Četvrtak, 6. decembar 2007.

Zamenik komandanta Evropske komande snaga SAD u poseti Odboru za odbranu i bezbednost

Članovi Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije razgovarali su danas sa zamenikom komandanta Evropske komande snaga SAD, viceadmiralom Ričardom K.Članovi Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije razgovarali su danas sa zamenikom komandanta Evropske komande snaga SAD, viceadmiralom Ričardom K. Galagerom, koji boravi u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji.

Delegaciju Odbora, u kojoj su bili narodni poslanici Dragan Šormaz, Jadranko Vuković, Marko Đurišić i Konstantin Samofalov, predvodio je predsednik Odbora Ivica Dačić.

Odbor za odbranu i bezbednost upoznao je viceadmirala Galagera sa aktivnostima i radom Odbora, kao i sa zakonodavnom aktivnošću Narodne skupštine u oblasti odbrane i bezbednosti. Članovi Odbora su posebno naglasili da je neophodno da KFOR obezbediti mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji i spreči svako nasilje nad srpskim narodom.

Viceadmiral Galager preneo je članovima Odbora za odbranu i bezbednost pozdrave komandanta Evropske komande snaga SAD, generala Kredoka i istakao da su snage KFOR-a spremne da, u slučaju nasilja na Kosovu i Metohiji, reaguju brzo i snažno, kako bi se zaštitili građani i obezbedila stabilnost regiona.