Narodna skupština

Članovi Odbora za evropske integracije učestvuju na sastanku KOSAK

Petak, 19. januar 2018. |

U okviru Parlamentarne dimenzije bugarskog predsedavanja Savetom Evropske unije, 21. i 22. januara u Sofiji 2018. godine, održava se sastanak predsedavajućih Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK).

 • Utorak, 16. januar 2018.

  Predsednica Narodne skupštine najoštrije osudila ubistvo Olivera Ivanovića

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

 • Utorak, 16. januar 2018.

  Šef delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative razgovarao sa delegacijom Univerziteta u Paviji

  Šef delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative (CEI) prof. dr Ljubiša Stojmirović, razgovarao je u Narodnoj skupštini sa delegacijom Univerziteta u Paviji, Italija, o saradnji između naučnih i kulturnih institucija Beograda i Pavije.

 • Utorak, 16. januar 2018.

  34. sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici održanoj 16. januara, članovi Odbora za spoljne poslove usvojili su jednu inicijativu za posete, konstatovali jednu redovnu aktivnost stalnih delegacija i usvojili više izveštaja o realizovanim posetama.

 • Ponedeljak, 15. januar 2018.

  Predsednica Narodne skupštine raspisala lokalne izbore za Beograd, Bor i Aranđelovac

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković potpisala je Odluku o raspisivanju izbora za odbornike Grada Beograda i skupštine opština Bor i Aranđelovac, za 4. mart 2018. godine.

 • Ponedeljak, 15. januar 2018.

  38. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici održanoj 15. januara 2018. godine, članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmotrili su obaveštenja predsednice Narodne skupštine o izrečenim merama održavanja reda narodnim poslanicama Tatjani Macuri i Mariji Janjušević na 19. i 20. sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

 • Ponedeljak, 15. januar 2018.

  31. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici od 15. januara, članovi Odbora za evropske integracije odredili su delegaciju Odbora za 13. Konferenciju parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Evropi – KOSAP, koja će biti održana 25–26. februara 2018. godine, u Skoplju.

 • Sreda, 10. januar 2018.

  Osma sednica Odbora za zaštitu životne sredine

  Na sednici Odbora za zaštitu životne sredine, održanoj 10. januara, razmotrena je Informacija o radu Ministarstva zaštite životne sredine za period avgust–oktobar 2017. godine.

 • Petak, 5. januar 2018.

  Predsednica Narodne skupštine čestita Božić

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestita Božić svim građanima Srbije, koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

 • Petak, 5. januar 2018.

  Božićna čestitka predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

  „Svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru, želim dobro zdravlje, sreću i blagostanje. Problemi koje nosi vreme u kome živimo nisu mali i lako rešivi, ali najviše zavise od nas samih i našeg odnosa prema drugim ljudima. Zato želim da nam ovaj praznik donese mir u duši i ljubav u srcu, pre svega između nas samih i u krugu porodice, a onda i u našem širem okruženju. Srećan i blagosloven Božić!“, poručio je u Božićnoj čestitki Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine.

 • Subota, 30. decembar 2017.

  Novogodišnja čestitka predsednice Narodne skupštine

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita građanima Novu 2018. godinu.

 • Petak, 29. decembar 2017.

  37. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici održanoj 29. decembra 2017. godine, članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmatrali su ostavku koju je na funkciju narodnog poslanika podnela dr Vesna Rakonjac. Odbor je utvrdio da je podnošenjem ostavke narodne poslanice dr Vesne Rakonjac nastupio slučaj iz člana 88. stav 1. tačka 2. Zakona o izboru narodnih poslanika, u kome se podnošenje ostavke navodi kao jedan od razloga za prestanak mandata narodnom poslaniku pre isteka vremena na koji je izabran, te se predlaže da Narodna skupština konstatuje prestanak mandata imenovanom narodnom poslaniku.

 • Četvrtak, 28. decembar 2017.

  12. sednica Odbora za zdravlje i porodicu

  Na sednici održanoj 28. decembra, Odbor je razmatrao informacije o radu Ministarstva zdravlja za period januar-mart, april-jun i jul-septembar 2017. godine, kao i predstavke građana i organizacija. Takođe, članovi Odbora informisani su o Ciljevima održivog razvoja.

 • Sreda, 27. decembar 2017.

  Uspešno završen drugi ciklus pilot kursa "Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti"

  Danas su u Domu Narodne skupštine uručena uverenja polaznicima drugog ciklusa pilot kursa „Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti“, koji se realizuje u okviru projekta „Razvoj kapaciteta narodnih poslanika za nadzor sektora bezbednosti“.

 • Sreda, 27. decembar 2017.

  25. sednica Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim - najnerazvijenijim područjima Republike Srbije

  Na sednici Pododbora, od 27. decembra, članovi su govorili o temi agroturizam - prilika za ekonomski razvoj marginalnih područja i napuštenih sela.

 • Sreda, 27. decembar 2017.

  10. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

  Odbor za odbranu i unutrašnje poslove je, na sednici održanoj 27. decembra, razmotrio i usvojio Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Republike Grčke o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, koji je podnela Vlada.

 • Utorak, 26. decembar 2017.

  33. sednica Odbora za spoljne poslove

  Odbor za spoljne poslove Narodne skupštine je održao danas, 26. decembra 2017. godine, 33. sednicu Odbora, koja je, na zahtev članova Odbora, bila zatvorena za javnost.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4