Narodna skupština

 • Sreda, 8. septembar 2021.

  Sastanak predsednika i članova Odbora za spoljne poslove sa delegacijom Parlamenta Litvanije

  U Domu Narodne skupštine održan je sastanak predsednika i članova Odbora za spoljne poslove sa delegacijom Grupe za Međuparlamentarne odnose sa zemljama Zapadnog Balkana Parlamenta Litvanije.

 • Sreda, 8. septembar 2021.

  24. sednica Odbora za kulturu i informisanje

  Na sednici Odbora za kulturu i informisanje, održanoj 8. septembra 2021. godine, razmotreni su, u načelu, Predlog zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Svetog manastira Hilandar i Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma, koje je podnela Vlada.

 • Sreda, 8. septembar 2021.

  Deseta sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

  Na sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva održanoj 8. septembra 2021. godine, članovi Odbora su razmatrali Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Nemačke o ratnim memorijalima i Informaciju o radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za period od 1. aprila do 30. juna 2021. godine.

 • Sreda, 8. septembar 2021.

  14. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

  Članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije održali su 8. septembra 2021. godine sednicu, na kojoj su razmotrili Osnove za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procenu uticaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole za Projekat "Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save" i Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procenu uticaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole za Projekat "Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save", radi davanja saglasnosti za privremenu primenu Sporazuma do njegovog stupanja na snagu, koji je podnela Vlada.

 • Utorak, 7. septembar 2021.

  Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

  Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačića sazvao je, na zahtev 237 narodnih poslanika, Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu za utorak, 7. septembar 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.

 • Utorak, 7. septembar 2021.

  57. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo održali su 7. septembra 2021. godine sednicu, na kojoj su doneli odluke o organizovanju Osmog, Devetog, Desetog i Jedanaestog javnog slušanja na temu: „Promene Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa“.

 • Utorak, 7. septembar 2021.

  41. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici, koja je održana 7. septembra 2021. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2070 (2020) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – Studentsko stanovanje, koji je podnela Vlada.

 • Utorak, 7. septembar 2021.

  13. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

  Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove su na sednici, održanoj 7. septembra 2021. godine, razmotrili i prihvatili Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o saradnji u oblasti odbrane i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o saradnji u oblasti odbrane, koje je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  56. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo održanoj 6. septembra 2021. godine, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona koje je podnela Vlada:

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije na nerezidencijalnoj osnovi

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije na nerezidencijalnoj osnovi Usamu Dahila Al-Ahmadija.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao sa ambasadorom Gruzije na nerezidencijalnoj osnovi

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Gruzije na nerezidencijalnoj osnovi Davida Dondua.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio ambasadora Hašemitske Kraljevine Jordan na nerezidencijalnoj osnovi

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas, u kurtoaznu posetu, ambasadora Hašemitske Kraljevine Jordan na nerezidencijalnoj osnovi Nj. E. Aheda Sveidata.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  Sastanak predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića sa ambasadorom Poljske Rafalom Perlom

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije primio je danas ambasadora Republike Poljske u Republici Srbiji Nj.E. Rafala Perla i tom prilikom izrazio želju da se nastavi sa daljim produbljivanjem i jačanjem parlamentarne saradnje, čemu će nesumnjivo doprineti aktivnosti poslaničkih grupa prijateljstva, Odbora za spoljne poslove, ali i razmena parlamentarnih poseta na visokom i najvišem nivou. Izrazio je želju da bude domaćin svojim poljskim kolegama, ali i spremnost da zvanično poseti Poljsku.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  Susret predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Gruzijom sa ambasadorom Gruzije na nerezidencijalnoj osnovi

  Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Gruzijom Dubravka Filipovski sastala se danas u Narodnoj skupštini sa novoimenovanim ambasadorom Gruzije u Republici Srbiji na nerezidencijlnoj osnovi Davidom Donduom, sa kojim je razgovarala o perspektivama daljeg unapređenja međuparlamentarne saradnje.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  30. sednica Odbora za spoljne poslove

  Članovi Odbora za spoljne poslove su na sednici, održanoj 6. septembra 2021. godine, razmotrili i predložili Narodnoj skupštini da usvoji Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o izmenama Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o ukidanju viza za njihove državljane, koje je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  15. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

  Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, održanoj 6. septembra 2021. godine, razmatrano je stanje u poljoprivredi - jesenji radovi i mere Ministarstva.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  13. sednica Odbora za zaštitu životne sredine

  Na sednici, održanoj 6. septembra 2021. godine, članovi Odbora za zaštitu životne sredine razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač, koji je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  Deveta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

  Članovi Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova održali su 6. septembra 2021. godine sednicu, na kojoj su prihvatili inicijativu za učešće prof. dr Dragoljuba Ackovića na Godišnjoj konferenciji Društva za proučavanje romske baštine, koja će se održati u Pragu u Republici Češkoj od 8. do 11. septembra 2021. godine, i uputili je nadležnom Odboru za spoljne poslove na saglasnost.

 • Ponedeljak, 6. septembar 2021.

  Dačić uputio saučešće povodom smrti Živka Radišića

  „Iskreno žalim zbog smrti Živka Radišića, jednog od osnivača Socijalističke partije Republike Srpske i čoveka koji je čitav svoj život posvetio dobrobiti građana Banjaluke i Republike Srpske.

 • Petak, 3. septembar 2021.

  Predsednik Narodne skupštine sazvao Dvanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

  Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je, na zahtev Vlade, Dvanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu, za petak, 10. septembar 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 24. oktobar
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja