Aktuelno

 • Petak, 5. maj 2017.

  Predsednik Odbora za evropske integracije razgovarao sa ambasadorom Kipra u Srbiji

  Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak održao je danas sastanak sa ambasadorom Republike Kipar u Beogradu Nj.E. Konstantinosom Eliadesom, a tema sastanka je bila intenziviranje saradnje parlamentarnih odbora, kao i podrška Kipra Srbiji u procesu evropskih integracija.

 • Ponedeljak, 24. april 2017.

  18. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 24. aprila 2017. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog Pregovaračke pozicije Republike Srbije za poglavlje 30 - „Ekonomski odnosi sa inostranstvom“.

 • Četvrtak, 20. april 2017.

  17. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 20. aprila, članovi Odbora odredili su predstavnike koji će činiti delegaciju Odbora za 57. sastanak Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK), a koji će biti održan od 28. do 30. maja 2017. godine na Malti. Delegaciju će činiti Elvira Kovač, Gordana Čomić i Dušica Stojković.

 • Ponedeljak, 10. april 2017.

  16. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici održanoj 10. aprila, članovi Odbora razmotrili su Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Slovačke Republike (jul-decembar 2016. godine), koji je podnela Vlada i Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za period januar-mart 2017. godine. Izveštaje je predstavila šefica Pregovaračkog tima Srbije, sa EU, Tanja Miščević.

 • Ponedeljak, 20. mart 2017.

  15. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 20. marta 2017. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predloge Pregovaračkih pozicija Republike Srbije za poglavlje 7 - Pravo intelektualne svojine.

 • Petak, 3. mart 2017.

  Članstvo Srbije u Evropskoj uniji strateški prioritet i cilj za šta u Parlamentu postoji većinska podrška

  Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Vladimir Marinković sastao se u Narodnoj skupštini sa delegacijom Radne grupe Saveta Evropske unije za proširenje (COELA), sa kojima je razgovarao na temu evropskih integracija Republike Srbije.

 • Petak, 10. februar 2017.

  Nastavak saradnje Odbora za evropske integracije i Fondacije Konrad Adenauer

  U Domu Narodne skupštine danas je održan sastanak narodne poslanice Marinike Tepić sa Norbertom Bekman Dirkesom, direktorom Konrad Adenauer Fondacije u Beogradu, na temu dosadašnje i unapređenja saradnje Odbora i KAS-a.

 • Četvrtak, 2. februar 2017.

  Rukovodioci pregovaračke grupe za poglavlje 24 predstavili Odboru za evropske integracije izveštaj o pregovaračkom poglavlju

  Izveštaj o pregovaračkom poglavlju predstavio je predsednik Pregovaračke grupe za poglavlje 24 Zoran Lazarov, podsećajući da će to poglavlje biti otvoreno do samog kraja pregovaračkog procesa, kao i da dogovorena dinamika izveštavanja sa Evropskom komisijom o sprovođenju akcionog plana, podrazumeva šestomesečno predavanje izveštaja.

 • Četvrtak, 2. februar 2017.

  Ambasador Ukrajine u Srbiji u poseti Odboru za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije Žarko Mićin i dr Muamer Bačevac primili su danas ambasadora Ukrajine u Srbiji Oleksandra Aleksandrovića, sa kojim su razgovarali o rezultatima posete delegacije Odbora za evropske integracije Ukrajini i o unapređenju bilateralne, ekonomske i trgovinske saradnje Srbije i Ukrajine.

 • Sreda, 1. februar 2017.

  Održana Interparlamentarna konferencija „Lokalne i regionalne vlasti u zemljama regiona u procesu proširenja i regionalna politika EU“

  Delegacija Narodne skupštine u sastavu: član Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Žarko Mićin, članovi Odbora za evropske integracije Dušica Stojković i Muamer Bačevac i član Odbora za spoljne poslove Jovan Jovanović, učestvovala je od 30. do 31. januara 2017. godine u radu Interparlamentarne konferencije „Lokalne i regionalne vlasti u zemljama regiona u procesu proširenja i regionalna politika EU“, u Evropskom parlamentu u Briselu.

 • Sreda, 25. januar 2017.

  Delegacije Odbora za evropske integracije učestvovala na sastanku predsedavajućih KOSAK

  Sastanak predsedavajućih parlamentarnih odbora za evropske poslove parlamenata Evropske unije – KOSAK održan je 22. i 23. januara 2017. godine, na Malti, u okviru parlamentarne dimenzije malteškog predsedavanja Savetom Evropske unije.

 • Ponedeljak, 23. januar 2017.

  Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na sastanku predsedavajućih KOSAK

  Sastanak predsedavajućih Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU (KOSAK) održava se 22. i 23. januara 2017. godine, na Malti, u okviru parlamentarne dimenzije malteškog predsedavanja Savetom Evropske unije.

 • Četvrtak, 19. januar 2017.

  14. sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora su većinom glasova usvojili predlog da se sa ove sednice izda saopštenje za javnost.

 • Četvrtak, 12. januar 2017.

  13. sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora su većinom glasova usvojili predlog da se sa ove sednice izda saopštenje za javnost.

 • Četvrtak, 22. decembar 2016.

  12. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici održanoj 22. decembra, članovi Odbora za evropske integracije razmotrili su, u načelu, više predloga zakona koji su predloženi za razmatranje na Sedmoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2016. godini.

 • Ponedeljak, 12. decembar 2016.

  11. sednica Odbora za evropske integracije

  Na 11. sednici, održanoj 12. decembra, članovi Odbora za evropske integracije razmotrili su, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vodama i Predlog zakona o transportu opasne robe.

 • Sreda, 7. decembar 2016.

  Odbor za evropske integracije sastao se sa državnom sekretarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Portugala

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su, u Domu Narodne skupštine, sa državnom sekretarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Portugala Margaridom Markeš, na temu pristupanja Srbije u Evropsku uniju i iskustava koje je Portugal imao u tom procesu.

 • Utorak, 6. decembar 2016.

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa delegacijom Republike Moldavije

  Predsednica i članovi Odbora za evropske integracije sastali su se, u Domu Narodne skupštine, sa delegacijom Republike Moldavije i razgovarali o procesu evropskih integracija, interparlamentarnoj i regionalnoj saradnji.

 • Ponedeljak, 5. decembar 2016.

  Srbija i Grčka da budu stubovi stabilnosti u regionu

  Srbija i Grčka treba da budu stubovi stabilnosti u regionu i da svojim primerom pokažu kako izgleda uspešna saradnja dve zemlje na Balkanu, poručeno je danas sa sastanka pomoćnika ministra spoljnih poslova i alternativnog ministra za pitanja EU Republike Grčke Georgisa Katrugalosa (Georgios Katrougalos) sa članovima odbora za evropske integracije i za spoljne poslove Narodne skupštine.

 • Sreda, 30. novembar 2016.

  Delegacija Odbora za evropske integracije u Parlamentarnoj skupštini BiH: Srbija će solidarno pomagati BiH na evropskom putu

  Delegacija Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije posetila je Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine (PSBiH) radi unapređenja bilateralne saradnje parlamenata i razmene stavova i iskustava u vezi sa procesom evropskih integracija dve države.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 23. januar
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja