Odbori, pododbori, radne grupe

 • Utorak, 18. februar 2020.

  39. sednica Odbora za kulturu i informisanje

  Odbor za kulturu i informisanje je, na sednici održanoj 18. februara, razmotrio Predlog zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“, koji je podnela Vlada, u načelu.

 • Utorak, 18. februar 2020.

  106. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 18. februara, razmotrili Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat akceleracije inovacija i podsticanja rasta preduzetništva u Republici Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Zajam za ugovaranje stranog projekta o izgradnji) za Projekat izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd, između kineske Export – Import banke, kao zajmodavca i Republike Srbije, koju zastupa Vlada Republike Srbije postupajući preko Ministarstva finansija, kao zajmoprimca.

 • Utorak, 18. februar 2020.

  63. sednica Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Na sednici Odbora, održanoj 18. februara razmotreni su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koje se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije, s jedne strane i Evroazijske ekonomske unije i njenih država članica, s druge strane i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola 6 o trgovini uslugama Sporazuma o izmeni i pristupanju Sporazumu o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi, koje je podnela Vlada.

 • Petak, 14. februar 2020.

  94. sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici održanoj 14. februara, članovi Odbora za spoljne poslove usvojili su jednu inicijativu za posete, prihvatili izveštaje o realizovanim posetama, konstatovali realizovane parlamentarne kontakte na 141. Skupštini IPU i ostale realizovane kontakte, kao i redovne aktivnosti stalnih delegacija.

 • Utorak, 11. februar 2020.

  38. sednica Odbora za kulturu i informisanje

  Članovi Odbora za kulturu i informisanje su, na sednici održanoj 11. februara 2020. godine, obavili razgovor sa kandidatima za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koje je predložio ovlašćeni predlagač nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i ovlašćeni predlagač udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Republici Srbiji.

 • Ponedeljak, 10. februar 2020.

  37. sednica Odbora za kulturu i informisanje

  Na sednici, održanoj 10. februara, članovi Odbora utvrdili su listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koju je predložio nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

 • Subota, 8. februar 2020.

  78. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu su, na sednici održanoj 8. februara 2020. godine, razmotrili u pojedinostima predloge zakona koje Narodna skupština razmatra na Dvadeset drugom vanrednom zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

 • Subota, 8. februar 2020.

  93. sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici održanoj 8. februara, članovi Odbora za spoljne poslove usvojili su jednu inicijativu za posete i konstatovali redovne aktivnosti stalnih delegacija.

 • Subota, 8. februar 2020.

  144. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo


  Na sednici Odbora održanoj 8. februara 2020. godine, članovi Odbora razmotrili su, u pojedinostima Predlog zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika, koji su podnela 103 narodna poslanika Poslaničke grupe Srpska napredna stranka, Predlog zakona o izmeni Zakona o izboru narodnih poslanika, koji je podnela narodni poslanik Gordana Čomić, Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o lokalnim izborima, koji su podnela 103 narodna poslanika Poslaničke grupe Srpska napredna stranka i Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima, koji je podnela narodni poslanik Gordana Čomić.

 • Petak, 7. februar 2020.

  53. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

  Na sednici Odbora održanoj 7. februara članovi Odbora razmotrili su Informaciju o radu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za četvrti kvartal 2019. godine.

 • Četvrtak, 6. februar 2020.

  61. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Na sednici Odbora, održanoj 6. februara 2020. godine, razmotrene su Informacija o radu Ministarstva privrede za period oktobar - decembar 2019. godine, Izveštaj Ministarstva privrede o stanju postupka privatizacije za novembar 2019. godine i Izveštaj Ministarstva privrede o stanju postupka privatizacije za decembar 2019. godine.

 • Četvrtak, 6. februar 2020.

  143. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici, održanoj 6. februara, članovi Odbora razmotrili su predložene zakone dnevnog reda Dvadeset drugog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

 • Utorak, 4. februar 2020.

  77. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu su, na sednici održanoj 4. februara, razmotrili i jednoglasno prihvatili Predlog zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o lokalnim izborima, u načelu.

 • Petak, 31. januar 2020.

  142. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici Odbora održanoj 31. januara, članovi Odbora razmotrili su Predlog za donošenje autentičnog tumačenja člana 48. stav 6. Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović.

 • Četvrtak, 30. januar 2020.

  27. sednica Odbora za zaštitu životne sredine

  Na sednici, održanoj 30. januara, članovi Odbora razmotrili su Predlog za organizovanje javnog slušanja na temu Kvalitet vazduha u Srbiji.

 • Sreda, 29. januar 2020.

  105. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 29. januara, razmotrili u pojedinostima Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala i Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine.

 • Sreda, 29. januar 2020.

  56. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

  Na sednici održanoj 29. januara, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona u pojedinostima koji su uvršteni na dnevni red Dvadesetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.

 • Sreda, 29. januar 2020.

  141. sednica za Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici, održane 29. januara, članovi Odbora razmotrili su amandmane na predloge zakona koji su na dnevnom redu Dvadesetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.

 • Utorak, 28. januar 2020.

  74. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici održanoj 28. januara, članovi Odbora razmotrili su zahtev i dali saglasnost Komisiji za kontrolu državne pomoći za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vreme sa 15 novih lica i za dodatno radno angažovanje 11 lica po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima i ugovora o delu.

 • Petak, 24. januar 2020. u 11:16 časova

  55. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

  Na sednici Odbora, održanoj 24. janura, razmotreni su sledeći predlozi akata:

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
ponedeljak, 24. februar

Ceo kalendar dogadjaja