21. novembar 2022. Delegacije Narodne skupštine u PS NATO na godišnjem zasedanju PS NATO

21. novembar 2022. Delegacije Narodne skupštine u PS NATO na godišnjem zasedanju PS NATO

Ponedeljak, 21. novembar 2022.

Učešće stalne delegacije Narodne skupštine u PS NATO na godišnjem zasedanju PS NATO u Madridu

Šef Stalne delegacije NS RS u Parlamentarnoj skupštini NATO Vladimir Đukanović i članovi Stalne delegacije mr Dejan Radenković, Uglješa Mrdić, Nebojša Zelenović i zamenik člana delegacije Nataša Jovanović učestvuju od 18. do 21. novembra 2022. godine na godišnjem zasedanju PS NATO, koje se održava u Madridu, Kraljevina Španija.


Delegacija prisustvuje zasedanju Političkog odbora, Odbora za odbranu i bezbednost, Odbora za demokratiju i bezbednost, Odbora za ekonomiju i bezbednost i Odbora nauku i tehnologiju. Na plenarnoj sednici će govoriti Džerald E. Konoli, predsednik Parlamentarne skupštine NATO, Ande Gil, predsednik Senata Španije, Pedro Sančez, predsednik Vlade Španije, Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a i predsedavajući Severnoatlanske alijanse. U toku plenarne sednice preko video linka uključiće se i Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine.

U toku zasedanja razmatran je i Izveštaj o Zapadnom Balkanu na Odboru za ekonomiju i bezbednost izvestioca Mikala Šerbe.

Prilikom prve sednice Političkog odbora šef srpske delegacije PS NATO, Vladimir Đukanović susreo se sa ministrom spoljnih poslova Španije, gospodinom Hoze Manuelom Albaresom i tom prilikom izjavio:

„Zahvalio sam se ministru spoljnih poslova Španije, Hose Manuelu Albaresu, na doslednom stavu Španije da ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije i zato što je u izlaganju i odgovorima pred poslanicima Parlamentarne skupštine NATO insistirao da se Kosovo i Metohija ne mogu spominjati kao nezavisna država.“

Za sve učesnike zasedanja Parlamentarne skupštine NATO španski kraljevski par, kralj Felipe i kraljica Leticija, upriličili su prijem u kraljevskoj palati tokom koga su se članovi naše delegacije susreli sa kraljem.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja