Saziv od 16. aprila 2014.

  • Utorak, 8. decembar 2015.

    30. sednica Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Članovi Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj i informatičko društvo su na sednici održanoj 8. decembra, razmatrali Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2016. godinu-razdeo 24 Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i razdeo 29 Ministarstvo omladine i sporta, koji je podnela Vlada.

  • Utorak, 8. decembar 2015.

    Održan 22. sastanak Ekonomskog kokusa

    Na 22. sastanku Ekonomskog kokusa Narodne skupštine održanom 8. decembra, članovi su razmatrali predloge amandmana koje će Ekonomski kokus uložiti na Predlog zakona o izvršenju i obezbeđenju.

  • Utorak, 8. decembar 2015.

    32. sednica Odbora za zdravlje i porodicu

    Na sednici Odbora za zdravlje i porodicu, održanoj 8. decembra, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2016. godinu, Razdeo 25 – Ministarstvo zdravlja, sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2016. godinu.

  • Ponedeljak, 7. decembar 2015.

    Gojković čestita Hanuku

    Predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita pripadnicima jevrejskog naroda praznik Hanuku.

  • Ponedeljak, 7. decembar 2015.

    Politički komitet PS Saveta Evrope usvojio izveštaj o Kosovu

    Komitet za politička pitanja i demokratiju usvojio je danas, 7 decembra, u Briselu, preliminarni nacrt rezolucije na temu „Situacija na Kosovu i uloga Savete Evrope“. Izveštaj na ovu temu se bavi pitanjem poštovanja ljudskih prava, vladavine prava, položaja manjina i demokratije na Kosovu i nije uzimao u obzir pitanje statusa. Članovi srpske delegacije, Aleksandra Đurović i prof. dr Žarko Obradović učestvovali su u radu Komiteta i debati o situaciji na KiM.

  • Ponedeljak, 7. decembar 2015.

    Održan seminar na temu Kosovski trougao: Beograd-Priština-Brisel

    Seminar na temu Kosovski trougao: Beograd-Priština-Brisel, održan je u Domu Narodne skupštine u organizaciji Međunarodne nevladine organizacije „Podržite nas“ i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • Ponedeljak, 7. decembar 2015.

    Ženska parlamentarna mreža osuđuje izjavu ministra odbrane

    Ženska parlamentarna mreža osuđuje izjavu ministra odbrane Bratislava Gašića, jer smatra da je to grubo kršenje Zakona o rodnoj ravnopravnosti i predstavlja uvredu za sve žene u Srbiji koje čine 51,6 odsto ukupnog stanovništva.

  • Ponedeljak, 7. decembar 2015.

    Potpisana Izjava o saradnji Narodne skupštine, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i UNDP-a i predstavljen Portal za nadzor nad javnim finansijama

    Danas je u Narodnoj skupštini potpisana Izjava o saradnji Narodne skupštine, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i UNDP-a za realizaciju druge faze projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine“.

  • Ponedeljak, 7. decembar 2015.

    49. sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije održanoj 7. decembra, članovi Odbora razmotrili su u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 7. decembar 2015.

    Održan sastanak koordinatorki Ženske parlamentarne mreže

    Koordinatorke Ženske parlamentarne mreže sastale su se 7. decembra u Domu Narodne skupštine kako bi razgovarale o predlozima za amandmane na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, a koji se tiču uvođenja rodno odgovornog budžetiranja.

  • Subota, 5. decembar 2015.

    Sazvana Osma sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini

    Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Osmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini, za utorak, 8. decembar 2015. godine, sa 12 tačaka dnevnog reda.

  • Petak, 4. decembar 2015.

    29. sednica Odbora za obrazovanje nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održanoj 4. decembra, razmatran je Predlog zakona o sportu, u načelu i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti, u načelu, koje je podnela Vlada.

  • Petak, 4. decembar 2015.

    153. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

    Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 4. decembra 2015. godine, razmatrani su amandmani na Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnela Vlada.

  • Petak, 4. decembar 2015.

    36. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

    Na sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, održanoj 4. decembra, članovi Odbora razmotrili su, u pojedinostima, Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

  • Četvrtak, 3. decembar 2015.

    Sastanak predsednice Odbora za spoljne poslove sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Parlamenta Gruzije

    Predsednica Odbora za spoljne poslove Aleksandra Đurović sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Parlamenta Gruzije Tedom Džepardizeom.

  • Četvrtak, 3. decembar 2015.

    Sedmi sastanak Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

    Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije , u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju – GIZ, održao je 3. decembra Sedmi sastanak, na kojem su razmatrana iskustva i mogući modeli finansiranja projekata za unapređenje energetske efikasnosti u zgradarstvu u Republici Srbiji.

  • Četvrtak, 3. decembar 2015.

    32. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

    Povodom obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova održali su zajedničku sednicu na temu „Inkluzija osoba sa invaliditetom – pristupačnost i osnaživanje“.

  • Četvrtak, 3. decembar 2015.

    37. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Povodom obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva održali su zajedničku sednicu na temu „Inkluzija osoba sa invaliditetom – pristupačnost i osnaživanje“.

  • Četvrtak, 3. decembar 2015.

    Gojković povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, ukazuje da se i pored napretka u zakonskoj regulativi u oblasti zaštite njihovih prava, osobe sa invaliditetom i dalje suočavaju sa nepremostivim preprekama.

  • Sreda, 2. decembar 2015.

    Gojković na Birou Parlamentarne skupštine OEBS

    Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković obratila se danas Birou Parlamentarne skupštine OEBS-a u beogradskoj Areni, koji je održan uoči Ministarskog saveta te organizacije.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
subota, 27. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja