Delegacija u Parlamentarnoj skupštini OEBS

Parlamentarna skupština OEBS-a je uspostavljena 1990. godine na Samitu u Parizu u sklopu institucionalizacije tada Konferencije o evropskoj bezbednosti i saradnji (KEBS-a), s ciljem promovisanja većeg uključivanja parlamenata država učesnica u aktivnosti KEBS-a, kao i olakšavanja međuparlamentarnog dijaloga i saradnje. Parlamentarna skupština OEBS-a je uspostavila Program za demokratski razvoj koji je imao za cilj da proširi uključivanje Skupštine u jačanje demokratskih vrednosti i zakonodavnih institucija u demokratijama u razvoju.

Plenarna zasedanja se održavaju dva puta godišnje, godišnje zasedanje u jednoj od članica i zimsko zasedanje u Beču, tokom kojih se održavaju sastanci radnih tela, kao i tematski jesenji sastanak u jednoj od država Mediterana.

Nakon učešća na Prvom konstitutivnom zasedanju PS KEBS-a 1991. i prekida članstva usled sankcija, kontinuitet članstva postoji od 2001. godine.

Više informacija o organizaciji na: www.oscepa.org

Aktivnosti

  • Šefica delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Vesna Marković je učestvovala na vanrednom zasedanju Stalnog odbora PS OEBS koji je održan u onlajn format 11. marta 2022. godine.

  • Vesna Marković, šefica delegacije pri PS OEBS je učestvovala na 21. zimskom zasedanju PS OEBS 24. i 25. februara 2022. godine u Beču.

  • Šefica delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Vesna Marković učestvovala na sastanku ad hoc Komiteta za migracije PS OEBS, 13. decembra 2021. godine, u onlajn formatu.

  • Delegacija Narodne skupšine pri PS OEBS učestvovala na drugom danu jesenjeg zasedanja PS OEBS u onlajn formatu, 4. novembra 2021. godine. Delegaciju su činili Vesna Marković, šefica delegacije, Dušica Stojković i Predrag Rajić, članovi delegacije.

  • Šefica delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Vesna Marković učestvovala 3. novembra 2021. godine na zasedanju Stalnog odbora PS OEBS, koji je održan u onlajn formatu.

  • Šefica delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS i članica ad hoc Odbora za migracije PS OEBS Vesna Marković učestvovala na zasedanju Odbora, 24. septembra 2021. godine, u onlajn formatu.

  • Stalna delegacija Narodne skupštine u PS OEBS učestvovala na redovnom godišnjem zasedanju, održanom u hibridnom formatu, od 30. juna do 6. jula 2021. godine. Šefica delegacije Vesna Marković učestvovala je na zasedanju u Beču, u Austriji, a članovi delegacije prof. dr Žarko Obradović, Dušica Stojković i Predrag Rajić učestvovali su u onlajn formatu.

  • Član delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Predrag Rajić učestvovao je u posmatračkoj misiji PS OEBS na parlamentarnim izborim koji su se održali u Albaniji 25. aprila 2021. godine.

  • Šefica delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Vesna Marković i članica delegacije Dušica Stojković učestvovale su u posmatračkoj misiji PS OEBS na parlametarnim izborim koji su održani u Bugarskoj, 4. aprila 2021. godine.

  • Šefica delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Vesna Marković učestvovala je 5. marta 2021. godine na veb-konferenciji pod nazivom „Izbeglice i migranti: Humanitarne vanredne situacije, dobrovoljno preseljenje i potpomognuti dobrovoljni povratak“.

  • Delegacija Narodne skupštine pri PS OEBS učestvovala je na Zimskom zasedanju PS OEBS koje se održalo od 24. do 26 febrara 2021. godine u onlajn formatu. Delegaciju Narodne skupštine činili su narodni poslanici Vesna Marković, prof. dr Žarko Obradović, Dušica Stojković i Predrag Rajić.

  • Šefica delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Vesna Marković učestvovala je na Okruglom stolu PS OEBS: Ka Helsinkiju + 50: Reafirmacija zajedničkog cilja, 27. januara 2021. godine, u onlajn formatu.

  • XI saziv – AKTIVNOSTI

  • X saziv – AKTIVNOSTI

  • IX saziv – AKTIVNOSTI

  • VIII saziv – AKTIVNOSTI

Spisak narodnih poslanika

Ime i prezime narodnog poslanika Politička stranka na čiji je predlog izabran/a Mesto Godište
MARKOVIĆ VESNA
šef Delegacije
SNS Beograd 1974.
FEHRATOVIĆ prof. dr JAHJA
zamenik člana Delegacije
- Novi Pazar 1982.
KARADžIĆ ANA
zamenik člana Delegacije
PS Beograd 1988.
OBRADOVIĆ prof. dr ŽARKO
član Delegacije
SPS Beograd 1960.
PUPIN KOŠĆAL JUSTINA
zamenik člana Delegacije
SPS Pančevo 1983.
RAJIĆ PREDRAG
član Delegacije
SNS Novi Sad 1987.
STOJKOVIĆ DUŠICA
član Delegacije
SNS Beograd 1979.
VUJADINOVIĆ MILIMIR
zamenik člana Delegacije
SNS Subotica 1979.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5