Radna tela

  • Sreda, 6. septembar 2023.

    31. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

    Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, održanoj 6. septembra, doneta je Odluka o utvrđivanju predloga skupštinskog budžeta za 2024. godinu koji je priremio i obrazložio generalni sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljanić. Odluka će, u skladu sa Zakonom o Narodnoj skuštini i Poslovnikom, biti dostavljena na mišljenje Ministarstvu finansija.

  • Utorak, 5. septembar 2023.

    Deseta sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 5. septembra 2023. godine. godine, članovi Odbora razmotrili su osnovu za zaključivanje Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Građani, jednakost, prava i vrednosti i teksta Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Građani, jednakost, prava i vrednosti, radi davanja saglasnosti nadležnog odbora za privremenu primenu Sporazuma, do njegovog stupanja na snagu, koje je podnela Vlada.

  • Utorak, 5. septembar 2023.

    12. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

    Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove su, na sednici održanoj 5. septembra 2023. godine, razmotrili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, u načelu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije, sa jedne strane i Evropske unije, sa druge strane, o učešću Republike Srbije u Mehanizmu civilne zaštite Unije i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    31. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

    Na sednici od 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava prihvatili su, većinom glasova, predlog predsednika Odbora Veroljuba Arsića da se sa predloženog dnevnog reda sednice povuče prva tačka, odnosno, razmatranje Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, u načelu.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    17. sednica Odbora za spoljne poslove

    Na sednici Odbora za spoljne poslove, održanoj 4. septembra, razmotren je Predlog zakona o učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    11. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

    Na sednici koja je održana 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Informaciju o radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za period od 1. januara 2023. godine do 31. marta 2023. godine.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    11. sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    27. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

    Na sednci Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 4 seprembra, razmotreni su, u načelu, sledeći predlozi zakona, koje je podnela Vlada:

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    19. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

    Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, održanoj 4. septembra, razmotren je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu, Razdeo 24 - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    13. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici, koja je održana 4. septembra 2023. godine, Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo razmotrio je, u načelu, predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, o izmenama i dopunama Zakona o Nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije, o izmeni Zakona o prosvetnoj inspekciji i o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    Deveta sednica Odbora za kulturu i informisanje

    Odbor za kulturu i informisanje održao je 4. septembra 2023. godine sednicu, na kojoj je razmotren Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o filmskoj korporaciji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    16. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

    Na sednici Odbora održanoj 4. septembra, članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu, Razdeo 21 - Ministarstvo privrede, Razdeo 28 – Ministarstvo rudarstva i energetike, Razdeo 32 – Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine i Razdeo 62 – Ministarstvo turizma i omladine, u načelu.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    Peta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici održanoj 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova razmatrali su Predlog zakona o potvrđivanju Opcionog protokola uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, koji je podnela Vlada.

  • Petak, 1. septembar 2023.

    30. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

    Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, održanoj 1. septembra, utvrđen je predloga izmena (rebalans) Skupštinskog budžeta za 2023. godinu, koji je pripremio i obrazložio generalni sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljanić.

  • Utorak, 29. avgust 2023.

    16. sednica Odbora za spoljne poslove

    Članovi Odbora za spoljne poslove su na sednici, od 29. avgusta 2023. godine, razmotrili i dali saglasnost Vladi za privremenu primenu Ugovora o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, sa izmenama utvrđenim Prvim, Drugim i Trećim protokolom o izmenama Ugovora o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, do njegovog stupanja na snagu.

  • Petak, 25. avgust 2023.

    Druga sednica Odbora za prava deteta

    Na sednici održanoj 25. avgusta 2023. godine, Odbor za prava deteta razmotrio je Informaciju o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za period od 27. oktobra do 31. decembra 2022. godine i Informaciju o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za period od januara do marta 2023. godine.

  • Petak, 25. avgust 2023.

    18. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

    Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu održanoj 25. avgusta 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su sledeće tačke dnevnog reda:

  • Četvrtak, 3. avgust 2023.

    Deveta sednica Odbora za evropske integracije

    Članovi Odbora za evropske integracije su na sednici, održanoj 3. avgusta 2023. godine, razmotrili Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Kraljevine Švedske (januar – jun 2023. godine), koji je podnela Vlada.

  • Utorak, 1. avgust 2023.

    30. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

    Na sednici, koja je održana 1. avgusta 2023. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava obavili su zajednički i jedinstveni pretres o sledećim tačkama dnevnog reda:

  • Utorak, 1. avgust 2023.

    17. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

    Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu održanoj 1. avgusta 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su situaciju sa zarazom svinja afričkom kugom i moguće posledice na tržištu mesa; situaciju na tržištu jagodičastog i bobičastog voća u Srbiji i izvoznim tržištima; stanje u poljoprivredi posle vremenskih nepogoda i osiguranjem useva.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
nedelja, 19. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja