Sreda, 29. januar 2020.

56. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Na sednici održanoj 29. januara, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona u pojedinostima koji su uvršteni na dnevni red Dvadesetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.


Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, podneto je ukupno 63 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili šest amandmana, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, podneto je ukupno 17 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili četiri amandmana, dok su ostali odbijeni.

Na Predlog zakona o hidrografskoj delatnosti, podneto je ukupno 12 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman, dok je ostalih 11 odbijeno.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, podneto je ukupno 16 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je podnela narodni poslanik Katarina Rakić, podneto je ukupno 17 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili šest amandmana, dok je ostalih 11 amandmana odbijeno.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, podneto je ukupno četiri amandmana, Vlada i Odbor nisu nijedan prihvatili.

Na Predlog zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju, podneto je ukupno 58 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili pet amandmana, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o Registru prostornih jedinica i Adresnom registru, podneto je ukupno 34 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, podneto je ukupno 15 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman, dok su ostali amandmani odbijeni.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora dr Vladimir Orlić, Dalibor Radičević, Ivana Nikolić, Ognjen Pantović, Jasmina Karanac, Olivera Pešić, Goran Kovačević i Dragan Jovanović.Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Sreda, 29. januar 2020. | 56. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije 29.01.2020.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2