Saopštenja za javnost

  • Utorak, 13. februar 2007.

    Sazvana Prva sednica Narodne skupštine Republike Srbije

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković zakazao je Prvu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije za sredu, 14. februar 2007. godine, sa početkom u 12 časova.

  • Četvrtak, 7. decembar 2006.

    Susret delegacija Odbora za evropske integracije Parlamenata Srbije i Mađarske

    Delegacija Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, koju je predvodila predsednica Suzana Grubješić, razgovarala je danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Odbora za evropske poslove Parlamenta Mađarske, na čelu sa predsednikom Matijašom Eršijem.

  • Utorak, 21. novembar 2006.

    Razgovor sa regionalnim direktorom Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju

    Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Rade Obradović razgovarao je 21. novembra sa regionalnim direktorom Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju Orsalijom Kalancopulos o sprovođenju ekonomskih i političkih reformi u Srbiji.

  • Utorak, 21. novembar 2006.

    Članovi odbora za pravosuđe i upravu razgovarali sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

    Delegacija Odbora za pravosuđe i upravu Narodne skupštine Republike Srbije, koju je predvodio član Odbora Goran Rakovac, razgovarala je 21. novembra u Domu Narodne skupštine sa Tonijem Lojdom, izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za saradnju zemalja bivše Jugoslavije sa Međunarodnim tribunalom za ratne zločine u Hagu.

  • Ponedeljak, 13. novembar 2006.

    Razgovor o kršenju prava zaposlenih kao obliku nasilja u društvu

    Odbor za inostrane poslove, u saradnji sa radnom grupom za ravnopravnost polova Pakta za stabilnost za Jugoistočnu Evropu, organizovao je u Domu Narodne skupštine sastanak na kome je razgovarano o kršenju prava zaposlenih kao obliku nasilja u društvu.

  • Ponedeljak, 6. novembar 2006.

    Sazvana Druga posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Drugu posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini, za sredu 8. novembar, sa početkom u 12 časova.

  • Četvrtak, 2. novembar 2006.

    Delegacija Misije OEBS-a za Kosovo i Metohiju u Narodnoj skupštini Srbije

    Predstavnici poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, G17, Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije imali su,2. novembra,u Domu Narodne skupštine,odvojene razgovore sa delegacijom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji, koju je predvodio šef Misije i zamenik specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN Verner Vnent.

  • Subota, 28. oktobar 2006.

    Međunarodnu i domaću kontrolu referendumskog procesa vrši 1403 posmatrača i 32 prevodioca

    Na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Predraga Markovića, odmah po raspisivanju referenduma kada je zvanično još jednom podsetio na proces pripreme, usaglašavanja i usvajanja novog Ustava Republike Srbije, pored pozitivnih ocena, najveće evropske organizacije su, uz dozvolu Republičke izborne komisije, u kratkom roku obezbedile i veliki broj posmatrača koji će na teritoriji Srbije posmatrati dvodnevni referendumski proces, a posebno sigurnost glasačkih kutija u noći između 28. i 29. oktobra, kao i izjašnjavanje pritvorenih lica.

  • Četvrtak, 26. oktobar 2006.

    Ad hoc delegacija Parlamentarne skupštine Saveta Evrope posmatraće sprovođenje referenduma

    Šef Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Miloš Aligrudić i članovi delegacije Miloljub Albijanić i Dušan Proroković razgovarali su 26. oktobra u Domu Narodne skupštine sa članovima adhocdelegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koji su, kao monitoring misija, došli u Srbiju da prate sprovođenje referenduma radi potvrđivanja novog ustava Republike Srbije.

  • Utorak, 24. oktobar 2006.

    Monitoring misija Komiteta ministara Saveta Evrope

    Delegacija Komiteta ministara i Sekretarijata Saveta Evrope za Srbiju, boravi u našoj zemlji od 24. do 27. oktobra.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31