Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Niš

Ponedeljak, 28. septembar 2009.

Trinaesta sednica Odbora za ravnopravnost polova

Članovi Odbora za ravnopravnost polova su, na sednici od 28. septembra, razmatrali Predlog zakona o ravnopravnosti polova.



Članovi Odbora za ravnopravnost polova su, na sednici od 28. septembra, razmatrali Predlog zakona o ravnopravnosti polova.

Sednica je održana u Nišu, u formi okruglog stola, uz podršku Programa Ujedninjenih nacija za razvoj. Učešće u raspravi o Predlogu zakona su, pored narodnih poslanika, uzeli i predstavnici lokalne samouprave, članovi Komisije za rodnu ravniopravnost i jednake mogućnosti Skupštine Grada Niša, predstavnici Univerziteta u Nišu i nevladinog sektora.

Članovi Odbora i drugi učesnici rasprave istakli su da je Srbija jedina zemlja u regionu koja nije donela zakon o ravnopravnosti polova, koji obezbeđuje institucionalne mehanizme za ostvarivanje rodne ravnopravnosti. Svi učesnici rasprave složili su se da je donošenje ovog, sistemski važnog zakona neophodno, kako bi se stvorio pravni okvir za preduzimanje mera za ostvarivanje procesa rodne ravnopravnosti. Ocenjeno je da su očekivanja različitih grupa u društvu od donošenja ovog zakona velika, a pre svega od strane najugroženijih grupa, kao što su romska populacija i žene žrtve nasilja u porodici. Takođe je ocenjeno da je neophodno uskladiti tekst Predloga zakona sa postojećim zakonima, a pre svega sa Zakonom o diskriminaciji, kao i da će donošenje zakona biti znak da je Srbija spremna da poštuje međunarodne obaveze i da vodi politiku jednakih mogućnosti, kako je to propisano Ustavom. Učesnici su se složili da će javna rasprava i amandmani narodnih poslanika doprineti poboljšanju Predloga zakona.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora, Gordana Paunović-Milosavljević.

Niš: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 15. novembar 2019. 24. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Pančevo Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 6. novembar 2017. 13. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Subotica Ima fotografija Ima video snimaka
Četvrtak, 10. decembar 2015. 38. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Novi Sad Ima fotografija
Petak, 27. novembar 2015. 36. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Zrenjanin
Petak, 19. jun 2015. 33. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Dimitrovgrad
Četvrtak, 23. april 2015. 26. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Sjenica
Utorak, 18. novembar 2014. 15. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Vrnjacka Banja Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 20. septembar 2010. Dvadeset šesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Žitište Ima fotografija
Subota, 13. oktobar 2007. Peta sednica Odbora za međunacionalne odnose Kikinda Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.