Petak, 29. jun 2007.

Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini

Za Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini, koje je predsednik Narodne skupštine Oliver Dulić sazvao na Zahtev 96 narodnih poslanika, za petak, 29. jun, utvrđen je sledeći dnevni red:1. Predlog zakona o izmenama Zakona o državnim službenicima, koji je podnelaVlada.
Za Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini, koje je predsednik Narodne skupštine Oliver Dulić sazvao na Zahtev 96 narodnih poslanika, za petak, 29. jun, utvrđen je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama Zakona o državnim službenicima, koji je podnela

Vlada.

Narodna skupština je, prvog dana rada započela pretres u načelu o Predlogu zakona.

Drugog dana rada, 3. jula, Narodna skupština Republike Srbije nastavila je načelnu raspravu o Predlogu zakona o izmenama Zakona o državnim službenicima, koji je podnela Vlada.

Obrazlažući Predlog zakona, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković istakao je da se predloženim izmenama produžavaju rokovi za sprovođenje javnih konkursa radi postavljenja državnih službenika na položaj.

Praktično, u ministarstvima, posebnim organizacijama i organima uprave u sastavu ministarstava, službama Vlade i Republičkom javnom pravobranilaštvu 1. jula 2007. godine prestala bi dužnost svim licima koja su na dužnost postavljena prema propisima koji su se primenjivali do stupanja na snagu Zakona o državnim službenicima. Budući da su, prema Zakonu o državnim službenicima, položaji radna mesta na kojima državni službenici imaju ovlašćenja i odgovornosti vezane za vođenje i usklađivanje rada u državnom organu, prestanak dužnosti navedenih lica ozbiljno bi ugrozio rad pomenutih organa i službi, a time i funkcionisanje države.

Predloženim izmenama Zakona omogućio bi se delotvorniji rad i sprovođenje postupka postavljenja na položaje i u drugim državnim organima, naglasio je Marković.

Nakon obavljene načelne rasprave, narodni poslanici zaključili su pretres Predloga zakona u načelu.

Trećeg dana rada, 5. jula, Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama Zakona o državnim službenicima.

Pošto je Narodna skupština obavila pretres o Predlogu u načelu i u pojedinostima, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Miloljub Albijanić je obavestio narodne poslanike da će o Danu za glasanje biti naknadno obavešteni.

Dan za glasanje


U Danu za glasanje, 13. jula, Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o izmenama Zakona o državnim službenicima.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje jedine tačke dnevnog reda i odlučivanje o njoj, predsedavajući, potpredsednik Narodne skupštine Radojko Obradović je zaključio Četvrto vanredno zasedaljnje Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31