Aktuelno

  • Četvrtak, 24. avgust 2017.

    Mekalister izrazio optimizam za otvaranje novih poglavlja do kraja godine

    Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak, zajedno sa članovima Odbora, sastao se u Domu Narodne skupštine sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Dejvidom Mekalisterom.

  • Ponedeljak, 17. jul 2017.

    21. sednica Odbora za evropske integracije

    Na 21. sednici, održanoj 17. jula, članovi Odbora za evropske integracije odredili su, odnosno, dopunili sastav delegacije Odbora, koja će ići u posetu parlamentu Kipra, 25-28. septembra 2017. godine.

  • Utorak, 11. jul 2017.

    Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na sastanku predsedavajućih KOSAK

    Sastanak predsedavajućih parlamentarnih odbora za evropske poslove parlamenata Evropske unije – KOSAK održan je 9. i 10. jula 2017. godine, u Talinu, u Estoniji, u okviru parlamentarne dimenzije estonskog predsedavanja Savetom Evropske unije.

  • Ponedeljak, 10. jul 2017.

    Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na sastanku predsedavajućih KOSAK

    Delegacija Odbora za evropske integracije učestvuje na sastanku predsedavajućih Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU (KOSAK), koji se održava 9. i 10. jula 2017. godine, u Talinu, u Estoniji, u okviru parlamentarne dimenzije estonskog predsedavanja Savetom Evropske unije.

  • Petak, 23. jun 2017.

    Rumunija će tokom svog predsedavanja Savetu EU ubrzati proces evropskih integracija Srbije

    Rumunija će raditi tokom svog predsedavanja Savetu EU na ubrzanju procesa evropskih integracija Srbije, a Srbija treba da iskoristi i predsedavanje svoja dva suseda, Bugarske i Austrije, za ubrzanje tog procesa, poručio je Viktor Ponta, predsednik Odbora za evropske poslove Parlamenta Rumunije srpskim kolegama iz Odbora za evropske integracije.

  • Četvrtak, 8. jun 2017.

    Susret članova Odbora za evropske integracije i delegacije Senata Parlamenta Češke Republike

    Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa delegacijom Senata Parlamenta Češke Republike o putu Republike Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji i ulozi Narodne skupštine u procesu evrointegracija.

  • Sreda, 7. jun 2017.

    Predsednik Odbora za evropske integracije razgovarao sa ambasadorom SR Nemačke u Republici Srbiji

    Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas u Narodnoj skupštini sa ambasadorom SR Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom, o evropskim integracijama Srbije i ulozi Narodne skupštine i Odbora za evropske integracije u tom procesu.

  • Četvrtak, 1. jun 2017.

    20. sednica Odbora za evropske integracije

    „Odbor za evropske integracije je na 20. sednici, održanoj 1. juna 2017. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 6 - „Pravo privrednih društava“ i na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za Pregovaračko poglavlje 33 - „Finansijska i budžetska pitanja““.

  • Sreda, 31. maj 2017.

    Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala na 57. sastanku predsedavajućih KOSAK

    Sastanak predsedavajućih Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU (KOSAK) održan je od 28. do 30. maja 2017. godine, u Valeti, na Malti, u okviru parlamentarne dimenzije malteškog predsedavanja Savetom Evropske unije.

  • Utorak, 23. maj 2017.

    Članovi Odbora za evropske integracije Narodne skupštine sastali se sa delegacijom Odbora za ustavna pitanja Evropskog parlamenta

    Članovi Odbora za evropske integracije Narodne skupštine sastali su se u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Odbora za ustavna pitanja Evropskog parlamenta, sa kojima su razgovarali o procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

  • Ponedeljak, 22. maj 2017.

    19. sednica Odbora za evropske integracije

    Na 19. sednici, održanoj 22. maja, članovi Odbora za evropske integracije odredili su delegaciju Odbora za sastanak predsedavajućih Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK), koji se održava u okviru estonskog predsedavanja Savetu EU, 9. i 10. jula 2017. godine u Talinu, u Estoniji.

  • Utorak, 9. maj 2017.

    Predsednik Odbora za evropske integrcije čestitao građanima Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom

    Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak čestitao je građanima Srbije Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom.

  • Petak, 5. maj 2017.

    Predsednik Odbora za evropske integracije razgovarao sa ambasadorom Kipra u Srbiji

    Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak održao je danas sastanak sa ambasadorom Republike Kipar u Beogradu Nj.E. Konstantinosom Eliadesom, a tema sastanka je bila intenziviranje saradnje parlamentarnih odbora, kao i podrška Kipra Srbiji u procesu evropskih integracija.

  • Ponedeljak, 24. april 2017.

    18. sednica Odbora za evropske integracije

    Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 24. aprila 2017. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog Pregovaračke pozicije Republike Srbije za poglavlje 30 - „Ekonomski odnosi sa inostranstvom“.

  • Četvrtak, 20. april 2017.

    17. sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 20. aprila, članovi Odbora odredili su predstavnike koji će činiti delegaciju Odbora za 57. sastanak Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK), a koji će biti održan od 28. do 30. maja 2017. godine na Malti. Delegaciju će činiti Elvira Kovač, Gordana Čomić i Dušica Stojković.

  • Ponedeljak, 10. april 2017.

    16. sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici održanoj 10. aprila, članovi Odbora razmotrili su Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Slovačke Republike (jul-decembar 2016. godine), koji je podnela Vlada i Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za period januar-mart 2017. godine. Izveštaje je predstavila šefica Pregovaračkog tima Srbije, sa EU, Tanja Miščević.

  • Ponedeljak, 20. mart 2017.

    15. sednica Odbora za evropske integracije

    Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 20. marta 2017. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predloge Pregovaračkih pozicija Republike Srbije za poglavlje 7 - Pravo intelektualne svojine.

  • Petak, 3. mart 2017.

    Članstvo Srbije u Evropskoj uniji strateški prioritet i cilj za šta u Parlamentu postoji većinska podrška

    Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Vladimir Marinković sastao se u Narodnoj skupštini sa delegacijom Radne grupe Saveta Evropske unije za proširenje (COELA), sa kojima je razgovarao na temu evropskih integracija Republike Srbije.

  • Petak, 10. februar 2017.

    Nastavak saradnje Odbora za evropske integracije i Fondacije Konrad Adenauer

    U Domu Narodne skupštine danas je održan sastanak narodne poslanice Marinike Tepić sa Norbertom Bekman Dirkesom, direktorom Konrad Adenauer Fondacije u Beogradu, na temu dosadašnje i unapređenja saradnje Odbora i KAS-a.

  • Četvrtak, 2. februar 2017.

    Rukovodioci pregovaračke grupe za poglavlje 24 predstavili Odboru za evropske integracije izveštaj o pregovaračkom poglavlju

    Izveštaj o pregovaračkom poglavlju predstavio je predsednik Pregovaračke grupe za poglavlje 24 Zoran Lazarov, podsećajući da će to poglavlje biti otvoreno do samog kraja pregovaračkog procesa, kao i da dogovorena dinamika izveštavanja sa Evropskom komisijom o sprovođenju akcionog plana, podrazumeva šestomesečno predavanje izveštaja.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
petak, 19. april

Ceo kalendar događaja