Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Požarevac

Utorak, 17. mart 2009.

Деветнаеста седница Одбора за правосуђе и управу

Одбор за правосуђе и управу одржао је седницу 17. марта, у згради Казнено-поправног завода ''Забела'' код Пожаревца.



Одбор за правосуђе и управу одржао је седницу 17. марта, у згради Казнено-поправног завода ''Забела'' код Пожаревца. Седници је председавао председник Одбора, Бошко Ристић, а седници су присуствовали министарка правде Снежана Маловић и директор Управе за извршење заводских санкција Милан Обрадовић.

Поздрављајући присутне, председник Одбора Бошко Ристић, нагласио је да је један од разлога да се седница Одбора одржава у ''Забели'' да се демонстрира парламентарна контрола рада Управе за извршење заводских санкција на лицу места. Он је најавио да ће у најскорије време бити формирано независно тело, које ће контролисати стање у затворима, а које ће сачињавати стручњаци ван Управе.

Министарка Маловић представила је члановима Одбора информацију Министарства правде у вези са мерама разрешења управника КПЗ ''Забела'' и начелника Службе за преваспитавење те установе. Она је изјавила да су сви затвори у Србији, па и КПЗ ''Забела'' под анализом Министарства правде, а један од повода спроведених контрола било је и превремено пуштање на условну слободу бившег начелника за безбедност ЈСО Милорада Брацановића.

Директор Управе Обрадовић упознао је Одбор са стањем у области извршења заводских санкција. Обрадовић је изјавио да у Србији у 28 казнених установа, затворску казну издржава 10.526 лица, а да се за последњих пет месеци број повећао за 1.500, што је до сада био пораст на годишњем нивоу, чиме се превазилазе сви капацитети те је изградња нових затвора, по његовој оцени неопходна.

Požarevac: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 23. april 2010. Četrdeset deveta sednica Odbora za pravosuđe i upravu Niš Ima fotografija
Utorak, 17. mart 2009. Devetnaesta sednica Odbora za pravosuđe i upravu Požarevac Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.