Predsednik

  • Četvrtak, 8. jun 2006.

    Predsednik Marković uputio pisma Parlamentarnim skupštinama Saveta Evrope i OEBSa

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković obavestio je danas Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i OEBS-a, da Republika Srbija nastavlja članstvo i preuzima sva prava i obaveze državne zajednice Srbija i Crna Gora u ovim organizacijama.

  • Utorak, 6. jun 2006.

    Predsednik Narodne skupštine otvorio 50. konferenciju ETRAN-a

    Na poziv predsednika Organizacionog odbora ETRAN-a (Društvo za elektroniku, telekomunikacije, računarstvo, automatiku i nuklearnu tehniku) prof. dr Branka Kovačevića, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković govorio je na svečanom otvaranju 50-te jubilarne konferencije ovog društva. Predsednik Marković je istakao da je u ovom momentu obnovljene državnosti Republike Srbije najvažnije «upisati» značenja u ocila na grbu, koja treba da obezbede stabilnost, solidarnost, samopoštovanje i standarde za sve građane Srbije.

  • Nedelja, 4. jun 2006.

    Predstavljen redovni tromesečni izveštaj o radu Narodne skupštine

    Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković istakao je na redovnoj konferenciji za novinare, predstavljajući rezultate rada u prethodna tri meseca, da je Narodna skupština nastavila zakonodavnu aktivnost donošenjem 31 zakona, od kojih jedan broj uređuje oblasti koje do sada nisu bile zakonski uređene.

  • Sreda, 31. maj 2006.

    Predsednik Marković i premijer Koštunica razgovarali o Ustavu

    Predsednik Narodne skupštine Republike SrbijePredrag Marković i predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica razgovarali su danas o procesu donošenja novog Ustava Republike Srbije.

  • Utorak, 30. maj 2006.

    Predsednik Marković primio predsednika Narodne skupštine Republike Srpske

    Predsednik Narodne skupštine Republike SrbijePredrag Marković primio je danas Igora Radojičića, predsednika Narodne skupštine Republike Srpske.

  • Utorak, 23. maj 2006.

    Izjava predsednika Narodne skupštine povodom zvaničnih preliminarnih rezultata referenduma u Crnoj Gori

    Lično, a verujem i poslanici Narodne skupštine Republike Srbije, respektujem broj građana Crne Gore koji je izašao na referendum, čime je očuvan izvorni demokratski princip u odlučivanju većine, i na tom rezultatu čestitam svim građanima Crne Gore.

  • Petak, 19. maj 2006.

    Održana promocija 46. Međunarodne biciklističke trke «Kroz Srbiju» 2006.

    Govoreći na promociji Međunarodne biciklističke trke «Kroz Srbiju» 2006, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković istakao je da je dobro što se i ove godine biciklisti iz različitih zemalja kreću kroz Srbiju, ali da ideja slogana Trke nije da Evropa prođe kroz Srbiju, već da upozna svaki njen deo.

  • Četvrtak, 18. maj 2006.

    Predsednik Marković čestitao izbor predsednici Mađarskog Parlamenta

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković čestitao je sinoć ponovni izbor Katalin Sili za predsednicu Parlamenta Republike Mađarske.

  • Utorak, 9. maj 2006.

    Otvorena konferencija «Visoki savet pravosuđa – uporedna analiza modela u Evropi i regionu»

    Na poziv predsednice Vrhovnog suda Srbije Vide Petrović-Škero i Šefa Misije OEBS-a u SCG Hans Ola Urstada, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković otvorio je danas dvodnevnu konferenciju posvećenu Visokom savetu pravosuđa Republike Srbije.

  • Četvrtak, 4. maj 2006.

    Predsednik Marković pozvao nadležne na poštovanje zakonskih obaveza

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković istakao je danas na konferenciji za novinare uoči predstojeće sednice Narodne skupštine da je odluka Evropske unije o odlaganju pregovora sa Srbijom bila očekivana, što uz jučerašnju ostavku potpredsednika Vlade Republike Srbije i šefa pregovaračkog tima za pridruživanje Evropskoj uniji, predstavlja dodatni razlog za zabrinutost koju lično deli sa građanima Srbije.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
četvrtak, 18. april

Ceo kalendar događaja