23. novembar 2015. Učesnici Petog sastanka Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

23. novembar 2015. Učesnici Petog sastanka Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

Ponedeljak, 23. novembar 2015.

Peti sastanak Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije održao je, 23. novembra, u Domu Narodne skupštine, Peti sastanak, na kom se razgovaralo o novim pravcima politike Srbije koji vode u susret raspravi o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.


Sastanak je otvorila predsednica Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije prof. dr Aleksandra Tomić, koja je istakla da je današnji sastanak prilika da se razmene određene informacije iz oblasti poljoprivrede sa stanovišta energetike, i izrazila nadu da će svako sa svog stanovišta dati doprinos svim aspektima izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu i time omogućiti da se do sada neiskorišćeni potencijali stave u funkciju ekonomije društva Srbije.

Prisutnima se obratio i predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević naglasivši da je bitno da sastanak bude konstruktivan u pogledu izrade amandmana, kako bi Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu u energetskom smislu bio poboljšan.

Sastanku je prisustvovao i savetnik predsednika Vlade Republike Srbije prof. dr Dragan Glamočić. On je istakao da se danas govori o jednom od najvažnijih zakona iz oblasti poljoprivrede i da je osnovni cilj izrade tog zakona povećanje transparentnosti prilikom davanja zemljišta u zakup, kao i suzbijanje korupcije i uzurpacije.

Nakon uvodnih izlaganja prezentaciju pod nazivom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i obaveze Srbije u domenu trgovine poljoprivrednim zemljištem, u ime Mreže za održivi razvoj Srbije, prisutnima je predstavila Stela Strsoglavac. U diskusiji koja je usledila, uz predsednicu Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije, učestvovali su i članovi Foruma Zoran Babić, Vera Paunović, Miloš Tošanić, Ivan Jovanović, Goran Ćirić, kao i predsednik i članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević, Vladan Milošević, Dejan Nektarijević, Zoran Antić, Miodrag Nikolić, Žarko Bogatinović, Milija Miletić, Nadica Nikolić Tanasijević, Velimir Stanojević, Arpad Fremond, Milan Kovačević, Sabina Dazdarević i direktorka Uprave za poljoprovredno zemljište Dragana Gođevac.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 10. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja