Odbori, pododbori, radne grupe

21. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Sreda, 17. jul 2019. |

Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova je na 21. sednici, održanој 17. jula 2019. godine, koju je sazvala predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, na zahtev 1/3 članova, izabrao narodnu poslanicu Jasminu Karanac za predsednicu Odbora.

 • Ponedeljak, 15. jul 2019.

  76. sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici održanoj 15.jula, članovi Odbora za spoljne poslove usvojio je pet inicijativa za posete, konstatovao redovne aktivnosti stalnih delegacija, usvojio više izveštaja o realizovanim posetama i konstatovao realizovane parlamentarne i ostale realizovane kontakte.

 • Ponedeljak, 15. jul 2019.

  61. sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 15. jula 2019. godine, razmotrili, u načelu, Predlog zakona o trgovini i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini.

 • Petak, 12. jul 2019.

  44. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku je na sednici održanoj 12. jula razmotrio u načelu Predlog zakona o trgovini, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini i Predlog zakona o robnim berzama, koje je podnela Vlada.

 • Petak, 12. jul 2019.

  81. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici održanoj 12. jula 2019. godine, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o uzajamnoj administrativnoj pomoći u poreskim pitanjima, u načelu.

 • Četvrtak, 11. jul 2019.

  115. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici održanoj 11. jula 2019. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrili su više predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu Četrnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

 • Utorak, 9. jul 2019.

  30. i 31. sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

  Odbor za kontrolu službi bezbednosti, na sednicama zatvorenim za javnost, održanim 9. jula 2019. godine, razmatrao je i usvojio izveštaje o radu Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije, za prethodni period.

 • Sreda, 3. jul 2019.

  43. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Na sednici Odbora, održanoj 3. jula, razmotrene su sledeće informacije Ministarstva privrede:

 • Sreda, 3. jul 2019.

  114. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici, održanoj 3. jula, članovi Odbora razmotrili su amandmane na Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije Projekta izgradnje infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate-Preljina, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

 • Utorak, 2. jul 2019.

  67. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici održanoj 2. jula, članovi Odbora razmotrili su i dali pozitivno mišljenje za obavljanje druge javne funkcije narodnom poslaniku mr Dejanu Radenkoviću.

 • Ponedeljak, 1. jul 2019.

  26. sednica Odbora za kulturu i informisanje

  Članovi Odbora za kulturu i informisanje, održali su 1. jula sednicu na kojoj su utvrdili Predlog odluke o prestanku dužnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i uputili je Narodnoj skupštini na razmatranje i odlučivanje.

 • Ponedeljak, 1. jul 2019.

  80. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici od 1. jula 2019. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmotrili su, u pojedinostima, Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije Projekta izgradnje infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate-Preljina i Predlog zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara.

 • Ponedeljak, 1. jul 2019.

  64. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Na sednici održanoj 1. jula, Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmatrao je Predlog zakona o komunalnoj miliciji, u pojedinostima.

 • Ponedeljak, 1. jul 2019.

  113. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici održanoj 1. jula 2019. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrili su amandmane na više predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu Dvanaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine.

 • Petak, 28. jun 2019.

  35. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

  Na sednici Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održanoj 28. juna, razmotren je u pojedinostima Predlog zakona o nauci i istraživanjima.

 • Utorak, 25. jun 2019.

  34. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

  Na sednici održanoj 25. juna, članovi Odbora razmotrili su i jednoglasno predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona o nauci i istraživanjima, u načelu.

 • Ponedeljak, 24. jun 2019.

  112. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 24. juna, razmotreni su predlozi zakona koji su na dnevnom redu Dvanaestog vanrednog zasedanje Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.