6. jul 2022. dr Vladimir Orlić predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija

6. jul 2022. dr Vladimir Orlić predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija

Sreda, 6. jul 2022.

Učešće dr Vladimira Orlića, predsednika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija, na onlajn sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija

Potpredsednik Narodne skupštine i predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija, dr Vladimir Orlić, učestvovao je danas na onlajn sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija.


Dr Orlić je u svom obraćanju predstavio rezultate druge faze Međustranačkog dijaloga, kao i rad Narodne skupštine u prethodnom periodu, uz poseban osvrt na aktivnosti u vezi sa radom nezavisnih tela i učešće Narodne skupštine u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. Uz punu implementaciju svih mera dogovorenih na Međustranačkom dijalogu, istakao je rekordno nizak procenat donetih zakona po hitnom postupku, usvojen Kodeks za narodne poslanike, uspešno realizovanu promenu Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, kao i usvojene pozicije za veći broj novih pregovaračkih poglavlja.

Potpredsednik NS je najavio i stupanje na dužnost novog saziva NSRS: „Kao što je poznato, rezultat predsedničkih izbora utvrđen je brzo: ubedljivom pobedom u prvom krugu, sa više od 2,2 miliona osvojenih glasova, predsednik Aleksandar Vučić je započeo svoj drugi mandat. A rezultati parlamentarnih izbora utvrđeni su upravo juče: Republička izborna komisija usvojila je izveštaj o konačnim rezultatima - jednoglasno.

Dakle, predstavnici svih učesnika na izborima, svih izbornih lista i svih kandidata, svojim glasom su potvrdili zajedničko uverenje: da su rezultati nesporni, ostvareni u legalnom i legitimnom izbornom procesu, i da verno oslikavaju izbornu volju građana. To govori o karakteru novog saziva Narodne skupštine, koji očekujemo uskoro. Uveren sam da ćemo i na narednom sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao novi saziv Narodne skupštine, ponovo imati zadovoljstvo da sa vama podelimo i nove rezultate, koji pokazuju da sa uspehom dostižemo najbolje evropske standarde, a u mnogo čemu, kao što vidite, uspevamo i da ih nadmašimo.“Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 10. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja