Predsednik

Gojković imala bilateralne susrete sa predsednicima parlamenata u okviru IPU

Sreda, 16. oktobar 2019. |

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas, četvrtog dana zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, sa predsednicima parlamenata BiH, Države Katar, Vijetnama, Džibutija i PS SE, koji učestvuju na 141. zasedanju ove najstarije i najveće međunarodne parlamentarne organizacije.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Obeleženo 30 godina usvajanja Konvencije UN

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvovala je danas na radionici posvećenoj 30. godišnjici usvajanja Konvencije UN o pravima deteta, koja je organizovana u okviru 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, gde je poznati muzičar Goran Bregović promovisan u regionalnog ambasadora Unicefa.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković imala više bilateralnih susreta

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Tajlanda, kao i generalnom direktorkom Kancelarije UN u Ženevi Tatjanom Valovajovom i potpredsednikom međunarodne organizacije Crveni krst Žilom Karbonijeom, koji učestvuju na 141. zasedanju IPU u Beogradu.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa potpredsednikom Svekineskog narodnog kongresa

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa delegacijom Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine na čelu sa potpredsednikom Svekineskog narodnog kongresa Hao Minđinom.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Obeleženo 130 godina IPU

  U okviru Generalne debate 141. zasedanja Interparlamentarne unije obeleženo je 130 godina postojanja IPU, kao najstarije međunarodne parlamentarne organizacije, a predsednica Skupštine Srbije je rekla da joj je zadovoljstvo da ovaj važan istorijski datum, kada se sećamo prve konferencije u Parizu, kada je rođena vizija povezivanja naroda različite kulture, jezika, vere, navika i običaja kroz parlamentarnu saradnju, danas obeležavamo uvereni u snagu naše organizacije i njenu ključnu ulogu u aktuelnom vremenu.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa predsednikom Parlamenta Austrije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Austrije Volfgangom Sobotkom, koji učestvuje na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković imala susrete sa predsednicima parlamenata u okviru IPU

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković imala je danas više bilateralnih susreta sa predsednicima parlamenata koji učestvuju na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu, sa kojima je razgovarala o unapređenju parlamentarnih i bilateralnih odnosa, procesu evrointegracija i pitanju Kosova i Metohije.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa predsednikom PS OEBS

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom PS OEBS Džordžom Tseretelijem, koji učestvuje na 141. zasedanju Interparlamentarne unije, koji se od 13. do 17. oktobra održava u Beogradu.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković sazvala novu sednicu za sredu, 23. oktobar

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini, za sredu 23. oktobar, sa početkom u 10,00 časova.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa Valentinom Matvijenko

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednicom Saveta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije Valentinom Matvijenko.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa predsednicima parlamenata Austrije, Slovačke i Češke

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predstavnicima država članica Slavkovskog formata, kome su prisustvovali predsednici parlamenata Austrije, Slovačke i Češke – Volfgang Sobotka, Andrej Danko i Radek Vondraček, sa kojima je razgovarala o podršci Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i pitanju Kosova i Metohije.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković sa predsednikom Parlamenta Republike Koreje

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Republike Koreje Hi Sangom Munom, kome je zahvalila na učešću delegacije Republike Koreje na 141. zasedanju IPU.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković sa predsednicima parlamenata

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednicima parlamenata Kraljevine Bahrein i Narodne Republike Bangladeš, kao i predsednikom Parlamenta Kraljevine Saudijske Arabije, koji učestvuju na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković: Pravda i pravo moraju da budu iznad sile u međunarodnim odnosima

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković obratila se na početku Generalne debate 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, čija je glavna tema „Jačanje međunarodnog prava: Uloga i mehanizmi parlamenata i doprinos regionalne saradnje‘’ i poručila da je uzrok mnogih problema u svetu kršenje međunarodnih normi i principa, kao i da pravda i pravo moraju da budu iznad sile u međunarodnim odnosima.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković sazvala novu sednicu za utorak, 22. oktobar

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Treću sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini, za utorak 22. oktobar 2019. godine, sa početkom u 10,00 časova.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković na sastanku Nadzornog odbora 141. Skupštine IPU

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković predsedava Nadzornom odboru uoči početka zasedanja Glavnog saveta i Generalne debate 141. Skupštine Interparlamentarne unije.

 • Nedelja, 13. oktobar 2019.

  Svečano otvaranje 141. zasedanja Interparlamеntarne unije

  Ceremonijom svečanog otvaranja počelo je 141. zasedanje Interparlamentarne unije. Beograd će u periodu od 13. do 17. oktobara biti domaćin 80 predsednika i 60 potpredsednika parlamenata širom sveta, koji će predvoditi delegacije u kojima će biti preko 2.000 učesnika.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
sreda, 16. oktobar
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja