Aktuelno

 • Četvrtak, 22. decembar 2016.

  12. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici održanoj 22. decembra, članovi Odbora za evropske integracije razmotrili su, u načelu, više predloga zakona koji su predloženi za razmatranje na Sedmoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2016. godini.

 • Ponedeljak, 12. decembar 2016.

  11. sednica Odbora za evropske integracije

  Na 11. sednici, održanoj 12. decembra, članovi Odbora za evropske integracije razmotrili su, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vodama i Predlog zakona o transportu opasne robe.

 • Sreda, 7. decembar 2016.

  Odbor za evropske integracije sastao se sa državnom sekretarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Portugala

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su, u Domu Narodne skupštine, sa državnom sekretarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Portugala Margaridom Markeš, na temu pristupanja Srbije u Evropsku uniju i iskustava koje je Portugal imao u tom procesu.

 • Utorak, 6. decembar 2016.

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa delegacijom Republike Moldavije

  Predsednica i članovi Odbora za evropske integracije sastali su se, u Domu Narodne skupštine, sa delegacijom Republike Moldavije i razgovarali o procesu evropskih integracija, interparlamentarnoj i regionalnoj saradnji.

 • Ponedeljak, 5. decembar 2016.

  Srbija i Grčka da budu stubovi stabilnosti u regionu

  Srbija i Grčka treba da budu stubovi stabilnosti u regionu i da svojim primerom pokažu kako izgleda uspešna saradnja dve zemlje na Balkanu, poručeno je danas sa sastanka pomoćnika ministra spoljnih poslova i alternativnog ministra za pitanja EU Republike Grčke Georgisa Katrugalosa (Georgios Katrougalos) sa članovima odbora za evropske integracije i za spoljne poslove Narodne skupštine.

 • Sreda, 30. novembar 2016.

  Delegacija Odbora za evropske integracije u Parlamentarnoj skupštini BiH: Srbija će solidarno pomagati BiH na evropskom putu

  Delegacija Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije posetila je Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine (PSBiH) radi unapređenja bilateralne saradnje parlamenata i razmene stavova i iskustava u vezi sa procesom evropskih integracija dve države.

 • Utorak, 29. novembar 2016.

  Delegacija Odbora za evropske integracije u poseti Zajedničkoj komisiji za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

  Delegacija Odbora za evropske integracije u sastavu Marinika Tepić, Dušica Stojković, dr Muamer Bačevac i Zvonimir Đokić, boravi u bilateralnoj poseti Zajedničkoj komisiji za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 • Petak, 25. novembar 2016.

  Poglavlje 35 ne sme biti razlog da se ne otvore i druga poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU

  Republika Slovenija i Državni zbor jasno i otvoreno podržavaju evropske integracije Srbije, a Poglavlje 35 ne sme biti razlog da se ne otvore i druga poglavlja u pregovaračkom procesu Srbije i EU, poručeno je danas sa sastanka članova Odbora za evropske integracije sa delegacijom Odbora za spoljnu politiku Državnog zbora Republike Slovenije, koja boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

 • Ponedeljak, 21. novembar 2016.

  Predsednica Odbora za Evropske integracije sastala se sa ambasadorom Portugalije u Srbiji

  Marinika Tepić, predsednica Odbora za Evropske integracije sastala se sa ambasadorom Portugalije u Srbiji, Nj. E. Augustom Saraivom Peišotom, i upoznala ga sa radom i aktivnostima Odbora.

 • Četvrtak, 17. novembar 2016.

  Delegacija Narodne skupštine u poseti Vrhovnoj radi Ukrajine

  Tokom jednodnevne posete Odboru za evropske integracije Vrhovne rade Ukrajine članovi Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Žarko Mićin i dr Muamer Bačevac razgovarali su sa zamenicom predsednika Odbora Marijom Jonovom, članovima Odbora za evropske integracije, zamenikom direktora za Evropsku uniju u Ministarstvu spoljnih poslova, a posetili su i Institut filologije Kijevskog nacionalnog univerziteta „Taras Ševčenko“ i razgovarali sa predavačima i studentima srpskog jezika.

 • Sreda, 16. novembar 2016.

  Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na 56. plenarnom sastanku KOSAK

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na 56. plenarnom sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU – KOSAK, koji je održan od 13-15. novembra 2016. godine, u Bratislavi, u okviru parlamentarne dimenzije slovačkog predsedavanja Evropskom unijom.

 • Sreda, 16. novembar 2016.

  Delegacija Odbora za evropske integracije Narodne skupštine u poseti Odboru za evropske integracije Vrhovne rade Ukrajine

  Delegacija Odbora za evropske integracije u sastavu Žarko Mićin i Muamer Bačevac, boravi u bilateralnoj poseti Odboru za evropske integracije Vrhovne rade Ukrajine.

 • Utorak, 15. novembar 2016.

  Predstavljeni prioriteti reformi u okviru Poglavlja 24

  Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i predstavnici organizacija građanskog društva, koje prate reforme u Poglavlju 24 (pravda, sloboda i bezbednost) i koje su okupljene u Nacionalni konvent za EU, razgovarali su danas u Narodnoj skupštini o prioritetima reformi u 2017. godini u okviru ovog Poglavlja.

 • Ponedeljak, 14. novembar 2016.

  10. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora, održanoj 14. novembra 2016. godine, članovi Odbora za evropske integracije razmatrali su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, u načelu.

 • Četvrtak, 10. novembar 2016.

  Deveta sednica Odbora za evropske integracije

  Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić odložila je sednicu Odbora koja je započeta danas, do daljnjeg, a članovi Odbora će biti blagovremeno obavešteni o nastavku sednice.

 • Ponedeljak, 7. novembar 2016.

  Osma sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 7. novembra 2016. godine odredio delegaciju Odbora za bilateralnu posetu Zajedničkoj komisiji za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 • Četvrtak, 20. oktobar 2016.

  Reforme u društvu treba sprovoditi radi građana Srbije, a ne samo radi Brisela

  Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić i bugarski ambasador u Srbiji Radko Vlajkov (Radko Vlaykov) složili su se da reforme u društvu treba sprovoditi zbog boljeg života građana Srbije, a ne samo radi članstva u Evropskoj uniji.

 • Sreda, 19. oktobar 2016.

  Sedma sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora su, na sednici održanoj 19. oktobra, razmotrili Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Kraljevine Holandije od januara do juna 2016. godine, koji je podnela Vlada, i Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za period jul/septembar 2016. godine.

 • Utorak, 11. oktobar 2016.

  Šesta sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 11. oktobra 2016. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na predloge pregovaračkih pozicija Republike Srbije za poglavlja 25 - „Nauka i istraživanje“ i 26 - „Obrazovanje i kultura“. Odbor je takođe odredio delegacije Odbora za učešće na sastanku Konferencije KOSAK i regionalnoj radionici „Jačanje uloge parlamentaraca u izgradnji delotvornih protivterorističkih sistema u okviru vladavine prava“.

 • Četvrtak, 6. oktobar 2016.

  Članovima Odbora za evropske integracije predstavljeni model monitoringa i izveštavanja za poglavlja 23 i 24

  Članovi Odbora za evropske integracije upoznali su se danas sa modelom monitoringa i izveštavanja za poglavlja 23 i 24, a koji su dogovoreni sa predstavnicima Evropske komisije.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
petak, 2. oktobar
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja