Javna slušanja

Odbor može da organizuje javno slušanje radi pribavljanja informacija, odnosno stručnih mišljenja o predlogu akta koji je u skupštinskoj proceduri, razjašnjenja pojedinih rešenja iz predloženog ili važećeg akta, razjašnjenja pitanja značajnih za pripremu predloga akta, ili drugog pitanja koje je u nadležnosti odbora, kao i radi praćenja sprovođenja i primene zakona, odnosno ostvarivanja kontrolne funkcije Narodne skupštine. Postupak organizovanja javnog slušanja uređen je Poslovnikom Narodne skupštine.

Poslovnik Narodne skupštine, čl. 83. i 84.


Datum Javno slušanje Agenda Prilozi
28.11.2019. Predlog zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji DOC
22.11.2019. Obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina DOC
19.09.2019. Stanje voda u Srbiji DOC
17.06.2019. Predlog zakona o nauci i istraživanjima DOC
11.06.2019. Predstavljanje prvog nacionalnog izveštaja o sprovođenju Ciljeva održivog razvoja DOC

Pogledajte sva javna slušanja

Javna slušanja - izveštaji

Održano javno slušanje na temu „Stanje voda u Srbiji“

Četvrtak, 19. septembar 2019. |

U organizaciji Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, u Domu Narodne skupštine održano je javno slušanje na temu „Stanje voda u Srbiji“.

Pogledajte sva javna slušanja

Javna slušanja se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.