11. maj 2021. Jedanaesta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

11. maj 2021. Jedanaesta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

Utorak, 11. maj 2021.

Jedanaesta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je Jedanaestu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini za utorak, 11. maj 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Pre utvrđivanja dnevnog reda, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici prof. dr Jahja Fehratović, Snežana Paunović, dr Muamer Bačevac, Aleksandar Marković, Milija Miletić, Đorđe Milićević i Marijan Rističević zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština utvrdila je dnevni red:

 1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, koji je podnela Vlada;
 2. Predlog zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti, koji je podnela Vlada;
 3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pečatu državnih i drugih organa, koji je podnela Vlada;
 4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju, koji je podnela Vlada;
 5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnivanju Muzeja žrtava genocida, koji je podnela Vlada;
 6. Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede, koji je podnela Vlada;
 7. Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o izručenju, koji je podnela Vlada;
 8. Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, koji je podnela Vlada;
 9. Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Belorusije o izručenju, koji je podnela Vlada;
 10. Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o transferu osuđenih lica i saradnji u izvršenju krivičnih sankcija, koji je podnela Vlada;
 11. Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Lazarevcu, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i
 12. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE (SPS).
Narodna skupština usvojila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 1. do 5, zajednički jedinstveni pretres o tačkama 6. do 10. i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 11. i 12. dnevnog reda sednice.

Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o tačkama 1. do 5. dnevnog reda sednice.

U ime predlagača, predloge zakona, narodnim poslanicima obrazložili su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ministarka privrede Anđelka Atanacković, potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Do kraja dana, Narodna skupština završila je zajednički načelni pretres o tačkama 1. do 5. dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 12. maja, Narodna skupština započela je zajednički jedinstveni pretres o tačkama od 6. do 10. dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede, Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o izručenju, Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Belorusije o izručenju i Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o transferu osuđenih lica i saradnji u izvršenju krivičnih sankcija.

Predloge zakona obrazložili su predstavnici predlagača, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ministarka pravde Maja Popović.

Do kraja dana Narodna skupština obavila je zajednički jedinstveni pretres o tačkama od 6. do 10. dnevnog reda sednice.

Na početku trećeg dana rada, 13. maja, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić čestitao je, u ime Narodne skupštine, poglavaru i svim pripadnicima muslimanske zajednice u Republici Srbiji Ramazanski Bajram.

Pre prelaska na rad po dnevnom redu, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Arpad Fremond, Toma Fila i prof. dr Dragoljub Acković zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština obavila je zajednički jedinstveni pretres o tačkama 11. i 12. dnevnog reda sednice, odnosno Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Lazarevcu, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE (SPS).

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda, potpredsednik Narodne skupštine Radovan Tvrdišić odredio je četvrtak, 13. maj sa početkom u 18.00 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Jedanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, Predlog zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pečatu državnih i drugih organa, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnivanju Muzeja žrtava genocida i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Narodni poslanici su većinom glasova usvojili Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o izručenju, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Belorusije o izručenju, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o transferu osuđenih lica i saradnji u izvršenju krivičnih sankcija, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Lazarevcu, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE (SPS).

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i glasanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Jedanaestu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.


Video (7)

Sreda, 12. maj 2021. | nastavak Jedanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 12.05.2021. (I)

Sreda, 12. maj 2021. | nastavak Jedanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 12.05.2021. (II)

Sreda, 12. maj 2021. | nastavak Jedanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 12.05.2021. (III)

Četvrtak, 13. maj 2021. | nastavak Jedanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 13.05.2021.(I)

Četvrtak, 13. maj 2021. | nastavak Jedanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 13.05.2021.(II)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 2


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31