Odbori, pododbori, radne grupe

20. sednica Odbora za spoljne poslove

Utorak, 23. maj 2017. |

Na sednici održanoj 23. maja, Odbor za spoljne poslove usvojio je četiri inicijative za posete i jedan izveštaj o realizovanim posetama.

 • Ponedeljak, 22. maj 2017.

  22. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava je, na sednici održanoj 22.maja, razmotrio u pojedinostima predloge zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita, o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita, o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“, Beograd (Projekat „Modernizacija sistema za otpepeljivanja TE Nikola Tesla A“) i o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, Beograd (Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu).

 • Četvrtak, 18. maj 2017.

  21. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici održanoj 18. maja 2017. godine, članovi Odbora razmatrali su u načelu Predlog zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita i Predlog zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita.

 • Četvrtak, 18. maj 2017.

  29. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 18. maja, razmotrili više predloga zakona koje je podnela Vlada.

 • Sreda, 17. maj 2017.

  14. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

  Na sednici održanoj 17. maja, članovi Odbora razmatrali su izveštaje o radu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za period od 01. jula do 30. septembra 2016. godine, za period od 01.10.2016. godine do 31.12.2016. godine i za period od 01.01.2017. godine do 31.03.2017. godine.

 • Sreda, 17. maj 2017.

  16. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Na sednici održanoj 17. maja 2017. godine članovi Odbora razmatrali su Informaciju o radu Ministarstva privrede za period oktobar-decembar 2016. godine, izveštaje Ministarstva privrede o stanju postupka privatizacije od oktobra 2016. godine, zaključno sa martom 2017. godine, kao i izveštaje o radu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za period od 1. oktobra do 31. decembra 2016. godine i period od 1. januara do 31. marta 2017. godine.

 • Ponedeljak, 15. maj 2017.

  15. sednica Odbora pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, održanoj 15. maja, razmotren je, u pojedinostima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović.

 • Petak, 12. maj 2017.

  28. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 12.maja, razmotrili amandmane podnete na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović.

 • Četvrtak, 11. maj 2017.

  20. sednica Odbora za finansije, republiči budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava je, na sednici održanoj 11. maja, razmotrio Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Prvi programski zajam za razvojne politike u oblasti javnih rashoda i javnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora „Unapređenje objekata pravosudnih organa B“ između Republike Srbije i Evropske investicione banke, koje je podnela Vlada.

 • Četvrtak, 11. maj 2017.

  27. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 11. maja, razmotreni su predlozi zakona koji su predloženi za dnevni red Treće sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini.

 • Sreda, 10. maj 2017.

  23. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici održanoj 10. maja 2017. godine, članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmatrali su Predlog Komisije za zaštitu konkurencije za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u stručnoj Službi Komisije za zaštitu konkurencije u 2017. godini.

 • Utorak, 9. maj 2017.

  14. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu održanoj 9. maja članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona i drugih akata predloženih za dnevni red Treće sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2017. godini

 • Utorak, 9. maj 2017.

  13. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

  Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, održanoj 9. maja, članovi Odbora razmotrili su informacije o štetama na usevima i zasadima, nastalih kao posledica nepovoljnih klimatskih uslova u aprilu.

 • Petak, 5. maj 2017.

  19. sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici održanoj 5. maja 2017. godine članovi Odbora za spoljne poslove usvojili su tri inicijative za posete i konstatovali redovne aktivnosti stalnih delegacija Narodne skupštine.

 • Petak, 5. maj 2017.

  Deseta sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

  Na sednici održanoj 5. maja 2017. godine, članovi Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo razmotrili su i utvrdili Zbirnu listu kandidata za izbor druge polovine članova Nacionalnog prosvetnog saveta, kojima šestogodišnji mandat ističe 25. maja 2017. godine.

 • Četvrtak, 4. maj 2017.

  22. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici održanoj 4. maja 2017. godine, članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmotrili su obaveštenje generalnog sekretara Narodne skupštine o proteku vremena na koje je postavljena vršilac dužnosti pomoćnika generalnog sekretara – rukovodilac Sektora za opšte poslove i doneli Rešenje o prestanku rada na položaju vršiocu dužnosti pomoćnika generalnog sekretara Narodne skupštine Mirjani Nedeljković.

 • Utorak, 25. april 2017.

  26. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 25. aprila, razmotrili amandmane podnete na Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlog zakona o transfuzijskoj medicini, koje je podnela Vlada.