Usame Zukorlić

USAME ZUKORLIĆ

Izborna lista

МУФТИЈИН АМАНЕТ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА (СПП) – УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ/MUFTIJIN AMANET – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA (SPP) – USAME ZUKORLIĆ

Poslanička grupa

Poslanička grupa ZA POMIRENjE SPP-USS-DSHV
(predsednik)

Politička stranka na čiji je predlog izabran/a

Stranka pravde i pomirenja (SPP)

Datum potvrđivanja poslaničkog mandata

01.08.2022.

Godina rođenja

1992.

Zanimanje

dipl. teolog

Funkcija u Narodnoj skupštini Republike Srbije

  • Potpredsednik Narodne skupštine

Članstvo u odborima

Članstvo u ostalim radnim telima i delegacijama

  • Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje (član)

Članstvo u grupama prijateljstva

Mesto prebivališta

Novi Pazar


Biografija

Usame Zukorlić rođen 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca rahneti Muftije Muamera Zukorlića i majke Umeje Abu Taha Zukorlić. U Novom Pazaru je završio osnovnu školu, zatim srednju školu medresu Gazi Isa-beg. Obnašao je funkciju predsjednika Mladih dvije godine od 2012. do 2014.

Obrazovanje nastavlja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru gdje diplomira na pravu, zatim na Fakultetu za islamske studije gdje diplomira pedagogiju i komunikologiju. U tom periodu je obnašao funkciju zamjenika direktora Sandžak televizijie.

Zvanje mastera je stekao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u oblasti ekonomije.

Predavao je kao nastavnik u Medresi Gazi Isa-beg i radio kao asistent na pravu na Intenacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Osnivač je Razvojno edukativnog društva – RED, udruženja koje je osnovalo BioSan, ITSan i čuveni Bošnjački DNK projekat, čiji je koordinirator.

Obnaša je funkciju projekt menadžera na Fakultetu za islamske studije i zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije.

Polaznik je brojnih seminara na temama ekonomije, projekt menadžmenta, suzbijanja ekstremizma, edukacijskih vještina i medija.

Smrt oca ga je zatekla na postdiplomskim studijama u Istanbulu, nakon čega je izabran za vd predsjednika stranke. Na Kongresu Stranke pravde i pomirenja je izabran za predsjednika Stranke u punom mandatu.

Lista Muftijin amanet - SPP koju je predvodio Usame Zukorlić je pobijedila na parlamentarnim izborima 2022. godine i osvojila veći broj glasova nego dvije konkurentske stranke zajedno.

Govori bosanski, engleski i arapski.

Oženjen je i otac četvoro djece.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
četvrtak, 30. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja