Saziv od 3. juna 2016.

  • Ponedeljak, 16. decembar 2019.

    74. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

    Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu je, na sednici od 16. decembra, doneo odluku da predloži Narodnoj skupštini da na dnevni red Devete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini stavi Predlog odluke o imenovanju članova Nadzornog odbora, po hitnom postupku, u skladu sa članom 168. stav 3. Poslovnika Narodne skupštine, kako bi Narodna skupština što pre donela Odluku o imenovanju članova Nadzornog odbora, čime bi se stvorili uslovi za njegov nesmetan rad u narednom periodu.

  • Ponedeljak, 16. decembar 2019.

    Linta na VIII kongresu Privrednikovih stipendista i srpske omladine u Zagrebu: Budite ponosni na svoje ime i poreklo

    Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta prisustovao je Osmom kongresu Privrednikovih stipendista i srpske omladine koji je održan u subotu, 14. decembra 2019. godine u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu.

  • Subota, 14. decembar 2019.

    Gojković sazvala sednicu za 24. decembar, na dnevnom redu Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o Vojsci Srbije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Desetu sednicu Narodne skupštine za utorak, 24. decembar i predložila da se na njoj razmotri Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, koji je podnela Vlada.

  • Subota, 14. decembar 2019.

    Predsednica Narodne skupštine otvorila Sedmu Nacionalnu konferenciju Ženske parlamentarne mreže

    Predsednica Narodne skupštine otvorila je Sedmu Nacionalnu konferenciju Ženske parlamentarne mreže u Domu Narodne skupštine pod nazivom „Ne u mom parlamentu“ i tom prilikom istakla da je cilj da žene poslanice i odbornice iz čitave Srbije ukažu na ključne probleme žena, kao i da se otvori debata o važnoj temi govora mržnje prema ženama.

  • Subota, 14. decembar 2019.

    Sedma Nacionalna konferencija Ženske parlamentarne mreže

    Sedma Nacionalna konferencija Ženske parlamentarne mreže pod nazivom „Ne u mom parlamentu“, započeta je minutom ćutanja posvećenom žrtvama porodičnog nasilja. Koordinatorka ŽPM Olena Papuga pozdravila je preko tri stotine prisutnih učesnica iz lokalne samouprave, nevladinih organizacija i članica nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Ona je istakla da je tema nasilja u porodici od krucijalnog značaja, jer ono pogađa sve strukture, ne bira ni godine, ni mesto, ni stepen obrazovanja i da je zato cilj Konferencije da se dođe do zaključaka za koje će se narodne poslanice zalagati da budu ugrađeni u buduće zakone koji se odnose na prevenciju nasilja i borbu za ravnopravnost.

  • Petak, 13. decembar 2019.

    Zajedničko saopštenje sa Trećeg međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta

    Završna runda prve faze međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta održana je 12. i 13. decembra u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Na njemu je procenjeno šta je ostvareno od novembarskog drugog međustranačkog dijaloga i apelovano je da se preuzmu konačni koraci kako bi se ispunile obaveze (iz „Tabele ispunjavanja obaveza“ koja se nalazi u prilogu) i unapredili uslovi za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine.

  • Petak, 13. decembar 2019.

    Peta nedelja parlamentarizma

    Peta po redu manifestacija Nedelja parlamentarizma održava se od 13. do 19. decembra 2019. godine.

  • Petak, 13. decembar 2019.

    Predsednik Odbora za spoljne poslove razgovarao sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Poslaničkog doma Parlamenta Italije

    Predsednik Odbora za spoljne poslove prof. dr Žarko Obradović razgovarao je danas sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Poslaničkog Doma Parlamenta Italije Martom Grande o bilateralnim odnosima Srbije i Italije i procesu evropskih integracija naše zemlje.

  • Petak, 13. decembar 2019.

    34. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

    Na sednici Odbora, održanoj 13. decembra, razmotren je sledeći dnevni red:

  • Četvrtak, 12. decembar 2019.

    70. sednica Odbora za evropske integracije

    Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 12. decembra, razmotrili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
subota, 4. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja