Sreda, 29. februar 2012.

Trideset šesta sednica Odbora za ravnopravnost polova

Na sednici Odbora za ravnopravnost polova, održanoj 29. februara, razmotren je Izveštaj o radu Uprave za rodnu ravnopravnost za period januar – decembar 2011. godine.


Direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost dr Natalija Mićunović predstavila je članovima Odbora rad Uprave u protekloj godini. Članovi Odbora pohvalili su rad Uprave, naročito u oblasti edukacije i podizanja svesti javnosti o značaju rodne ravnopravnosti i složili se da je potrebno da država izdvoji veća finansijska sredstva za unapređenje stanja u ovoj oblasti. Odbor je usvojio Izveštaj o radu Uprave za rodnu ravnopravnost za period januar – decembar 2011. godine.
U nastavku sednice, članovi Odbora razmorili su i usvojili Izveštaj o radu Odbora za ravnopravnost polova za period januar-decembar 2011. godine, kao i Izveštaj o radu Odbora za ravnopravnost polova za period jun 2008-decembar 2011. godine. Tokom rasprave, članovi Odbora su se složili da je Odbor u prethodnoj godini, ali i u tekućem sazivu bio veoma uspešan u svom radu i da je dao veliki doprinos unapređenju rodne ravnopravnosti u Srbiji. Takođe, naglašeno je da je to jedan od retkih Odbora gde stranačke razlike nisu dolazile do izražaja, već da su se odluke donosile konsenzusom, u cilju unapređenja stanja u oblasti rodne ravnopravnosti.
Sednici je predsedavala predsednica Odbora Gordana Paunović Milosavljević.

Odbori vezani za ovu aktivnost