Predsednik

Gojković otvorila Konferenciju „Razvoj rodne ravnopravnosti kroz regionalnu saradnju“

Ponedeljak, 10. decembar 2018. |

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je danas regionalnu Konferenciju „Razvoj rodne ravnopravnosti kroz regionalnu saradnju“, i tom prilikom naglasila da je aktivna uloga žena neophodna u našem regionu, posebno imajući u vidu sve političke i ekonomske izazove sa kojima se suočavamo na Zapadnom Balkanu, kao i u Evropskoj uniji.

 • Nedelja, 25. novembar 2018.

  Gojković na otvaranju Muzeja prisajedinjenja

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković istakla je danas, na otvaranju Muzeja prisajedinjenja u Novom Sadu, povodom obeležavanja 100 godina od prisajedinjenja Srema, Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji, da smo i danas ponosni na veliku pobedu koju su izvojevali naši preci i istorijsku odluku o prisajedinjenju koje su doneli pre jednog veka.

 • Subota, 24. novembar 2018.

  Gojković sazvala sednicu za utorak, na dnevnom redu Predlog budžeta za 2019. godinu

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je sednicu za utorak, 27. novembra, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu biće i Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu.

 • Subota, 24. novembar 2018.

  Gojković povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

  Izjava predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković, povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama:

 • Petak, 23. novembar 2018.

  Gojković na skupu Žene u parlamentarnom životu Vojvodine 1919-2018.

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković danas je u Novom Sadu na skupu „Žene u parlamentarnom životu Vojvodine 1919-2018“, u organizaciji pokrajinskog ombudsmana, istakla da je izuzetno značajno što se u okviru važnog jubileja, kao što je vek od prisajedinjenja Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji, posebna pažnja daje ženama, koje su bile aktivne učesnice Velike narodne skupštine, što je bio prvi takav slučaj u Evropi i veliki demokratski iskorak za to doba.

 • Četvrtak, 22. novembar 2018.

  Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu u Narodnoj skupštini

  Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na trećoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, 9. novembra ove godine, položile su danas zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

 • Utorak, 20. novembar 2018.

  Gojković na obeležavanju 100 godina oslobađanja Kikinde u Prvom svetskom ratu

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković prisustvovala je večeras svečanoj akademiji u Kikindi, povodom oslobađanja Kikinde u Prvom svetskom ratu i istakla da se srpski narod pokazao nesalomivim i nepokolebljivim, verujući u čistotu i pravednost svojih ciljeva, kao i da će ta borba za slobodu zauvek ostati u našem istorijskom pamćenju.

 • Ponedeljak, 19. novembar 2018.

  Gojković u Banja Luci, susret sa Čubrilovićem

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja prisustvuje danas u Banja Luci konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske i inauguraciji predsednika i potpredsednika Republike Srpske, kao i polaganju svečane zakletve srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Nedeljkom Čubrilovićem.

 • Utorak, 13. novembar 2018.

  Gojković sa predsednikom Parlamenta Austrije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom i istakla da ova poseta predstavlja još jednu potvrdu današnjih dobrih odnosa dve države, kao i da ima još veći značaj imajući u vidu aktuelno predsedavanje Austrije Savetu EU, što svedoči i o podršci procesu pristupanja Srbije EU.

 • Ponedeljak, 12. novembar 2018.

  Gojković otvorila izložbu „Kraj velikog rata 1917-1918“

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je večeras u Istorijskom muzeju izložbu „Kraj velikog rata 1917-1918“ i tom prilikom ukazala da se i ovom izložbom odaje počast hrabrim precima, koji su svojom mukom, stradanjem i konačno velikom pobedom ispisali najslavnije stranice naše istorije.

 • Utorak, 6. novembar 2018.

  Gojković sa ministrom spoljnih poslova Unije Komora

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminijem i tom prilikom naglasila da ova poseta, kao prva zvanična posle više decenija, ima izuzetan značaj i da otvora mogućnosti jačanja saradnje na svim poljima.

 • Nedelja, 28. oktobar 2018.

  Gojković raspisala izbore za odbornike u četiri lokalne samouprave

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković donela je danas odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac, za 16. decembar 2018. godine, na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi.

 • Subota, 27. oktobar 2018.

  Gojković čestitala Štefaneku osvajanje srebra

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je reprezentativcu Srbije Davoru Štefaneku osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

 • Petak, 26. oktobar 2018.

  Predsednica Narodne skupštine sazvala Treću sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Treću sednicu Drugog redovnog zasedanja za utorak, 30. oktobar 2018. godine.

 • Utorak, 23. oktobar 2018.

  Gojković pred poslanicima Državne dume Ruske Federacije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković obratila se poslanicima Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i tom prilikom istakla da su dva naroda uvek bila na istoj strani istorije, u borbi za slobodu, nezavisnost i očuvanje nacionalnog identiteta, kao i da danas možemo sa ponosom da istaknemo da su naši odnosi izdržali ispit vremena, zajedničkih tragedija i pobeda.

 • Utorak, 23. oktobar 2018.

  Gojković i Volodin o saradnji Srbije i Rusije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vječislavom Volodinom, a predsednici dva parlamenta su istakli da su odnosi Srbije i Rusije primer istinitog prijateljstva, uzajamnog poštovanja, poverenja i svestrane saradnje.

 • Utorak, 23. oktobar 2018.

  Gojković i Volodin otvorili zasedanje Komisije za saradnju dva parlamenta

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i predsednik Državne dume Ruske Federacije Vječislav Volodin otvorili su danas u Moskvi Treće zasedanje Komisije za saradnju dva parlamenta.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6