Sreda, 2. mart 2011.

Sedma sednica Odbora za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom

Na sednici Odbora za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom, koja je održana 2. marta, razmatran je Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Saveta ministara Republike Albanije i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Makedonije, Vlade Republike Srbije, Vlade Republike Slovenije, Vlade Republike Hrvatske i Vlade Crne Gore o regulisanju duga Republike Albanije po obračunima vezanim za robni promet između Republike Albanije i bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.Na sednici Odbora za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom, koja je održana 2. marta, razmatran je Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Saveta ministara Republike Albanije i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Makedonije, Vlade Republike Srbije, Vlade Republike Slovenije, Vlade Republike Hrvatske i Vlade Crne Gore o regulisanju duga Republike Albanije po obračunima vezanim za robni promet između Republike Albanije i bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Predlog ovog zakona obrazložio je pomoćnik ministra finansija Zoran Ćirović. Nakon toga, Odbor je odlučio da predloži Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona o potvrđivanju navedenog memoranduma.

Odbor je razmotrio inicijativu Centra za razvoj međunarodne saradnje da se u Narodnoj skupštini formira radna grupa za izradu strategije energetske bezbednosti Republike Srbije u periodu do 2025. godine i Srbija uključi u razradu Ugovora o evropskoj bezbednosti. Tu inicijativu je Odboru uputila predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović, a Odbor je odlučio da narodni poslanik Ivan Andrić bude član spomenute radne grupe.

Sednici je predsedavao Miloš Jevtić, predsednik Odbora.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2