Narodna skupština

Srpskim radnicima u Rusiji biće olakšan postupak produžavanja radne vize

Sreda, 25. april 2018. |

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu mr Ivan Kostić zajedno sa članovima Odbora održao je sastanak sa zamenicom predsednika Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Državne Dume Ruske Federacije Natalijom Poklonskom, na kom su razgovarali o položaju zaposlenih Srba u Rusiji.

 • Utorak, 24. april 2018.

  Gojković imala susrete sa predsednicima parlamenata Španije, Austrije, Poljske, Češke, Albanije i Slovenije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, u okviru Konferencije predsednika parlamenata država članica Evropske unije i zemalja kandidata u Talinu, imala je niz bilateralnih susreta i razgovora sa predsednicima parlamenata o razvoju parlamentarne saradnje i intenziviranja odnosa, kao i pitanju evrointegracija.

 • Utorak, 24. april 2018.

  Predsednik i članovi PGP sa Kubom razgovarali sa ambasadorom Kube u Srbiji

  Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kubom prof. dr Ljubiša Stojmirović i članovi PGP razgovarali su u Narodnoj skupštini sa ambasadorom Kube u Srbiji Nj.E. Gustavom Tristom del Todom o unapređenju bilateralne saradnje, posebno između parlamenata naših dveju država.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Obraćanje predsednice Narodne skupštine na Konferenciji predsednika parlamenata EU i zemalja kandidata

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja učestvuje na dvodnevnoj Konferenciji predsednika parlamenata država članica Evropske unije i zemalja kandidata u Talinu, poručila je da je puna privrženost Srbije procesima evrointegracija, zasnovana na uverenju da su svi napori, nekada teške i bolne mere, u najboljem interesu naših građana, mira, stabilnosti i prosperiteta regiona, a time i EU.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Održana Peta plenarna sednica Nacionalnog konventa o EU

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji, u saradnji sa Narodnom skupštinom i Fondacijom Konrad Adenauer, održao je danas Petu plenarnu sednicu Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Susret predsednika PGP sa Kanadom i ambasadorke Kanade u Srbiji

  Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kanadom Zoran Bojanić razgovarao je, u Domu Narodne skupštine, sa ambasadorkom Kanade u Srbiji Nj.E. Kati Kabom. Bojanić je istakao da je saradnja parlamenata Srbije i Kanade na zavidnom nivou, što je od izuzetne važnosti za sveopšte odnose i saradnju dve zemlje, posebno na privrednom planu.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Prof. dr Vladimir Marinković održao sastanak sa delegacijom Ruske Federacije

  Narodni poslanici na čelu sa potpredsednikom Narodne skupštine prof. dr Vladimirom Marinkovićem održali su sastanak sa delegacijom Ruske Dume, na kom su razgovarali o saradnji dva parlamenta i podršci Srbiji u očuvanju vekovnih kulturno-istorijskih spomenika na Kosovu i Metohiji, kroz Fondaciju apostola Andreja Prvozvanog.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Šesti sastanak Ekonomskog kokusa

  Na šestom sastanku Ekonomskog kokusa razmatrano je više predloga amandmana, koje će narodni poslanici, članovi Ekonomskog kokusa, uložiti na Predlog zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Gojković na Konferenciji predsednika parlamenata Evropske unije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata država članica Evropske unije u Talinu 23. i 24. aprila, kojoj prisustvuje više od 30 predsednika parlamenata zemalja EU, država kandidata za članstvo u EU, kao i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani.

 • Ponedeljak, 23. april 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji

  Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je u Narodnoj skupštini sa šefom Delegacije EU u Srbiji ambasadorom Semom Fabricijem, o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije za period 2017-2018. godine. Sagovornici su posebnu pažnju posvetili delovima Izveštaja koji se odnose na Parlament i složili su se da je od izuzetne važnosti stalno raditi na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta.

 • Petak, 20. april 2018.

  Gojković na svečanosti povodom 70 godina Vinče

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković prisustvovala je danas svečanosti povodom 70 godina postojanja i rada Instituta za nuklearne nauke Vinča u Domu Narodne skupštine.

 • Petak, 20. april 2018.

  41. sednica Odbora za spoljne poslove

  Odbor za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Srbije je održao 20. aprila 2018. godine 41. sednicu, koja je na zahtev jedne trećine članova Odbora, bila zatvorena za javnost.

 • Petak, 20. april 2018.

  Predsednik Odbora za spoljne poslove i ambasador Kube razgovarali o jačanju međuparlamentarne saradnje

  Predsednik Odbora za spoljne poslove prof. dr Žarko Obradović sastao se danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Kube u Srbiji Nj.E. Gustavom Tristom del Todom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja međuparlamentarne saradnje.

 • Petak, 20. april 2018.

  13. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

  Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove su na sednici, održanoj 20. aprila, razmotrili deset predloga akata koje je podnela Vlada, koji su predloženi za dnevni red Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2018. godini.

 • Petak, 20. april 2018.

  Učešće stalne delegacije na 97. Rouz-Rot seminaru PS NATO

  Članovi stalne delegacije Narodne skupštine pri PS NATO učestvovaće na 97. Rouz-Rot seminaru Parlamentarne skupštine NATO „Gruzija i crnomorski region: u novom geopolitičkom poretku“, koje će se održati od 23. do 25. aprila 2018. godine u Batumiju, Gruzija.

 • Četvrtak, 19. april 2018.

  Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici predao Izveštaj evropske komisije o napretku predsednici Narodne skupštine

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem, koji je predsednici Narodne skupštine uručio Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pristupanja.

 • Četvrtak, 19. april 2018.

  Drecun primio delegaciju Koledža nacionalne odbrane Republike Kenije

  Milovan Drecun, predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa zemljama podsaharske Afrike bliže je upoznao studente i predavače Koledža nacionalne odbrane Republike Kenije o radu Narodne skupštine, spoljno političkom delovanju Republike Srbije i zvaničnim stavovima povodom Kosova i Metohije.