29. jun 2015. Formiran Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije

29. jun 2015. Formiran Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije

Ponedeljak, 29. jun 2015.

Formiran Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije

Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije formiran je danas u Domu narodne skupštine.


Cilj formiranja Foruma za energetsku politiku je da okupi ključne aktere u sektoru energetike kako bi se omogućila kvalitetna komunikacija i razmena ideja i mišljenja o svim aktuelnim temama iz te oblasti. Time će narodnim poslanicima biti omogućeno da prilikom donošenja zakona donose odluke zasnovane na kvalitetnim i potpunim informacijama, koja odražavaju brojna i različita gledišta.

„Želimo da otvorimo vrata za sve međunarodne organizacije, stručna udruženja, akademsku javnost, medije, nadležne institucije i da na jednom mestu zajednički pokrenemo saradnju sa lokalnim samoupravama , ali i razmenu iskustava i znanja sa državama u regionu, Evropskoj uniji i svetu,iz oblasti energetike. Srbiju čekaju velike promene u energetskoj politici, zato je bilo neophodno da se oformi jedna ovakva poslanika grupa, gde će biti otvorene sve teme koje se odnose na energetsku politiku Srbije“, izjavila je predsednica Foruma prof. dr Aleksandra Tomić.

Ono što je zajedničko članovima Foruma, koji dolaze iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, je činjenica da su svi inženjeri. Zato veruju da će lako i konstruktivno pronalaziti rešenja i razmenjivati ideje. Članovi Parlamentarnog foruma za energetska pitanja Srbije su: Zoran Babić, Veroljub Arsić, Branislav Blažić, Ivan Bauer, Vladimir Orlić, Marjan Rističević, Ivana Dinić, Goran Ćirić, Veroljub Matić, Dragan Jovanović, Ninoslav Stojadinović, prof. dr Nebojša Petrović, Ivan Jovanović i Đorđe Čabarkapa.

Snimak sa konferencije za novinare na kojoj su pored predsednice Foruma govorili, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović, predstavnik Sekretarijata Energetske zajednice Predrag Grujičić i dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Branko Kovačević, možete pogledati ovde.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 17. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja