Subota, 12. novembar 2005.

U Subotici otvoren «Kup tolerancije»

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković otvorio je danas u Subotici takmičenje pod nazivom «Kup tolerancije».


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković otvorio je danas u Subotici takmičenje pod nazivom «Kup tolerancije». U prisustvu narodnih poslanika, predstavnika Izvršnog veća AP Vojvodine i predstavnika lokalnih vlasti, učesnike manifestacije pozdravili su i Geza Kučera, gradonačelnik Subotice, Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine i Tamaš Korhec, potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodine.
U svom obraćanju učesnicima takmičenja - učenicima iz Vojvodine, Sandžaka, Bujanovca, Preševa i Medveđe, predsednik Marković je naglasio da je tolerancija nagrada za onoga ko je tolerantan, dodavši da ne postoji više tolerancija. Uloga države je da propiše pravila i obezbedi da su ona ista za sve, kao i da svi treba da imaju istu šansu, ali na ljudima na terenu je da to sprovedu u delo.
Manifestacija «Kup tolerancije» predstavlja deo projekta «Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini» koji realizuje Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodina. Sa ciljem afirmacije i jačanja međusobnog poverenja kod mladih, «Kup tolerancije» predstavlja pozitivan primer međusobnog upoznavanja, zbližavanja i razvijanja duha tolerancije i uvažavanja među mladima različiotog etničkog porekla, sa čitave teritorije Vojvodine. Realizacija projekata sa ciljem multietničkog zbližavanja na prostoru Vojvodine još jedan je pokazatelj važnosti inicijative predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamenta Republike Mađarske, koja je rezultirala potpisivanjem Programa tolerancije i realizacijom prvog Omladinskog kampa tolerancije ove godine u Subotici; i dokazuju da zajednički život na prostoru Vojvodine nema alternativu kao i da očuvanje svih specifičnosti naroda predstavlja put ka evropskim integracijama.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5