11. januar 2014. U Narodnoj skupštini obeležen dan Republike Srpske

11. januar 2014. U Narodnoj skupštini obeležen dan Republike Srpske

Subota, 11. januar 2014.

U Narodnoj skupštini obeležen dan Republike Srpske

Susretom predsednika Narodne skupštine dr Nebojše Stefanovića i Narodne skupštine Republike Srpske mr Igora Radojičića, članova odbora za kulturu, obrazovanje i nauku oba parlamenta, kao i koncertom Banjalučke filharmonije, hora "Obilić" i AKUD „Branko Krsmanović“ , u Domu Narodne skupštine svečano je obeležen Dan Republike Srpske.


„Koncert koji nam daruje Banjalučka filharmonija dokaz je da su neke vrednosti iznad vremena i trenutnih interesa. Ono čemu treba i dalje da težimo je da između Beograda i Banjaluke očuvamo mostove saradnje koje smo gradili, jer kao što je rekao Ivo Andrić : “Mostove je mudrije koristiti, nego zaobilaziti“, naglasio je predsednik dr Stefanović, čestitajući svim građanima Republike Srpske dvadeset drugu godišnjicu osnivanja.

Predsednik parlamenta Republike Srpske mr Igor Radojičić, rekao je da Republika Srpska traje 22 godine, jer je to volja građana, overena međunarodnim Dejtonskim sporazumom, a veze između Srbije i Republike Srpske okarakterisao, ne samo kao strateške, političke i ekonomske, već i kao životne i ljudske.

Obraćajući se prisutnima predsednici dva parlamenta su se složili da su odnosi Srbije i Republike Srpske na visokom nivou, ali da uvek ima prostora za njihovo unapređenje, pogotovo u sferi parlamentarne saradnje.

Koncert pod nazivom „Koncert na dar“ orkestra Banjalučke filharmonije, hora "Obilić" i AKUD „Branko Krsmanović“ održan je u centralnom holu Doma Narodne skupštine i na njemu je, izmeću ostalog izveden „Slovenski marš“, „Tamo daleko“, „Marš na Drinu“.

Izjave predsednika Narodne skupštie dr Nebojše Stefanovića i predsednika Narodne skupštine Republike Srpske mr Igora Radojičića, možete pogledati ovde.

Smimak koncerta možete pogledati ovde.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 10. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja