Radna tela

  • Četvrtak, 20. februar 2020.

    13. sednica Odbora za prava deteta

    Na sednici Odbora, održanoj 20. februara, članovi Odbora razmotrili su Izveštaj o radu Saveta za prava deteta Vlade Republike Srbije, koji je podnelo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  • Sreda, 19. februar 2020.

    62. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

    Finansiranje energetske tranzicije u Republici Srbiji je tema koja je razmotrena na sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku i na Osmom sastanku Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije, koji su održani zajedno 19. februara.

  • Sreda, 19. februar 2020.

    74. sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici, održanoj 19. februara, članovi Odbora razmotrili su Izveštaj o sprovođenju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina EU (NPAA), za treće tromesečje 2019. godine.

  • Utorak, 18. februar 2020.

    57. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

    Na sednici Odbora, održanoj 18. februara 2020. godine, članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, koji je podnela narodna poslanica Katarina Rakić.

  • Utorak, 18. februar 2020.

    39. sednica Odbora za kulturu i informisanje

    Odbor za kulturu i informisanje je, na sednici održanoj 18. februara, razmotrio Predlog zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“, koji je podnela Vlada, u načelu.

  • Utorak, 18. februar 2020.

    145. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

    Na sednici održanoj, 18. februara, članovi Odbora razmotrili su predložene zakone dnevnog reda Dvadeset petog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

  • Utorak, 18. februar 2020.

    106. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

    Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 18. februara, razmotrili Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat akceleracije inovacija i podsticanja rasta preduzetništva u Republici Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Zajam za ugovaranje stranog projekta o izgradnji) za Projekat izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd, između kineske Export – Import banke, kao zajmodavca i Republike Srbije, koju zastupa Vlada Republike Srbije postupajući preko Ministarstva finansija, kao zajmoprimca.

  • Utorak, 18. februar 2020.

    63. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

    Na sednici Odbora, održanoj 18. februara razmotreni su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koje se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije, s jedne strane i Evroazijske ekonomske unije i njenih država članica, s druge strane i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola 6 o trgovini uslugama Sporazuma o izmeni i pristupanju Sporazumu o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi, koje je podnela Vlada.

  • Petak, 14. februar 2020.

    94. sednica Odbora za spoljne poslove

    Na sednici održanoj 14. februara, članovi Odbora za spoljne poslove usvojili su jednu inicijativu za posete, prihvatili izveštaje o realizovanim posetama, konstatovali realizovane parlamentarne kontakte na 141. Skupštini IPU i ostale realizovane kontakte, kao i redovne aktivnosti stalnih delegacija.

  • Utorak, 11. februar 2020.

    38. sednica Odbora za kulturu i informisanje

    Članovi Odbora za kulturu i informisanje su, na sednici održanoj 11. februara 2020. godine, obavili razgovor sa kandidatima za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koje je predložio ovlašćeni predlagač nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i ovlašćeni predlagač udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Republici Srbiji.

  • Ponedeljak, 10. februar 2020.

    Gojković se obratila na javnom slušanju „Kvalitet vazduha u Srbiji“

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i Odbora za zaštitu životne sredine Maja Gojković otvorila je danas javno slušanje na temu „Kvalitet vazduha u Srbiji“, koje je, na predlog narodne poslanice Nade Lazić, organizovao Odbor za zaštitu životne sredine.

  • Ponedeljak, 10. februar 2020.

    37. sednica Odbora za kulturu i informisanje

    Na sednici, održanoj 10. februara, članovi Odbora utvrdili su listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koju je predložio nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

  • Subota, 8. februar 2020.

    78. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

    Članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu su, na sednici održanoj 8. februara 2020. godine, razmotrili u pojedinostima predloge zakona koje Narodna skupština razmatra na Dvadeset drugom vanrednom zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

  • Subota, 8. februar 2020.

    93. sednica Odbora za spoljne poslove

    Na sednici održanoj 8. februara, članovi Odbora za spoljne poslove usvojili su jednu inicijativu za posete i konstatovali redovne aktivnosti stalnih delegacija.

  • Subota, 8. februar 2020.

    144. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

    Na sednici Odbora održanoj 8. februara 2020. godine, članovi Odbora razmotrili su, u pojedinostima Predlog zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika, koji su podnela 103 narodna poslanika Poslaničke grupe Srpska napredna stranka, Predlog zakona o izmeni Zakona o izboru narodnih poslanika, koji je podnela narodni poslanik Gordana Čomić, Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o lokalnim izborima, koji su podnela 103 narodna poslanika Poslaničke grupe Srpska napredna stranka i Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima, koji je podnela narodni poslanik Gordana Čomić.

  • Petak, 7. februar 2020.

    53. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

    Na sednici Odbora održanoj 7. februara članovi Odbora razmotrili su Informaciju o radu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za četvrti kvartal 2019. godine.

  • Četvrtak, 6. februar 2020.

    61. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

    Na sednici Odbora, održanoj 6. februara 2020. godine, razmotrene su Informacija o radu Ministarstva privrede za period oktobar - decembar 2019. godine, Izveštaj Ministarstva privrede o stanju postupka privatizacije za novembar 2019. godine i Izveštaj Ministarstva privrede o stanju postupka privatizacije za decembar 2019. godine.

  • Četvrtak, 6. februar 2020.

    143. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

    Na sednici, održanoj 6. februara, članovi Odbora razmotrili su predložene zakone dnevnog reda Dvadeset drugog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

  • Utorak, 4. februar 2020.

    Održano javno slušanje, razmatrano smanjenje izbornog cenzusa

    Javno slušanje Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo o Predlogu zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Predlogu zakona o izmenama i dopuni Zakona o lokalnim izborima, održano je u Domu Narodne skupštine. Predloge zakona podnela su 103 narodna poslanika, članova Poslaničke grupe Srpska napredna stranka.

  • Utorak, 4. februar 2020.

    77. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

    Članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu su, na sednici održanoj 4. februara, razmotrili i jednoglasno prihvatili Predlog zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o lokalnim izborima, u načelu.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5