Aktuelno

Delegacija Narodne skupštine učestvovala na Evropskoj nedelji parlamentarizma

Utorak, 13. februar 2024. |

Članice delegacije Narodne skupštine RS Elvira Kovač i Dubravka Filipovski učestvovale su na Evropskoj nedelji parlamentarizma, 12. i 13. februara u Evropskom parlamentu u Briselu. Evropska nedelja parlamentarizma okupila je parlamentarce iz Evropske unije, država kandidata i posmatrače, kao i poslanike Evropskog parlamenta kako bi raspravljali o ekonomskim, budžetskim i društvenim pitanjima.

  • Subota, 21. oktobar 2023.

    Učešće delegacije Narodne skupštine na Konferenciji o međuparlamentarnom dijalogu za dalje promovisanje evropskih integracija Zapadnog Balkana

    Marina Raguš, zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove, Elvira Kovač, predsednik Odbora za evropske integracije i Dunja Simonović Bratić, član Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije, učestvovale su na Konferenciji o međuparlamentarnom dijalogu za dalje promovisanje evropskih integracija Zapadnog Balkana, koja je održana 20. oktobra 2023. godine u Skoplju, Republika Severna Makedonija.

  • Sreda, 18. oktobar 2023.

    13. sednica Odbora za evropske integracije

    Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 18. oktobra 2023. godine, razmotrili, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskom fakturisanju.

  • Utorak, 17. oktobar 2023.

    12. sednica Odbora za evropske integracije

    Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 17. oktobra 2023. godine, razmotrili Zaključak o prihvatanju Izveštaja o sprovođenju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA), za prvo tromesečje 2023. godine i Zaključak o prihvatanju Izveštaja o sprovođenju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA), za drugo tromesečje 2023. godine, koje je predstavila ministarka za evropske integracije prof. dr Tanja Miščević.

  • Petak, 13. oktobar 2023.

    Predsednica Odbora za evropske integracije na konferenciji o ulozi parlamenata u Berlinskom procesu

    Elvira Kovač predsednica Odbora za EU integracije Narodna skupština Republike Srbije učestvovala je na konferenciji koja je održana 13. oktobra u Tirani na temu „Uloga parlamenata u Berlinskom procesu“.

  • Sreda, 27. septembar 2023.

    Susret članova Odbora za evropske integracije sa delegacijom Predstavničkog doma Republike Kipar


    Zamenica predsednice Odbora za evropske integracije Dubravka Filipovski i članovi Odbora Goran Milić, Dunja Simonović Bratić, Draginja Vlk, Ana Miljanić i Milan Radin, sastali su se u Narodnoj skupštini sa delegacijom Predstavničkog doma Republike Kipar, koju predvodi predsednik Odbora za spoljne i evropske poslove i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva Kipar-Srbija Haris Georgijadis.

  • Ponedeljak, 25. septembar 2023.

    Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji

    Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su u Narodnoj skupštini sa ambasadorkom SR Nemačke u Republici Srbiji Anke Konrad o perspektivama evropskih integracija Srbije i Zapadnog Balkana.

  • Četvrtak, 21. septembar 2023.

    Sastanak predsednice Odbora za evropske integracije i novoimenovanog ambasadora Kipra u Srbiji

    Predsednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Elvira Kovač ugostila je danas novoimenovanog ambasadora Kipra u Republici Srbiji Andreasa Fotijua, kojem je tom prilikom poželela dobrodošlicu i uspeh tokom mandata koji mu je dodeljen u Srbiji.

  • Ponedeljak, 18. septembar 2023.

    Predsednica i zamenica predsednice Odbora za evropske integracije učestvovale na sastanku predsedavajućih KOSAK

    Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i zamenica predsednice Odbora Dubravka Filipovski učestvovale su na sastanku predsedavajućih Konferencije odbora za evropske poslove država članica Evropske unije (KOSAK), koji se u okviru španskog predsedavanja Savetu EU, održao 17. i 18. septembra 2023. godine u Madridu.

  • Utorak, 5. septembar 2023.

    Deseta sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 5. septembra 2023. godine. godine, članovi Odbora razmotrili su osnovu za zaključivanje Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Građani, jednakost, prava i vrednosti i teksta Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Građani, jednakost, prava i vrednosti, radi davanja saglasnosti nadležnog odbora za privremenu primenu Sporazuma, do njegovog stupanja na snagu, koje je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    11. sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada.

  • Četvrtak, 3. avgust 2023.

    Deveta sednica Odbora za evropske integracije

    Članovi Odbora za evropske integracije su na sednici, održanoj 3. avgusta 2023. godine, razmotrili Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Kraljevine Švedske (januar – jun 2023. godine), koji je podnela Vlada.

  • Sreda, 2. avgust 2023.

    Kovač i Filipovski razgovarale sa poslanicima parlamenata Francuske i Austrije

    Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i zamenica predsedenice Odbora Dubravka Filipovski razgovarale su sa poslanicom Nacionalne skupštine Republike Francuske Lilijan Tangi i sa poslanikom Nacionalnog veća Parlamenta Republike Austrije Reinholdom Lopatkom, koji borave u Republici Srbiji.

  • Utorak, 18. jul 2023.

    Prof. dr Jahja Fehratović na sastanku sa poslanicima Evropskog parlamenta i parlamenata država kandidata za članstvo u Evropskoj uniji

    Na poziv Ane Kavacini, predsednice Odbora za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača Evropskog parlamenta, prof. dr Jahja Fehratović učestvovao je na onlajn sastanku na temu: „Digitalno jedinstveno tržište EU – da li ste za? Prilike za države kandidate za članstvo u EU“.

  • Utorak, 11. jul 2023.

    Učešće Narodne skupštine na sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje

    Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač, učestvovala je na sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koji je održan danas, 11. jula 2023. godine, u Briselu.

  • Ponedeljak, 3. jul 2023.

    Predsednica Odbora za evropske integracije razgovarala sa poslanicima Parlamenta Francuske

    Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač sastala se u Narodnoj skupštini sa poslanicima Parlamenta Republike Francuske Lilianom Tangi i Pjerom Anrijem Dimonom, koji borave u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

  • Petak, 30. jun 2023.

    Potpredsednica Narodne skupštine Elvira Kovač učestvovala na Globalnoj konferenciji o parlamentarizmu

    Potpredsednica Narodne skupštine Elvira Kovač učestvovala je na Globalnoj konferenciji povodom obeležavanja godišnjice Međunarodnog dana parlamentarizma na temu „Jačanje parlamenata za unapređenje demokratije“, koja se u okviru španskog predsedavanja Savetu EU, održava od 29. juna do 1. jula 2023. godine u Leonu, Kraljevina Španija.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31