Aktuelno

 • Ponedeljak, 24. maj 2021.

  16. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, održanoj 24. maja 2021. godine, članovi Odbora za evropske integracije razmotrili su Predlog zakona o izmeni Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada, u načelu.

 • Petak, 21. maj 2021.

  15. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 21. maja, članovi Odbora razmotrili su u načelu, Predlog zakona o zaštiti poslovne tajne, koji je podnela Vlada.

 • Sreda, 19. maj 2021.

  Kovač razgovarala sa ambasadorom Francuske u Srbiji o evropskim integracijama Republike Srbije

  Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač sastala se danas sa ambasadorom Francuske u Republici Srbiji Žan Luj Falkonijem, a centralna tema razgovora bila je uloga Narodne skupštine u procesu evropskih integracija.

 • Ponedeljak, 17. maj 2021.

  14. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 17. maja 2021. godine, članovi Odbora razmotrili su, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti.

 • Petak, 14. maj 2021.

  Susret Odbora za evropske integracije i delegacije Direktorata za spoljne poslove Parlamenta Mađarske

  Predsednica i članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa delegacijom Direktorata za spoljne poslove Parlamenta Mađarske o procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji i mogućnostima unapređenja parlamentarne saradnje.

 • Ponedeljak, 10. maj 2021.

  13. sednica Odbora za evropske integarcije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 10. maja 2021. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 10 - „Informaciono društvo i mediji“ i na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za Poglavlje 19 - „Socijalna politika i zapošljavanje“

 • Petak, 7. maj 2021.

  12. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, održane 7. maja, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti, koji je podnela Vlada, u načelu.

 • Sreda, 28. april 2021.

  11. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije održanoj 28. aprila 2021. godine, članovi Odbora razmatrali su Izveštaje o Srbiji za 2019. i 2020. godinu - Rezolucija Evropskog parlamenta od 25. marta 2021. godine o izveštajima Komisije iz 2019. i 2020. godine o Srbiji.

 • Ponedeljak, 26. april 2021.

  Deseta sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije, održali su 26. aprila sednicu na kojoj je razmotren u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji, koji je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 19. april 2021.

  Deveta sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 19. aprila, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o elektronskom fakturisanju, koji je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 12. april 2021.

  Osma sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije održali su 12. aprila 2021. godine sednicu, na kojoj su, u načelu, razmotrili četiri predloga zakona iz oblasti energetike i rudarstva, koje je podnela Vlada i koji su predloženi za dnevni red Osme sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.

 • Petak, 9. april 2021.

  Predsednica Odbora za evropske integracije razgovarala sa šefom Političkog sektora u Delegaciji EU u Srbiji

  Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač sastala se u Narodnoj skupštini sa šefom Političkog sektora u Delegaciji EU u Srbiji Dirkom Lorencom, sa kojim je razgovarala o radu Narodne skupštine i Odbora, u cilju pripreme Godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu.

 • Četvrtak, 1. april 2021.

  Sedma sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su na sednici, održanoj 1. aprila 2021. godine, razmotrili Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Savezne Republike Nemačke (jul – decembar 2020. godine), koji je obrazložila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

 • Sreda, 31. mart 2021.

  Susret predsednice Odbora za evropske integracije sa ambasadorom Nemačke u Srbiji

  Predsednica Odbora za evropske integracija Elvira Kovač sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom SR Nemačke u Republici Srbiji Nj.E. Tomasom Šibom, a razgovor je bio usmeren na postignute rezultate Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

 • Petak, 12. mart 2021.

  Šesta sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici, održane 12. marta članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o klimatskim promenama, koji je podnela Vlada, u načelu.

 • Sreda, 10. mart 2021.

  Sastanak predsednice Odbora za evropske integracije Elvire Kovač sa otpravnikom poslova Ambasade Gruzije u Republici Srbiji

  Predsednica Odbora za evropske integracija Elvira Kovač sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa otpravnikom poslova Ambasade Gruzije u Republici Srbiji Iliom Koberidzeom, a tema razgovara su bili postignuti rezultati dve zemlje u procesu pridruživanja i pristupanja EU, borbi protiv pandemije i unapređenje bilateralne saradnje.

 • Sreda, 10. mart 2021.

  Predsednica Odbora za evropske integracije na Tematskom društvenom dijalogu o predlogu Nacrta zakona o istopolnim zajednicama

  Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je, u sredu 10. marta 2021. godine, na Tematskom društvenom dijalogu o predlogu Nacrta zakona o istopolnim zajednicama, koji je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

 • Petak, 5. mart 2021.

  Predsednica Odbora za evropske integracije učestvovala na Tematskom društvenom dijalogu o predlozima za izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije

  Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je, u petak 5. marta 2021. godine, na Tematskom društvenom dijalogu o predlozima za izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije, koji je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

 • Ponedeljak, 1. mart 2021.

  Kovač i Marković učestvovale na onlajn konferenciji Evropa Karpata

  Potredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Vesna Marković učestvovale su 27. i 28. februrara 2021. godine na onlajn konferenciji Evropa Karpata, u organizaciji parlamenta Poljske.

 • Četvrtak, 28. januar 2021.

  Poruke narodnih poslanika kolegama iz EP na 12. sastanku POSP

  Dvanaesti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija-Srbija (POSP) održan je 28. januara 2021. godine u formatu video konferencije. Članovi delegacije NSRS obratili su se kolegama iz Evropskog parlamenta i u svojim izlaganjima izneli sopstveno viđenje stanja po različitim temama, koje se trenutno nalaze u političkom fokusu Srbije i EU.