Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Pančevo

Četvrtak, 5. decembar 2013.

12. седница Одбора за права детета

На седници Одбора за права детета, која је одржана у Панчеву, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), представници локалне самоуправе представили су члановима Одбора моделе бриге о деци и младима у граду Панчеву.


5. децембар 2013. Учесници 12. седнице Одбора за права детета

5. децембар 2013. Учесници 12. седнице Одбора за права детета

Председник Одбора др Небојша Стефановић, навео је да је разлог одржавања седнице Одбора у Панчеву чињеница да је тај град донео Градску одлуку о социјалној заштити и Градску одлуку о финансијској подршци породицама с децом. Он је истакао да је Одбор заинтересован да се упозна са ангажовањем свих релевантних органа и институција на локалном нивоу, када је у питању побољшање положаја и остваривање права деце из осетљивих група, као што су деца са сметњама у развоју, деца са инвалидитетом, ромска деца, као и деца из породица која живе испод линије сиромаштва.
Градоначелник Панчева, Павле Раданов пожелео је добродошлицу председнику и члановима Одбора и изразио задовољство због одржавања седнице Одбора за права детета у Панчеву.
Сузана Јовановић, члан градског већа говорила је о моделима бриге о деци и младима у граду Панчеву, а Гордана Николић, секретар Секретаријата за јавне службе и социјална питања, представила је Извештај о раду Интерресорне комисије града Панчева.
Миодраг Радојковић, члан Градског већа представио је члановима Одбора праксе основних и средњих школа у Панчеву у области инклузивног образовања, а о степену развијености хранитењства и усвојења, као и допунских програма локалне заједнице у овој области говорила је Лидија Панајотовић, представник Центра за социјални рад „Солидарност“ Панчево.

Након седнице, председник и чланови Одбора посетили су гимназију „Урош Предић“, где су разговарали са директором Гимназије, као и ученицима и старешином одељења у коме је ученик са инвалидитетом. Такође, председник и чланови Одбора обишли су и ПУ „Дечја радост“, где им су им представници ПУ „Дечја радост“ и удружења „ВеликиМали“ представили програм рада са децом са сметњама у развоју, која су укључена у редовне групе у вртићу.

Седници је председавао др Небојша Стефановић, председник Одбора.


Video (1)

Četvrtak, 5. decembar 2013. | 12. sednica Odbora za prava deteta 05.12.2013.

Pančevo: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 12. decembar 2014. Peta sednica Odbora za prava deteta Sremski Karlovci Ima fotografija Ima video snimaka
Četvrtak, 5. decembar 2013. 12. sednica Odbora za prava deteta Pančevo Ima fotografija Ima video snimaka
Utorak, 20. novembar 2012. Četvrta sednica Odbora za prava deteta Novi Sad Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.