Aktuelno

 • Sreda, 13. februar 2019.

  51. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 13. februara 2019. godine, razmotrio Izveštaj o sprovođenju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina EU (NPAA), za treće tromesečje 2018. godine.

 • Ponedeljak, 11. februar 2019.

  52. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora održanoj 11. februara, razmotren je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti, koji je podnela narodni poslanik Maja Gojković.

 • Petak, 25. januar 2019.

  Potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić na 12. Forumu Evropa - Ukrajina

  U organizaciji Instituta za istočne studije iz Varšave, u Ržešovu, Poljska, 24. u 25. januara 2019. godine održan je 12. Forum Evropa - Ukrajina, sa glavnom temom „Ukrajina nakon 2019. godine. Promena ili nastavak“.

 • Ponedeljak, 21. januar 2019.

  Integracija Zapadnog Balkana u EU doprinosi regionalnom miru i bezbednosti

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na sastanku predsedavajućih odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU – COSAC, koji je organizovan u okviru rumunskog predsedavanja Savetu Evropske unije, u Bukureštu, 20. i 21. januara 2019. godine. U delegaciji Narodne skupštine bile su potpredsednica Narodne skupštine i članica Odbora za evropske integracije Gordana Čomić i zamenica člana Odbora za evropske integracije Ivana Nikolić.

 • Sreda, 26. decembar 2018.

  50. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, održanoj 26. decembra, članovi Odbora razmotrili su aktuelno stanje u pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji i Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Republike Bugarske, za period januar–jun 2018. godine.

 • Ponedeljak, 10. decembar 2018.

  Otvaranje još dva poglavlja sa EU je velika i važna vest

  Povodom otvaranja dva nova pregovaračka poglavlja sa EU, predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak dao je sledeće saopštenje:

 • Sreda, 5. decembar 2018.

  Članovi Odbora za evropske integracije sastali se sa delegacijom Parlamenta Gruzije

  Predsednica Odbora za Evropske integracije Parlamenta Gruzije Tamar Kulordava naglasila je da susret sa delegacijom Narodne skupštine smatra izuzetno važnim, jer Srbija predstavlja primer dobre prakse u procesu evrointegracija, kroz koji Gruzija može da uči i da se upozna sa izazovima koji je očekuju na njenom evropskom putu.

 • Utorak, 4. decembar 2018.

  Održana 14. konferencija parlamentarnih odbora za evropske integracije/pitanja zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Evropi – KOSAP

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na 14. sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije/pitanja zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Evropi – KOSAP, koji je organizovan od strane Skupštine Crne Gore, 2. i 3. decembra 2018. godine, u Podgorici.

 • Ponedeljak, 3. decembar 2018.

  Predsednik i članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa poslanicima nemačkog Bundestaga

  Članovi Odbora za evropske integracije, na čelu sa predsednikom Odbora Nenadom Čankom, razgovarali su danas sa poslanicima nemačkog Bundestaga Renatom Alt i Josipom Juratovićem o evrointegracijama Republike Srbije, kao i o pitanjima na spoljnopolitičkom i unutrašnjem planu.

 • Četvrtak, 29. novembar 2018.

  Susret Odbora za evropske integracije sa Odborom za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Parlamenta Republike Italije

  Zamenica predsednika i članovi Odbora za evropske integracije sastali su se danas, u Domu Narodne skupštine, sa predsednicom i članovima Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Parlamenta Republike Italije i tom prilikom razgovarali o unapređenju parlamentarne saradnje, o evropskim integracijama i o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji.

 • Utorak, 27. novembar 2018.

  Učešće narodne poslanice Elvire Kovač na Okruglom stolu o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana u regionalnoj perspektivi

  U organizaciji Evropskog parlamenta, u Briselu se 27. novembra 2018. godine, održava Okrugli sto na visokom nivou o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana u regionalnoj perspektivi.

 • Ponedeljak, 26. novembar 2018.

  49. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora, održanoj 26. novembra 2018. godine, članovi Odbora za evropske integracije razmatrali su, u načelu, Predlog carinskog zakona, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima i Predlog zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti.

 • Četvrtak, 22. novembar 2018.

  48. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 22. novembra 2018. godine, odredio delegaciju Odbora koja će učestvovati na XIV sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove država obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Evrope (COSAP), koji se održava 2. i 3. decembra 2018. godine, u Podgorici, Crna Gora.

 • Utorak, 20. novembar 2018.

  Održan 60. plenarni sastanak KOSAK

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na 60. plenarnom sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU (KOSAK), koji je održan od 18. do 20. novembra 2018. godine, u Beču, u Austriji, u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

 • Utorak, 13. novembar 2018.

  Predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije razgovarao sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije

  Predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije (POSP) dr Vladimir Orlić i članovi Odbora za evropske integracije, razgovarali su u Narodnoj skupštini sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

 • Utorak, 30. oktobar 2018.

  Usvojene zajedničke preporuke i Deklaracija Devetog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija/POSP

  Delegacije Narodne skupštine i Evropskog parlamenta nastavile su rad Devetog sastanka POSP u utorak, 30. oktobra, raspravom o najnovijem razvoju događaja u dijalogu između Beograda i Prištine uz posredovanje EU spoljnoj, bezbednosnoj i odbrambenoj politici i saradnji i pretpristupnoj pomoći EU Srbiji i predstavljanju benefita EU građanima.

 • Ponedeljak, 29. oktobar 2018.

  Počelo održavanje Devetog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija/POSP

  Deveti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije/POSP, na kome poslanici Narodne skupštine i Evropskog parlamenta razgovaraju o aspektima odnosa EU i Srbije, počeo je 29. oktobra, u Domu Narodne skupštine.

 • Ponedeljak, 29. oktobar 2018.

  47. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 29. oktobra 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, Predlog zakona o kritičnoj infrastrukturi, Predlog zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije, Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

 • Utorak, 23. oktobar 2018.

  46. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 23. oktobra 2018. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio je i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 21 - Transevropske mreže i na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 14 - Transportna politika.

 • Utorak, 16. oktobar 2018.

  45. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 16. oktobra 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o građevinskim proizvodima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi.