Ponedeljak, 14. decembar 2009.

Trinaesta sednica Odbora za odnose sa Srbima izvan Srbije

Odbor za odnose sa Srbima izvan Srbije održao je 14. decembra 2009. godine Trinaestu sednicu. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Branimir Đokić.Odbor za odnose sa Srbima izvan Srbije održao je 14. decembra 2009. godine Trinaestu sednicu. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Branimir Đokić.

Odbor je razmatrao i usvojio Okvirni plan poseta dijaspori članova Odbora za odnose sa Srbima izvan Srbije Narodne skupštine Republike Srbije u 2010. godini, kojim su predviđene posete Odbora srpskim udruženjima u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji, Rumuniji, Italiji, Sloveniji, Mađarskoj i Austriji.

U nastavku sednice, članovi Odbora razmatrali su zahtev Matice iseljenika Srbije o mogućnostima pronalaženja rešenja za finansiranje Matice iz Budžeta Vlade Republike Srbije za 2010. godinu.

Odbor se jednoglasno složio da podrži amandman narodnog poslanika i člana Odbora za odnose sa Srbima izvan Srbije Janka Veselinovića na član 7. Razdeo 26 Ministarstvo za dijasporu, Funkcija 410 Opšti ekonomski i komercijalni poslovi i poslovi po pitanju rada, Ekonomska klasifikacija 481 Dotacije nevladinim organizacijama, kao i da na narednoj sednici Odbor razmotri način mogućnosti finansiranje MIS-a, kako bi se omogućio nesmetani rad i realizacija njihovih projekata.

Odbori vezani za ovu aktivnost