Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Kosovska Mitrovica

Ponedeljak, 18. april 2011.

Двадесет осма седница Одбора за Kосово и Метохију

Одбор за Косово и Метохију одржао је седницу, која је почела 11. априла у Београду, а настављена 18. априла у згради Ректората у Косовској Митровици.



 На дневном реду је било разматрање представке број 10 07 505/11, коју су Одбору 1. фебруара 2011. године доставили професори Факултета техничких наука у Косовској Митровици, Универзитета Приштини.

Након разматрања представке, Одбор је једногласно закључио, да се, сходно тренутно друштвено-политичкој ситуацији, позивају сви професори Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, на јединство и самопрегор у односу према држави и самим студентима.

Професори Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици су интелектуална елита српског народа на Косову и Метохији, па с тим у вези, позивамо их да у складу са том чињеницом учине све како би оснажили положај Универзитета, како у систему просвете Републике Србије, тако и међу грађанима који у овом Универзитету виде основ државности и бивствовања Републике Србије на Косову и Метохији.

Одбор за Косово и Метохију сматра да надлежни државни органи, у складу са својим надлежностима, морају у најкраћем могућем року, да провере све наводе и својим деловањем утврде законитост и исправност навода, како би се утврдила истинитост свих сумњи и оптужби.

С тим у вези, Одбор за Косово и Метохију очекује од надлежних државних органа да у најкраћем могућем року информишу о резултатима и сазнањима до којих су дошли а везано за достављени закључак.

Седници је председавао председник Одбора Љубомир Краговић.

Kosovska Mitrovica: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Ponedeljak, 18. april 2011. Dvadeset osma sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Kosovska Mitrovica
Četvrtak, 2. jul 2009. Šesnaesta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Štrpce
Utorak, 14. april 2009. Dvanaesta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Kosovska Mitrovica
Utorak, 17. februar 2009. Deveta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Zvečan
Četvrtak, 1. novembar 2007. Peta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Koridor 10, Grdelička klisura Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.