Četvrtak, 1. jun 2023.

Osma sednica Odbora za evropske integracije

Na sednici, koja je održana 1. juna 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima, koji je podnela Vlada, u načelu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, koji je podnela Vlada, u načelu.


Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istakli su da se pri izmenama pomenutih zakona vodilo računa o usklađenosti s odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica, sa jedne strane, i Republike Srbije sa druge strane, te da će se predloženim izmenama olakšati sprovođenje propisa u praksi, kao i razvijanje povoljnijeg poslovnog okruženja.

Nakon diskusije, Odbor je glasao i usvojio Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, u načelu.

U nastavku sednice, Odbor je razmotrio i usvojio Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, koji je podnela Vlada, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o železnici, koji je podnela Vlada, u načelu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji je podnela Vlada, u načelu.

Odbor je birao i članove koji će činiti delegaciju Odbora za evropske integracije koja će učestvovati na sastanku predsedavajućih Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica Evropske unije (KOSAK), koji će se u okviru Parlamentarne dimenzije španskog predsedavanja Savetu EU održati u Madridu, Kraljevina Španija i odredio narodne poslanike Elviru Kovač i Milana Radina.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Elvira Kovač, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Stanislava Janošević, Milan Radin, Goran Milić, Jelena Obradović, Milica Obradović, Natan Albahari, Ana Miljanić, dr Jelena Kalajadžić, Dubravka Filipovski, Ksenija Marković, prof. dr Andreja Savić, Robert Kozma i Ivan Karić.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Četvrtak, 1. jun 2023. | Osma sednica Odbora za evropske integracije 01.06.2023.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja