Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Požarevac

Utorak, 17. mart 2009.

Devetnaesta sednica Odbora za pravosuđe i upravu

Odbor za pravosuđe i upravu održao je sednicu 17. marta, u zgradi Kazneno-popravnog zavoda ''Zabela'' kod Požarevca.



Odbor za pravosuđe i upravu održao je sednicu 17. marta, u zgradi Kazneno-popravnog zavoda ''Zabela'' kod Požarevca. Sednici je predsedavao predsednik Odbora, Boško Ristić, a sednici su prisustvovali ministarka pravde Snežana Malović i direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Milan Obradović.

Pozdravljajući prisutne, predsednik Odbora Boško Ristić, naglasio je da je jedan od razloga da se sednica Odbora održava u ''Zabeli'' da se demonstrira parlamentarna kontrola rada Uprave za izvršenje zavodskih sankcija na licu mesta. On je najavio da će u najskorije vreme biti formirano nezavisno telo, koje će kontrolisati stanje u zatvorima, a koje će sačinjavati stručnjaci van Uprave.

Ministarka Malović predstavila je članovima Odbora informaciju Ministarstva pravde u vezi sa merama razrešenja upravnika KPZ ''Zabela'' i načelnika Službe za prevaspitavenje te ustanove. Ona je izjavila da su svi zatvori u Srbiji, pa i KPZ ''Zabela'' pod analizom Ministarstva pravde, a jedan od povoda sprovedenih kontrola bilo je i prevremeno puštanje na uslovnu slobodu bivšeg načelnika za bezbednost JSO Milorada Bracanovića.

Direktor Uprave Obradović upoznao je Odbor sa stanjem u oblasti izvršenja zavodskih sankcija. Obradović je izjavio da u Srbiji u 28 kaznenih ustanova, zatvorsku kaznu izdržava 10.526 lica, a da se za poslednjih pet meseci broj povećao za 1.500, što je do sada bio porast na godišnjem nivou, čime se prevazilaze svi kapaciteti te je izgradnja novih zatvora, po njegovoj oceni neophodna.

Požarevac: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 23. april 2010. Četrdeset deveta sednica Odbora za pravosuđe i upravu Niš Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.