3. april 2018.

  Švedski poslanici u poseti Narodnoj skupštini

  Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Švedskom prof.dr Milorad Mijatović i članice Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i Dušica Stojković primili su danas u Narodnoj skupšini poslanike Parlamenta Švedske Pirija Nijemija (Piri Niemi) i Larsa Mejerna Larsona (Lars Mejern Larsson), sa kojima su razgovarali o procesu evropskih integracija Srbije.

 • Petak, 30. mart 2018.

  Zapadni Balkan u fokusu pažnje EU, koja jedina može da pruži perspektivu regionu

  „Bugarska je region Zapadnog Balkana stavila u fokus pažnje EU, koja jedina može da mu pruži perspektivu, jer daje sistemske odgovore na sistemske probleme“, poručio je danas Kristian Vigenin, predsednik Odbora za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova Narodnog sobranja Republike Bugarske u razgovoru sa kolegama iz Odbora za evropske integracije Narodne skupštine.

 • Ponedeljak, 26. mart 2018.

  35. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 26.marta 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka.

 • Sreda, 14. mart 2018.

  34. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 14. marta 2018. godine, koja je na osnovu člana 255. Poslovnika Narodne skupštine bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za poglavlje 17 „Ekonomska i monetarna politika“.

 • Sreda, 14. mart 2018.

  Učešće članice Odbora za evropske integracije Gordane Čomić na 11. Forumu Evropa - Ukrajina

  U organizaciji Instituta za istočne studije iz Varšave, u Ržešovu, Poljska, 13. i 14. marta 2018. godine održava se 11. Forum Evropa - Ukrajina, sa glavnom temom „Pridruživanje Evropskoj uniji i šta dalje“.

 • Ponedeljak, 5. mart 2018.

  Predsednici odbora za spoljne poslove i evropske integracije razgovarali sa v.d. ministrom spoljnih poslova Slovačke Republike

  Predsednik Odbora za spoljne poslove prof. dr Žarko Obradović i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarali su u Narodnoj skupštini sa v.d. ministrom spoljnih poslova i evropskih pitanja Slovačke Republike Ivanom Korčokom o evropskim integracijama Srbije.

 • Ponedeljak, 5. mart 2018.

  33. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 5. marta 2018. godine, razmotrio u načelu više predloga zakona koji su predloženi za dnevni red Prve sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2018. godini.

 • Ponedeljak, 26. februar 2018.

  13. Konferencija parlamentarnih odbora za evropske integracije / pitanja zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Evropi – KOSAP

  Delegacija Odbora za evropske integracije Narodne skupštine učestvovala je na 13. sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije / pitanja zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Evropi – KOSAP, koji je organizovan od strane parlamenta Republike Makedonije, u Skoplju, 25. i 26. februara 2018. godine.

 • Ponedeljak, 19. februar 2018.

  Delegacija Narodne skupštine učestvuje na Evropskoj parlamentarnoj nedelji u Evropskom parlamentu u Briselu

  Delegacija Narodne skupštine, koju čine predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i narodni poslanik Žarko Mićin, učestvuje u radu Evropske parlamentarne nedelje 2018, koja se održava 19. i 20. februara u Evropskom parlamentu u Briselu.

 • Četvrtak, 8. februar 2018. u 08:00 časova

  32. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na 32. sednici, održanoj 8. februara 2018. godine, koja je na osnovu člana 255. Poslovnika Narodne skupštine bila zatvorena za javnost, razmotrio je i dao pozitivno mišljenje na predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za poglavlja 18 „Statistika”.

 • Četvrtak, 8. februar 2018.

  Saopštenje za javnost predsednika Odbora za evropske integracije Nenada Čanka

  Nacistički pozdravi u centru Beograda u nedelju bili su najpre velika uvreda i novi pucanj za sve žrtve fašizma u ovoj zemlji i sve borce koji su položili život u borbi protiv fašizma.

 • Sreda, 24. januar 2018.

  Potpredsednik makedonske Vlade zadužen za evropska pitanja u poseti Odboru za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa Bujarom Osmanijem, potpredsednikom makedonske Vlade zaduženim za evropska pitanja o iskustvima Srbije u pregovaračkom procesu, regionalnoj saradnji i ukupnim odnosima Srbije i Makedonije.

 • Ponedeljak, 22. januar 2018.

  Snaga Evropske unije je u ujedinjenoj Evropi

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na sastanku predsedavajućih odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU – KOSAK, koji je organizovan u okviru bugarskog predsedavanja Savetom Evropske unije, u Sofiji, 21. i 22. januara 2018. godine. U Delegaciji Narodne skupštine bili su potpredsednica Narodne skupštine i članica Odbora za evropske integracije Gordana Čomić i član Odbora za evropske integracije Dragan Šormaz.

 • Petak, 19. januar 2018.

  Članovi Odbora za evropske integracije učestvuju na sastanku KOSAK

  U okviru Parlamentarne dimenzije bugarskog predsedavanja Savetom Evropske unije, 21. i 22. januara u Sofiji 2018. godine, održava se sastanak predsedavajućih Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK).

 • Ponedeljak, 15. januar 2018.

  31. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici od 15. januara, članovi Odbora za evropske integracije odredili su delegaciju Odbora za 13. Konferenciju parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Evropi – KOSAP, koja će biti održana 25–26. februara 2018. godine, u Skoplju.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 11. avgust
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja