Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Novi Sad

Utorak, 27. oktobar 2009.

Седамнаеста седница Одбора за рад, борачка и социјална питања

Одбор за рад, борачка и социјална питања одржао је у Новом Саду своју 17. седницу, на којој је разматрао Предлог закона о волонтирању, у начелу.



Одбор за рад, борачка и социјална питања одржао је у Новом Саду своју 17. седницу, на којој је разматрао Предлог закона о волонтирању, у начелу. Седници којој је председавао председник Одбора Мехо Омеровић, поред државног секретара Снежане Лакићевић Стојачић и руководиоца Групе за област рада и права по основу рада Јесенке Чворов из Министарства рада и социјалне политике, присуствовали су и покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, као и представници Новосадског хуманитарног центра, ''Грађанске иницијативе'', ''Пријатеља деце Земун'', ''Младих истраживача Србије'' и УНДП-а за Србију.

Поздрављајући народне посланике и госте, Мехо Омеровић је рекао да се седница Одбора одржава ван седишта Народне скупштине у складу са Програмом рада Одбора за 2009. годину, а уз подршку Програма за развој УН, као и да је за домаћина одабрана невладина, непрофитна организација Новосадски хуманитарни центар, због свог богатог искуства у раду са волонтерима и активног приступа промоцији и унапређењу услова за волонтерски рад.

У расправи, која је уследила после уводног излагања представника предлагача закона изнете су многе примедбе и сугестије на Предлог закона, како од народних посланика, тако и гостију. При том, представници невладиног сектора нису спорили потребу доношења оваквог закона, али су изразили своју бојазан да би се претераним нормирањем волонтерског рада умањиле добре намере предлагача, имајући у виду да се њим претежно баве организације слабијег имовног стања и да се он заснива на принципу добровољности.

Из тог разлога, Одбор је оценио да је потребно да се организује још једно јавно слушање о Предлогу закона о волонтирању, након чега би се народни посланици изјаснили о предложеном акту у начелу.

Novi Sad: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Subota, 25. novembar 2017. 16. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Kruševac Ima fotografija Ima video snimaka
Utorak, 21. februar 2017. 10. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Subotica Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 18. oktobar 2010. Dvadeset treća sednica Odbora za smanjenje siromaštva Ada
Utorak, 27. oktobar 2009. Sedamnaesta sednica Odbora za rad, boračka i socijalna pitanja Novi Sad
Četvrtak, 4. decembar 2008. Treća sednica Odbora za smanjenje siromaštva Leskovac

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.