Delegacija u Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative

Kao parlamentarna dimenzija CEI predstavlja parlamentarni forum regionalnog karaktera; jedan od tri stuba organizacije (pored vladinog i ekonomskog); ima za ciljeve jačanje multilateralne saradnje na parlamentarnom nivou, saradnju članica na jačanju političkih i ekonomskih kapaciteta, uspostavljanje partnerstva na principima parlamentarne demokratije i ljudskih prava i pomoć reformama u državama Centralno-evropske inicijative.

Plenarna zasedanja Parlamentarne dimenzije se održavaju dva puta godišnje, u jesen (Parlamentarna skupština) i u proleće u užem sastavu (Parlamentarni komitet), a između tih zasedanja, a i tokom njih održavaju se sastanci radnih tela.

Naša zemlja je punopravni član od 2001. godine.

Više informacija o organizaciji na: www.ceinet.org

Dokument: Sastanak Generalnog odbora za politička i unutrašnja pitanja Parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative

Dokument: Deklaracija usvojena 20.5.2011. godine

Aktivnosti


  • Stalna delegacija Narodne skupštine pri Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative, u sastavu: prof. dr Ljubiša Stojmirović, u svojstvu šefa delegacije; Mladen Grujić, član; Đorđe Stojšić, član i Dušan Obradović, zamenik člana, učestvovala je na zasedanju Parlamentarne skupštine PD CEI, održanom u Budimpešti, 24. septembra 2013. godine. Teme zasedanja bile su: Regionalna politika i ključni elementi evropske teritorijalne saradnje u kontekstu budžetskog perioda od 2014. do 2020. godine i Prioriteti i stanje makro regionalne strategije.

  • Stalna delegacija Narodne skupštine pri Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative, u sastavu: Jadranka Joksimović, šef delegacije i Đorđe Stojšić, član, učestvovala je na sastanku Parlamentarnog odbora PD CEI, održanog u Budimpešti, 24. aprila 2013. godine. Tema sastanka je bila: Raznovrsnost kao stvaralac kreativnosti za ekonomski rast regiona.

  • Stalna delegacija Narodne skupštine pri Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative, u sastavu: Ljubica Milošević, zamenik člana (u svojstvu šefa delegacije); Mladen Grujić, član i Aleksandra Jerkov, član učestvovala je na zasedanju Parlamentarne skupštine PD CEI, u Kijevu, od 26. do 28. septembra 2012. godine. Tema sastanka je bila: Unapređenje saobraćajne infrastrukture kao delotvornog sredstva za intenzifikacije odnosa između članica CEI.

  • Šef stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative Ivan Jovanović, učestvovao je na sastanku ministara spoljnih poslova i šefova parlamentarnih delegacija Proširene trojke Centralno evropske inicijative, u Trstu 13. juna 2012. godine.


  • Narodna skupština bila je domaćin godišnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Parlamentarne dimenzije Centralno-evropske inicijative. Godišnje zasedanje Parlamentarne skupštine Parlamentarne dimenzije Centralno- evropske inicijative (PD CEI), sa temom „Perspektive razvoja CEI“, u organizaciji Narodne skupštine, održalo se u Beogradu, 10. i 11. novembra 2011. godine.
  • Ivan Jovanović, šef stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative, učestvovao je na sastankuGeneralnog odbora za unutrašnja i politička pitanja, u Rimu, 7. i 8. maja 2011. godine.

Spisak narodnih poslanika

Ime i prezime narodnog poslanika Politička stranka na čiji je predlog izabran/a Mesto Godište
JOKSIMOVIĆ JADRANKA
šef Delegacije
SNS Beograd 1978.
BOJANIĆ ZORAN
zamenik člana Delegacije
SNS Kraljevo 1959.
GRUJIĆ MLADEN
član Delegacije
- Beograd 1966.
JOVANOVIĆ IVAN
član Delegacije
DS Kraljevo 1977.
KOVAČEVIĆ BORISAV
član Delegacije
PUPS Beograd 1943.
MILISAVLJEVIĆ prof. dr DUŠAN
zamenik člana Delegacije
DS Niš 1968.
MILOŠEVIĆ LjUBICA
zamenik člana Delegacije
PUPS Aranđelovac 1947.
OBRADOVIĆ DUŠAN
zamenik člana Delegacije
DS Kragujevac 1985.
STOJMIROVIĆ prof. dr LjUBIŠA
član Delegacije
SNS Crna Trava 1950.
STOJŠIĆ ĐORĐE
član Delegacije
LSV Sremska Mitrovica 1977.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5