Delegacija u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja

Međuparlamentarno telo, osnovano na inicijativu grčkog parlamenta 1993. sa ciljevima: uočavanje i vrednovanje promena koje se dešavaju u Evropi, unapređenje i jačanje uloge pravoslavlja kao važnog političkog, kulturnog i duhovnog entiteta, prevladavanje ekstremnih nacionalnih i religijskih razlika, zaštita nacionalnih i verskih manjina, jačanje multilateralne saradnje na parlamentarnom nivou, saradnja i razmena iskustava među parlamentima i parlamentarcima.

Generalna skupština zaseda jednom godišnje, u junu mesecu.

Naša zemlja je punopravni član od 1995. godine.

Više informacija o organizaciji na: www.eiao.org

Aktivnosti

  • Aleksandar Čotrić učestvovao na video sastanku Međunarodnog sekretarijata, predsednika odbora i izvestilaca Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, 14. jula 2020. godine.

  • Šef stalne delegacije Aleksandar Čotrić učestvovao je na sastanku Međunarodnog sekretarijata, predsednika i izvestilaca Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, od 13. do 16. novembra 2019. godine, u Atini.

  • Šef stalne delegacije Narodne skupštine u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Aleksandar Čotrić učestvovao na 26. Generalnoj skupštini Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, od 19. do 23. juna 2019. godine, u Tbilisiju, Gruzija.

  • Šef stalne delegacije Narodne skupštine u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Aleksandar Čotrić učestvovao je na sastanku Međunarodnog sekretarijata, predsednika i izvestilaca Interparlamentarne skupštine pravoslavlja od 2. do 5. aprila 2019. godine, u Limasolu, Kipar.

  • Šef stalne delegacije Narodne skupštine u ISP Aleksandar Čotrić i članice stalne delegacije Narodne skupštine u PS Mediterana Tijana Davidovac i Jelena Žarić Kovačević učestvovali su na generalnoj skupštini i obeležavanju dvadeset pete godišnjice Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, od 25. do 30. juna 2018. godine u Atini. Aleksandar Čotrić izabran je za predsednika Radne grupe za ljudska prava ove organizacije.

  • Šef stalne Delegacije Narodne skupštine u ISP Aleksandar Čotrić i narodni poslanici prof. dr Ljubiša Stojmirović i dr Muamer Zukorlić učestvovali su na sastanku Međunarodnog sekretarijata, predsednika odbora i izvestilaca ISP i na međunarodnoj konferenciji, koju su organizovali Parlament Libana i ISP u saradnji sa Arapskom interparlamentarnom unijom, od 2. do 5. aprila 2018. godine u Bejrutu, Liban.

  • U Sočiju je od 22. do 24. oktobra 2017. godine održan redovni sastanak Međunarodnog sekretarijata predsedavajućih odbora i izvestilaca ISP. Na sastanku je Narodnu skupštinu predstavljao narodni poslanik Aleksandar Čotrić, šef stalne delegacije u ISP i izvestilac Odbora za kulturu.

  • Šef stalne delegacije Narodne skupštine u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Aleksandar Čotrić učestvovao, u svojstvu izvestioca Odbora za kulturu, na sastanku Međunarodnog sekretarijata, predsednika i izvestilaca ISP, koja se održala od 3. do 6. maja 2017. godine, na ostrvu Hios, Republika Grčka.

  • X saziv – AKTIVNOSTI

  • IX saziv – AKTIVNOSTI

  • VIII saziv – AKTIVNOSTI

Spisak narodnih poslanika

Ime i prezime narodnog poslanika Politička stranka na čiji je predlog izabran/a Mesto Godište
ČOTRIĆ ALEKSANDAR
šef Delegacije
SPO Pančevo 1966.
MIRČIĆ MILORAD
član Delegacije
SRS Novi Sad 1956.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5