29. april 2021. Deseta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

29. april 2021. Deseta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

Četvrtak, 29. april 2021.

Deseta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je Desetu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini za četvrtak, 29. april 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Pre utvrđivanja dnevnog reda, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Đorđe Milićević i Aleksandar Marković, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština utvrdila je dnevni red:
  1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi, koji je podnela Vlada;
  2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji, koji je podnela Vlada;
  3. Predlog zakona o predmetima od dragocenih metala, koji je podnela Vlada;
  4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu, koji je podnela Vlada;
  5. Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o socijalnoj sigurnosti između Vlade Republike Srbije i Vlade Kvebeka, koji je podnela Vlada;
  6. Predlog zakona o potvrđivanju Protokola za izmenu i dopunu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o naučnoj i tehnološkoj saradnji, koji je podnela Vlada;
  7. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti biljnog karantina i zaštite bilja, koji je podnela Vlada;
  8. Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva i
  9. Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.
Narodna skupština usvojila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinović da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 1. do 4, tačkama 5. do 7. i o tačkama 8. do 9. dnevnog reda sednice.

Prve četiri tačke dnevnog reda sednice, narodnim poslanicima, obrazložili su ovlašćeni predstavnici predlagača, potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, ministarka privrede Anđelka Atanasković i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je zajednički načelni pretres o tačkama od 1. do 4. dnevnog reda senice.

Drugog dana rada, 5. maja, Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o tačkama od 5. do 7. dnevnog reda sednice.

Predloge zakona narodnim poslanicima obrazložili su ovlašćeni predstavnici predlagača ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Do kraja dana Narodna skupština obavila je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o socijalnoj sigurnosti između Vlade Republike Srbije i Vlade Kvebeka, Predlogu zakona o potvrđivanju Protokola za izmenu i dopunu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o naučnoj i tehnološkoj saradnji i Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti biljnog karantina i zaštite bilja.

Trećeg dana rada, 6. maja, pre utvrđivanja dnevnog reda, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Arpad Fremond, Snežana Paunović i Milenko Jovanov, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada Narodna skupština obavila je zajednički jedinstveni pretres iz tačaka 8. i 9. i razmotrila u pojedinostima Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda , predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić odredio je četvrtak, 6. maja sa početkom u 18.05 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Desete sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji, Predlog zakona o predmetima od dragocenih metala i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu, koje je podnela Vlada.

Narodna skupština je u Danu za glasanje usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o socijalnoj sigurnosti između Vlade Republike Srbije i Vlade Kvebeka, Predlog zakona o potvrđivanju Protokola za izmenu i dopunu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o naučnoj i tehnološkoj saradnji i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti biljnog karantina i zaštite bilja, koje je podnela Vlada.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojen je Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva , bez kandidata Nataše Jovanović, čiji je predlog osporila narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević.

U Danu za glasanje, usvojen je i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, bez kandidata Srđana Perića, Brankice Mladenović, Miljane Stošić, Ivana Spasića, Tatjane Petrov, Marka Đurića, Milice Pešić, Stefana Žunića, Milice Stanić, Ane Pejović, Olivere Babić i Jelene Mirković, čiji predlog je osporila narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i glasanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Desetu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.


Video (11)

Četvrtak, 29. april 2021. | Deseta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 29.04.2021. (I)

Četvrtak, 29. april 2021. | Deseta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 29.04.2021. (II)

Sreda, 5. maj 2021. | nastavak Desete sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 05.05.2021. (I)

Sreda, 5. maj 2021. | nastavak Desete sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 05.05.2021. (II)

Sreda, 5. maj 2021. | nastavak Desete sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 05.05.2021. (III)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 6


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 2. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja