Predsednik

  • Četvrtak, 24. oktobar 2019.

    Predsednica Narodne skupštine na Evropskoj konferenciji predsednika parlamenata

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković učestvuje na dvodnevnoj Evropskoj konferenciji predsednika parlamenata „Naš zajednički evropski dom: narednih 70 godina“ u Strazburu, povodom 70 godina postojanja Saveta Evrope.

  • Sreda, 23. oktobar 2019.

    Gojković sa predsednikom Vlade Kraljevine Lesoto

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Vlade Kraljevine Lesoto Motsoaheom Tomasom Tabaneom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

  • Utorak, 22. oktobar 2019.

    Gojković sa predsednikom Parlamenta Kenije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Narodne skupštine Republike Kenije Džastinom Muturijem, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji.

  • Petak, 18. oktobar 2019.

    Gojković sa predsednicom Parlamenta Ugande

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednicom Parlamenta Republike Ugande Rebekom Kadagom, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji, a na sastanku je istaknuto da dva parlamenta otvaraju novo poglavlje u istoriji odnosa Srbije i Ugande, zasnovano na dobrim istorijskim vezama.

  • Četvrtak, 17. oktobar 2019.

    Gojković sazvala Posebnu sednicu za subotu, 19. oktobar, obraćanje predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Dvadeset sedmu Posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije za subotu, 19. oktobar, na kojoj će se obratiti predsednik Vlade Ruske Federacije Nj.E. Dmitrij Medvedev.

  • Četvrtak, 17. oktobar 2019.

    Gojković se obratila na kraju 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije obratila se na kraju 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, koje je okupilo 150 parlamentarnih delegacija iz čitavog sveta, među kojima 77 predsednika i 60 potpredsednika parlamenata.

  • Četvrtak, 17. oktobar 2019.

    Bilaterani susreti predsednice Narodne skupštine Maje Gojković na 141. skupštini IPU

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas u okviru 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu sa predsednicima parlamenata Severne Makedonije, Nepala, Etiopije i Fidžija.

  • Četvrtak, 17. oktobar 2019.

    Završna konferencija za novinare pred zatvaranje 141. Skupštine IPU

    Danas je u centru „Sava“ održana završna konferencija za novinare pred zatvaranje 141. Skupštine IPU, kojoj je domaćin bila Narodna skupština od 13. do 17. oktobra 2019. godine.

  • Četvrtak, 17. oktobar 2019.

    Gojković poslednjeg dana zasedanja IPU imala niz bilateralnih susreta

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas, poslednjeg dana 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, koje je okupilo više od 2.000 učesnika iz čitavog sveta, sa potpredsednicom Parlamenta Kube, kao i predsednicima parlamenata država Zimbabve, Sijera Leone i Butan.

  • Sreda, 16. oktobar 2019.

    Gojković imala bilateralne susrete sa predsednicima parlamenata u okviru IPU

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas, četvrtog dana zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, sa predsednicima parlamenata BiH, Države Katar, Vijetnama, Džibutija i PS SE, koji učestvuju na 141. zasedanju ove najstarije i najveće međunarodne parlamentarne organizacije.

  • Sreda, 16. oktobar 2019.

    Gojković sa predsednikom Parlamenta Islamske konsultativne skupštine Irana

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije sastala se danas sa predsednikom Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran Alijem Laridžanijem i zahvalila na učešću delegacije Islamske konsultativne skupštine na 141. zasedanju IPU u Beogradu.

  • Sreda, 16. oktobar 2019.

    Gojković sa predsednikom Parlamenta Turske

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom i zahvalila na učešću delegacije Republike Turske na 141. zasedanju IPU u Beogradu na najvišem parlamentarnom nivou.

  • Sreda, 16. oktobar 2019.

    Gojković sa predsednikom Parlamenta Indije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa delegacijom Parlamenta Republike Indije na čelu sa predsednikom Doma naroda Omom Birlom, koji učestvuje na 141. zasedanju IPU. Na sastanku je istaknuto da dve zemlje karakteriše višedecenijsko tradicionalno prijateljstvo i razumevanje, utemeljeno saradnjom u Pokretu nesvrstanih zemalja.

  • Utorak, 15. oktobar 2019.

    Obeleženo 30 godina usvajanja Konvencije UN

    Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvovala je danas na radionici posvećenoj 30. godišnjici usvajanja Konvencije UN o pravima deteta, koja je organizovana u okviru 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, gde je poznati muzičar Goran Bregović promovisan u regionalnog ambasadora Unicefa.

  • Utorak, 15. oktobar 2019.

    Gojković imala više bilateralnih susreta

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Tajlanda, kao i generalnom direktorkom Kancelarije UN u Ženevi Tatjanom Valovajovom i potpredsednikom međunarodne organizacije Crveni krst Žilom Karbonijeom, koji učestvuju na 141. zasedanju IPU u Beogradu.

  • Utorak, 15. oktobar 2019.

    Gojković se sastala sa potpredsednikom Svekineskog narodnog kongresa

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa delegacijom Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine na čelu sa potpredsednikom Svekineskog narodnog kongresa Hao Minđinom.

  • Utorak, 15. oktobar 2019.

    Obeleženo 130 godina IPU

    U okviru Generalne debate 141. zasedanja Interparlamentarne unije obeleženo je 130 godina postojanja IPU, kao najstarije međunarodne parlamentarne organizacije, a predsednica Skupštine Srbije je rekla da joj je zadovoljstvo da ovaj važan istorijski datum, kada se sećamo prve konferencije u Parizu, kada je rođena vizija povezivanja naroda različite kulture, jezika, vere, navika i običaja kroz parlamentarnu saradnju, danas obeležavamo uvereni u snagu naše organizacije i njenu ključnu ulogu u aktuelnom vremenu.

  • Utorak, 15. oktobar 2019.

    Gojković se sastala sa predsednikom Parlamenta Austrije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Austrije Volfgangom Sobotkom, koji učestvuje na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu.

  • Utorak, 15. oktobar 2019.

    Gojković imala susrete sa predsednicima parlamenata u okviru IPU

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković imala je danas više bilateralnih susreta sa predsednicima parlamenata koji učestvuju na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu, sa kojima je razgovarala o unapređenju parlamentarnih i bilateralnih odnosa, procesu evrointegracija i pitanju Kosova i Metohije.

  • Utorak, 15. oktobar 2019.

    Gojković se sastala sa predsednikom PS OEBS

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom PS OEBS Džordžom Tseretelijem, koji učestvuje na 141. zasedanju Interparlamentarne unije, koji se od 13. do 17. oktobra održava u Beogradu.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
sreda, 24. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja