Ponedeljak, 7. jun 2010.

Prva sednica Radne grupe za izradu nacrta zakona o Matici iseljenika Srbije

Prva sednica Radne grupe za izradu teksta nacrta zakona o Matici iseljenika Srbije održana je 7. juna.Prva sednica Radne grupe za izradu teksta nacrta zakona o Matici iseljenika Srbije održana je 7. juna.

Radnu grupu čine narodni poslanici dr Janko Veselinović, predsednik Radne grupe, Milorad Buha i Aleksandar Čotrić, predstavnik Ministarstva finansija Vera Radoičić Savatović, samostalni savetnik u Sektoru budžeta, predstavnik Ministarstva prosvete Nataša Mujagić, rukovodilac Grupe za normativno pravne poslove u Sektoru za razvoj obrazovanja i međunarodnu prosvetnu saradnju, predstavnik Ministarstva kulture Đurđijana Jovanović, koordinator za međunarodnu saradnju i Srbe u inostranstvu u Sektoru za savremeno stvaralaštvo, kulturnu industriju i kulturne odnose, predstavnici Ministarstva dijaspore Miodrag Jakšić, državni sekretar, Darinka Đuran, savetnik u Sektoru za statusna pitanja dijaspore i Sandra Popović samostalni savetnik u Sektoru za kulturnu, naučnu, prosvetnu i sportsku saradnju, kao i Radivoje Dabić, predsednik Matice iseljenika Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Radne grupe dr Janko Veselinović.

Predsednik je upoznao članove Radne grupe sa razlozima za izradu teksta nacrta zakona o Matici iseljenika Srbije i predstavio okvirni plan sadržaja budućeg nacrta.

Postignut je dogovor da članovi Radne grupe u roku od deset dana pripreme u pisanom obliku predloge i sugestije, kao i da od naredne sednice Radnoj grupi prisustvuju i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
subota, 6. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja