Sreda, 25. septembar 2019.

47. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

Na sednici održanoj 25. septembra, članovi Odbora razmatrali su Predlog Radne grupe za utvrđivanje ispunjenosti uslova učesnika javnog konkursa za izbor organa Komisije za zaštitu konkurencije.


Radna grupa Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku za utvrđivanje ispunjenosti uslova učesnika javnog konkursa za izbor organa Komisije za zaštitu konkurencije, koju čini: dr Aleksandra Tomić, prof. dr Vladimir Marinković i Gorica Gajić razmotrili su i upoznali članove Odbora sa ispunjenostima uslova učesnika javnog konkursa za izbor predsednika i članova Saveta Komisije za zaštitu konkurencije

Radna grupa je pregledala originalnu dokumentaciju koju je podnelo 26 učesnika javnog konkursa i, na osnovu pregledane dokumentacije, jednoglasno odlučila da predloži Odboru da usvoji sledeći zaključak:

Svi učesnici oglašenog javnog konkursa za izbor predsednika i članova Saveta Komisije za zaštitu konkurencije su blagovremeno podneli prijave i konkursnu dokumentaciju, od kojih je jedan od učesnika ispunio uslove za starosnu penziju 2018. godine, pa je iz tog razloga u nemogućnosti da obavlja dužnost. Takođe, jedan od kandidata je povukao prijavu za kandidaturu i jedan kandidat je dostavio dokumenta koja nisu overena.
S tim u vezi, kriterijume i uslove iz Zakona o zaštiti konkurencije i oglašenog javnog konkursa ispunjava 23 učesnika javnog konkursa.

Na kraju sednice, članovi Odbora većinom glasova usvojili su izveštaj Radne grupe sa Predlogom zaključka.

Predsednica Odbora Snežana B. Petrović informisala je Odbor da će se razgovori sa 23 kandidata obaviti u dva navrata i to 3. i 4. oktobra ove godine.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Snežana B. Petrović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: dr Aleksandra Tomić, Studenka Kovačević, Stanislava Janošević, Tomislav Ljubenović, Vladimir Đurić, Zoran Bojanić, Gorica Gajić, Vojislav Vujić, Milimir Vujadinović, Snežana Paunović, Ana Čarapić i Snežana R. Petrović.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Sreda, 25. septembar 2019. | 47. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku 25.09.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
ponedeljak, 21. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja