22. januar 2014. Učesnici okruglog stola o odnos parlamenta i nezavisnih državnih organa

22. januar 2014. Učesnici okruglog stola o odnos parlamenta i nezavisnih državnih organa

Sreda, 22. januar 2014.

U okviru Twinning projekta održan okrugli sto Odnos parlamenta i nezavisnih državnih organa

U okviru Komponente 4. Twinning projekta koja se odnosi na poboljšanje vršenja nadzorne funkcije Narodne skupštine i saradnje sa Vladom Srbije i nezavisnim državnim organima, 22. januara 2014. godine u Narodnoj skupštini održan je Okrugli sto na temu „Odnos Parlamenta i nezavisnih državnih organa“.


Učesnici Okruglog stola govorili su o mehanizmima za unapređenje saradnje Narodne skupštine i nezavisnih državnih organa, kroz sagledavanje primera dobre evropske prakse.
U Okruglom stolu, koji je otvorio zamenik generalnog sekretara i zamenik vođe Projekta Mladen Mladenović, učestvovali su narodni poslanici, članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odbora za kulturu i informisanje, predstavnici nezavisnih državnih oragana, Zaštitnika građana, Agencije za borbu protiv korupcije, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i zaposleni u Službi Narodne skupštine.
Grčki eksperti su održali prezentacije o relevantnim parlamentarnim procedurama i najboljoj evropskoj praksi kada se radi o saradnji parlamenata i nezavisnih državnih organa, nakon čega je usledila diskusija o zaključcima i nacrtu preporuka za unapređenje toka komunikacije, razmatranje izveštaja i praćenje sprovođenja preporuka nezavisnih državnih organa.
Realizacija Tvining projekta „Jačanje kapaciteta Narodne skupštine Republike Srbije u procesu evropskih integracija“, u saradnji sa Parlamentom Grčke, u Narodnoj skupštini počela je 1. januara 2013. godine, i trajaće 18 meseci.
Projekat ima za cilj unapređenje saradnje Narodne skupštine i Vlade, posebno u domenu usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU, jačanje administrativnih kapaciteta i povećanje nivoa profesionalizma, unapređenje kontrolne funkcije NSRS, kao i efektivniju saradnju sa predstavnicima medija i civilnog društva.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja