Jovan Janjić

JOVAN JANjIĆ

Izborna lista

„MI - GLAS IZ NARODA, prof. dr Branimir Nestorović“

Poslanička grupa

Poslanička grupa MI - GLAS IZ NARODA

Politička stranka na čiji je predlog izabran/a

- (-)

Datum potvrđivanja poslaničkog mandata

06.02.2024.

Godina rođenja

1963.

Zanimanje

naučni saradnik

Funkcija u Narodnoj skupštini Republike Srbije

  • Potpredsednik Narodne skupštine

Članstvo u odborima

Mesto prebivališta

Beograd, Palilula


Biografija

Prof. dr Jovan Janjić (1963, Vrbić, Krupanj), doktor kulturoloških nauka i master pravnik. Jedan od vodećih srpskih stvaralaca na polju hrišćanske kulture.

Od 2021. godine radi kao naučni saradnik na Institutu za političke studije u Beogradu, gde rukovodi Centrom za kulturu pamćenja. Istovremeno, u zvanju vanrednog profesora, predaje na Visokoj školi za komunikacije u Beogradu.

Pre toga predavao na Fakultetu za poslovne studije i pravo i na Fakultetu za informacione tehnologije i inženjerstvo Univerziteta Union – Nikola Tesla u Beogradu.

U ranijem periodu radio kao novinar NIN-a, bio savetnik u Ministarstvu vera Vlade Republike Srbije, obavljao dužnost generalnog direktora, a istovremeno i glavnog i odgovornog urednika Izdavačkog preduzeća „Prosveta“ (Beograd), potom bio upravnik Doma „Bežanijska kosa“ pri Gerontološkom centru Beograd, angažovan je bio i na sledećim dužnostima: glavni i odgovorni urednik najstarijeg beogradskog književnog časopisa „Književnost“, glavni i odgovorni urednik izdavačke delatnosti Udruženja književnika Srbije, rukovodilac stručnih službi Društva za podizanje Memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida u XX veku, vršilac dužnosti direktora Spomen kompleksa Cer d.o.o. Šabac...

Bavi se naučnim i književnim radom.

Upravo kroz njegovu reč mnogi u svetu upoznali su pobliže patrijarha srpskog Pavla, kao i srpsko duhovno biće.

Većina njegovih knjiga štampana je u ponavljanim izdanjima. Jedan je od najtiražnijih srpskih autora. Njegova dela prevođena su na više stranih jezika, na: ruski, rumunski, francuski, engleski, makedonski, italijanski, arapski jezik.

Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Crne Gore.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
sreda, 29. maj
  • 11.00 - poseta učenika Ekonomsko – trgovinske škole iz Požarevca Domu Narodne skupštine (Dom Narodne skupštine, Trg Nikole Pašića 13)

Ceo kalendar događaja